Profesionalac ste na području nutricionizma, medicine ili dodataka prehrani? Pročitajte naše stručne članke.

Članci

Brini za svoje srce – sa stilom!

Rujan je mjesec u kojem se obilježava Svjetski dan srca. Za Almageu rujan je i mjesec važnih i velikih novosti: predstavili smo prvu kliničku studiju s dodatkom prehrani i uljem krila u Hrvatskoj: riječ je o PILOT istraživanju o primjeni Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatka prehrani kod bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre.

Nastavi čitati

Prva klinička studija o primjeni Almagea KRILL OIL CARDIO+ u bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre (NAFLD)

U Hrvatskoj je provedeno prvo pilot-istraživanje o primjeni ulja račića krila bogatog omega-3 masnim kiselinama u bolesnika s masnom jetrom – jedno od rijetkih domaćih istraživanja s domaćim dodatkom prehrani.

Nastavi čitati

Kako menopauza utječe na zdravlje kostiju?

Menopauza je normalan, prirodan proces u životu žene obilježen smanjenjem odnosno potpunim prestankom lučenja ženskih spolnih hormona, poglavito estrogena. Estrogen je zaslužan za čitav niz fizioloških funkcija u organizmu, uključujući zaštitno djelovanje na zdravlje kostiju, zglobova, arterija i mozga.

Nastavi čitati

Kako kolagen može pomoći u sportskoj pripremi?

Aktivna svakodnevica nezamisliva je bez zdravih i pokretnih zglobova. Oni nam omogućuju da hodamo, trčimo, planinarimo, plivamo, bicikliramo ili samo udobno sjedimo u naslonjaču.

Nastavi čitati

Uzimanje DHA u trudnoći poboljšava pažnju u djece?

Razlike bi trebale biti vidljivije kada djeca krenu u školu

Nastavi čitati

Trudnice, omega-3 masne kiseline i anemija kod novorođenčadi

Pri porodu su se pokazale veće zalihe željeza u organizmu

Nastavi čitati

Posljedice niske razine omega-3 masnih kiselina

Nedostatak EPA i DHA odgovoran za prijevremeni porod?

Nastavi čitati

Omega-3 masne kiseline u trudnoći i tijekom dojenja

Razlog više za unos omega-3 masnih kiselina tijekom trudnoće

Nastavi čitati

Zdrava trudnoća počinje prije samog začeća

Iako je trudnoću teško točno isplanirati, većina parova u jednom periodu života donese odluku da su spremni za roditeljstvo i žele svoju želju ispuniti što prije.

Nastavi čitati

Zašto se trudnoća naziva drugo stanje?

Drugo stanje, sinonim za trudnoću koji nam govori mnogo toga jer zaista, riječ je o drugom stanju. Jasno je i zašto, u tijelu majke raste novi život, no termin „drugo stanje“ govori puno više od toga.

Nastavi čitati

Trebamo li u trudnoći zaista jesti za dvoje?

Koliko puta ste čuli kako se netko obraća trudnici rečenicom: „Ti moraš više jesti, pa sad jedeš za dvoje!“ Da, činjenica je da u svakoj trudnici raste novi život i ne, buduće majke ne moraju jesti za dvoje!

Nastavi čitati

Koliko dugo trebam dojiti?

Dojenje – za neke majke najljepše iskustvo, dok je za neke noćna mora. Baš kao kad je i trudnoća u pitanju, dojenje je u potpunosti individualan čin. Puno je savjeta kako ispravno dojiti i koliko dugo, no ponekad na neke stvari naprosto ne možemo utjecati.

Nastavi čitati

Jesu li dojiljama potrebni dodaci prehrani?

Velika pažnja poklanja se prehrani tijekom trudnoće, međutim puno je veći izazov hraniti se pravilno kako bi osigurali stvaranje dovoljne količine mlijeka za vaše dojenče. Stoga, i nakon poroda treba imati strategiju kako osigurati novorođenčetu dobre temelje za rast, razvoj i otpornost organizma. Mlijeko je prva namirnica s kojom se novorođenče upoznaje i tijekom prve godine predstavlja nezamjenjiv izvor hranjivih tvari. Osim toga, dojenje je prirodan fiziološki proces koji ima brojne blagotvorne učinke i na majku i na dijete.

Nastavi čitati

Za novopečene mame: Mali vodič kroz uspješno dojenje

Priroda se pobrinula da stvori idealnu hranu za bebe – majčino mlijeko. Majčino mlijeko ne košta ništa, uvijek je idealne temperature, a sam proces dojenja ujedno stvara duboku psihološku vezu između majke i djeteta.

Nastavi čitati

Priprema za porod i dolazak kući iz rodilišta, ili – na što nikako ne smijemo zaboraviti?

Svaka buduća majka mjesecima se priprema za rođenje svoje bebe, slušajući savjete liječnika, prijatelja, obitelji, stručnih knjiga te bespuća interneta. No, ono što buduće majke najčešće zanima su praktični savjeti pa vrlo često zaborave koliko je važno koje nutrijente unose u svoj organizam i koliko to u konačnici ne utječe samo na njih, već i na njihovu bebu.

Nastavi čitati

Omega-3 – blagodat za buduću mamu i bebu

Omega-3 masne kiseline prepoznate su kao esencijalna skupina nutrijenata s vrlo važnom ulogom u razdoblju trudnoće i ranog djetinjstva, ali i u smanjenju rizika od nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Naime, dokazano je kako prehrana koja obiluje ovim masnim kiselinama osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece te djeluje povoljno na kognitivne funkcije, zdravlje srca i krvožilja.

Nastavi čitati

Prehrana zaposlenih trudnica

Za trudnice koje rade puno radno vrijeme zadovoljavanje nutritivnih potreba ponekad može biti izazovno. Zbog obaveza nerijetko ne stižu imati kvalitetne obroke, a otežavajuća okolnost je i činjenica da im je potrebna dodatna energija kako bi se uspješno nosile sa zadacima na poslu. Dodatan problem imaju i trudnice koje pate od jutarnjih mučnina pa se ponekad može činiti da je pravilna prehrana u trudnica koje rade unaprijed izgubljena bitka. Međutim, postoji mnogo načina kako se možete adekvatno hraniti i osigurati svom djetetu sve hranjive tvari koje su mu potrebne. Pritom zaposlenim majkama život uvelike olakšava planiranje unaprijed, praktični međuobroci i polugotova jela.

Nastavi čitati

Najčešće nedoumice o prehrani u trudnoći

Svaka buduća majka mjesecima se priprema za rođenje svoje bebe, slušajući savjete liječnika, prijatelja. Trudnoća je vrlo osjetljivo razdoblje u životu žene, a tijelo prolazi kroz brojne tjelesne i hormonalne promjene. U želji da svom djetetu osigura sve potrebne nutrijente za pravilan rast i razvoj, brojna su pitanja, zablude i nedoumice koje buduće majke imaju. Stoga u nastavku donosimo neke od najčešćih nedoumica o prehrani trudnica i dojilja.

Nastavi čitati

Zašto su dodaci prehrani toliko važni u životu svake trudnice?

Tijekom trudnoće rast i razvoj djeteta ovisi o hranjivim tvarima koje majka unosi u svoj organizam. Zbog toga je to razdoblje, kao i razdoblje dojenja, s nutritivnog aspekta iznimno važno, a zahtjevi koji se stavljaju pred majku – vrlo izazovni.

Nastavi čitati

PONOVNO DOSTUPNO! Promo pakiranje 1+1 gratis Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+

Opremite se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ promo paketom 1+1 GRATIS u ljekarnama ili u našem web shopu uz KOD: LCARNITINEPROMO do isteka zaliha.

Nastavi čitati

Sve što vas je zanimalo o sunčanju i sve što će vam ikad za njega zatrebati

Sastavili smo za vas mali priručnik o sunčanju sa svime što vam ikada može zatrebati kad je o suncu i sunčanju riječ.

Nastavi čitati

Otkrijte najnovije beauty trendove za ljeto 2019.

Dugo toplo ljeto je pred nama, a vi se još niste pripremili za izlaganje suncu?

Nastavi čitati

Ključ zdravlja starijih osoba leži u jakim mišićima

Htjeli mi to priznati ili ne, godine prolaze, a starenjem naša tijela neminovno prolaze kroz promjene koje nam nisu drage. Primjećujemo kako sve teže nosimo vrećice iz kupovine, teško se penjemo stepenicama, a nakon igre s djecom i unucima nerijetko nas bole koljena. Sve su te promjene povezane s neželjenim i neizbježnim procesima u našem organizmu, a radi se o gubitku mišićne i koštane mase.

Nastavi čitati

Mogu li osjetljiva koža i sunce postati prijatelji?

Topli dani zahtijevaju sve oskudniju odjeću, a to znači i izlaganje velike površine kože suncu. Reagira li i vaša koža pojavom osipa, plikova, svrbeža, crvenila te boli li vas izlaganje suncu, saznajte zašto se to događa i kako si pomoći.

Nastavi čitati

Kako postići hollywoodski sjaj kože, kose i noktiju?

Pravilna prehrana i svakodnevna njega pridonose zdravlju i ljepoti kože te njenoj sposobnosti zaštite od negativnih utjecaja iz okoline, a samim time i usporavaju pojavu prvih znakova starenja kože.

Nastavi čitati

Podrška u svakom koraku - Almagea® MOTION SUPPORT+

Dodatak prehrani za zdravlje kostiju, hrskavice i mišića

Nastavi čitati

Almagea je i ove godine ponosni partner projekta Euromelanoma dana

Ovogodišnja kampanja provodi se pod sloganom ”Borba protiv raka kože počinje brigom za zdravlje kože”,

Nastavi čitati

Znamo kako prirodnim putem zaštititi kožu od štetnog utjecaja sunčevih zraka

Almagea® SUNLOVE SKIN+ dodatak prehrani predstavlja sinergiju antioksidansa koji umanjuju oksidacijski stres i štite kožu iznutra

Nastavi čitati

JOŠ STIGNETE IMATI „TIJELO ZA PLAŽU“

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE + najbolji je saveznik vašeg tijela

Nastavi čitati

Tijelo „za plažu“ gradi se zimi

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE + najbolji je saveznik vašeg tijela

Nastavi čitati

D za dobro zdravlje - vitamin od iznimnog značaja

Ljeto je i kalendarski došlo svome kraju, sve se manje izlažemo suncu pa je tako smanjena sinteza vitamina D u koži prilikom izlaganja sunčevoj svjetlosti. Upravo je on od velike važnosti za naš imunitet, a u trudnoći se potreba za ovim blagotvornim vitaminom topivim u mastima dodatno povećava.

Nastavi čitati

Nek' se srce smije!

Svjetski dan srca, koji održava 29. rujna, savršen je povod za promjenu nekih životnih navika. Dan je nastao s ciljem da potakne ljude na pozitivne životne promjene. Teško je samo tako preokrenuti navike i rutine koje imamo no postoje jednostavni i minimalni pomaci koji vode velikim promjenama, ne zahtijevaju previše napora te mogu biti prvi korak ka zdravom i jakom srcu. A prvi korak počinje – korakom.

Nastavi čitati

Pripremite se na vrijeme za sezonu alergija na ambroziju

Almagea® CURCUMIN FORTE+ pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta

Nastavi čitati

Uživajte u sunčanim danima i štitite kožu iznutra

Almagea® SUNLOVE SKIN+ dodatak je prehrani koji štiti našu kožu iznutra te joj sinergijom antioksidansa umanjuje oksidacijski stres

Nastavi čitati

L- karnitin – prijatelj sportaša i rekreativaca

Najčešće definirana kao ''tvar slična aminokiselinama'' L –karnitin u obliku dodatka prehrani neprestano plijeni pažnju sportaša, osoba koje žele smršavjeti, ali i znanstvenika. Niz studija govori u prilog ove supstance kada je u pitanju sportska izvedba, a prema novijim saznanjima čini se da L-karnitin ima svoju ulogu i u oporavku nakon tjelovježbe i očuvanju mišićne mase.

Nastavi čitati

Almagea® - ponosni partner projekta Euromelanoma dana

Almagea® je i ove godine ponosni partner hvalevrijednog projekta, Euromelanoma dana, koji se već punih deset godina održava u Hrvatskoj

Nastavi čitati

UZ ALMAGEA PROIZVODE, ZDRAV ŽIVOT POSTAJE NAVIKA

Almagea® i kondicijski trener, profesor kineziologije Mario Mlinarić udružili su snage u želji da prenesu poruku – zdrav život, postaje navika

Nastavi čitati

ZDRAVLJE MAJKE I BEBE KLJUČNI SU ZA SRETNO DJETINJSTVO

Za mamu i bebu na jednom mjestu - limitirano izdanje Almagea® Prenatal Omega3+ kapsule uz Daisy toplomjer dudu varalicu

Nastavi čitati

Posebno promo pakiranje 1+1 GRATIS Almagea® L-CARNITINE ACTIVE +

Postoje dodaci prehrani koji su od velike su koristi jer pridonose bržem postizanju dobre forme. U tom kontekstu ističu se krom i L-karnitin.

Nastavi čitati

Objavljujemo dobitnike nagradne igre "Almagea nagrade dijeli, uspješno planiranje obitelji Vam želi!"

Čestitamo dobitnicima!

Nastavi čitati

Kako ojačati imunitet i izbjeći prehladu?

ALMAGEA® CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani – dobitna kombinacija za imunitet

Nastavi čitati

Popis ljekarni u kojima se provodi nagradna igra

Pogledajte kako i gdje možete sudjelovati u nagradnoj igri "Almagea nagrade dijeli, uspješno planiranje obitelji Vam želi!"

Nastavi čitati

ALMAGEA NAGRADE DIJELI, USPJEŠNO PLANIRANJE OBITELJI VAM ŽELI!

Pravilnik nagradne igre "Almagea nagrade dijeli, uspješno planiranje obitelji Vam želi!"

Nastavi čitati

Kroz uravnotežene obroke i dodatke prehrani majke osiguravaju zdrav razvoj djeteta

TV voditeljica Nevena Rendeli Vejzović: „Bebe zaista brzo napreduju. Nakon tri mjeseca sve je puno lakše – više spavamo i više se igramo."

Nastavi čitati

Aktivni i zdravi početak jeseni

Almagea kao ponosni sponzor Urban Training Campa

Nastavi čitati

PRVI DANI MAJČINSTVA I PRVI TJEDNI DOJENJA

Iskustvo TV voditeljice Nevene Rendeli Vejzović: "„Dodaci prehrani pomogli su mi sačuvati snagu."

Nastavi čitati

Vitamini, minerali i omega-3 masne kiseline bitne su prije, za vrijeme i nakon trudnoće

Nevena Rendeli Vejzović: „Jedva čekam porod!“

Nastavi čitati

Zaštitite kožu od teških oštećenja izazvanih suncem

Euromelanoma pokreće kampanju za poticanje svjesnosti o raku kože pod nazivom “Vaša koža je nezamjenjiva”

Nastavi čitati

Važnost omega-3 masnih kiselina za zdravu trudnoću

Nevena Rendeli Vejzović: „Veliku pažnju pridodajem zdravoj prehrani i pijem puno vode što pozitivno utječe na moje dobro raspoloženje.“

Nastavi čitati

Kako na vrijeme pripremiti kožu i zaštititi je od štetnog utjecaja sunčevih zraka?

Treba imati na umu da je UV zračenje koje sunce emitira upravo jedan od najvećih neprijatelja naše kože.

Nastavi čitati

VJEŽBANJE U TRUDNOĆI KAO PRIPREMA ZA IZAZOVE PORODA

Nevena Rendeli Vejzović o vježbanju u trudnoći: „Vježbam koliko mi tijelo dopušta i u tome uživam. Često se u posljednje vrijeme smijemo, moje curice i ja.“

Nastavi čitati

EVOLUCIJA ŽIVOTA ZABILJEŽENA OBJEKTIVOM FOTOAPARATA

U Almagea kampanju za zdravu trudnoću uključila se i televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, koja fotografijom bilježi svaki trenutak rasta svojih beba.

Nastavi čitati

KAKO SE ODUPRIJETI PROLJETNOM UMORI I DOVESTI TIJELO U FIT FORMU?

Kombinacija kroma i L-karnitina u dodatku prehrani može poslužiti aktivnim i rekreativnim sportašima kao podrška pri bavljenju sportom.

Nastavi čitati

SMANJITE UTJECAJ STRESA I MODERNOG NAČINA ŽIVOTA

Užurbana svakodnevica, stresan i dinamičan zapadnjački način života mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje.

Nastavi čitati

Kako se ne udebljati za blagdane?

Zdrave tjelesne navike koje će pokrenuti tijelo i smanjiti posljedice unosa viška hrane trebaju i tijekom blagdana biti uključene u našu svakodnevnicu.

Nastavi čitati

OBILJEŽIMO SVJETSKI DAN SRCA

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svjetskog dana srca, iako o srcu, kao jednom od najvažnijih organa u našem organizmu, brigu treba voditi kontinuirano.

Nastavi čitati

Almagea® u Fitness izazovu 2016.

Proizvodom L-CARNITINE ACTIVE+ Almagea se pridružila izazovu kojeg za svoje čitateljice organizira magazin Lijepa&aktivna

Nastavi čitati

DOČEKAJTE LJETO U FIT FORMI

Posebno promo pakiranje 1+1 GRATIS Almagea L-CARNITINE ACTIVE +

Nastavi čitati

Televizijska reportaža s predstavljanja novog dodatka prehrani Almagea® CURCUMIN FORTE+

Nova Tv; emisija IN Magazin; 06.05.2016.

Nastavi čitati

ZAŠTO KORISTIMO ALMAGEA® CURCUMIN FORTE+ ?

Predstavljanje Almagea Curcumin Forte+ dodatka prehrani podržali su i MATEA MATOŠEVIĆ, hrvatska olimpijka i maratonka i ANTONIO FRANIĆ, hrvatski televizijski i filmski glumac

Nastavi čitati

ALMAGEA® CURCUMIN FORTE + NOVI PROIZVOD NA TRŽIŠTU

Predstavljen inovativan dodatak prehrani koji pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D i doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

Nastavi čitati

Gdje god bili na otvorenom, zaštitite se od štetnog UV zračenja

„Sunce je svugdje oko Vas, a ne samo na plaži“, slogan je ovogodišnje kampanje i javnozdravstvene inicijative u borbi protiv raka kože (melanoma) – „Euromelanoma dan Hrvatska 2016.“

Nastavi čitati

Da mama i beba budu sretne i zdrave

U trenutno dostupnom posebnom pakiranju Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodataka prehrani sve mame od sada će pronaći i koristan poklon za svoju bebu – dudu varalicu toplomjer DAISY.

Nastavi čitati

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ u novom Tester Boxu

Korisnice novog Tester Boxa Almagea® jer ponovno iznenadila svojim proizvodom - Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+. U dizajnu i odabiru proizvoda navedenog Tester Boxa sudjelovala je i kolumnistica Andrea Andrassy.

Nastavi čitati

U prvom Tester Boxu za muškarce nalazi se i Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+

Riječ je o konceptu online pretplate na testere ekskluzivnih proizvoda top kozmetičkih brendova, koji je, nakon zabilježenog svjetskog uspjeha, odnedavno dostupan i u na našem tržištu.

Nastavi čitati

Mali račići iz ledenog Antarktika za zdravo srce

Suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu.

Nastavi čitati

Prehrana i dodaci prehrani za trudnice i dojilje – snaga prevencije

Trudnoća i rađanje čudesni su procesi tjelesnog i emocionalnog sjedinjenja majke i djeteta. Planiranje trudnoće predstavlja promjenu cjelokupnog načina života, ali i stila prehrane.

Nastavi čitati

Idealan poklon našem zdravlju

Posebno zimsko pakiranje Almagea dodataka prehrani za zdravlje srca i poticanje metabolizma masti u tijelu

Nastavi čitati

Televizijska reportaža s predstavljanja novog Almagea dodatka prehrani

Nova Tv; emisija IN Magazin; 18.09.2015.

Nastavi čitati

ULOGA FOLNE KISELINE I PRAVILNA PREHRANA TIJEKOM TRUDNOĆE

Izjava prim.dr.sc. Ulle Marton, dr.med. specijalistica ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Dr. Marton, prilikom predstavljanja Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodatka prehrani

Nastavi čitati

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE NOVOG ALMAGEA PRENATAL OMEGA3+ DODATKA PREHRANI

Osim velikog broja novinara na promociji su se okupile i brojne osobe iz javnog života – radijska i televizijska voditeljica Lorena Nosić, glumica Ana Maras, voditeljica Iva Šulentić, ....

Nastavi čitati

Prednosti upotrebe dodataka joda u trudnoći

Nedovoljan unos joda tijekom trudnoće može dovesti do značajnih mentalnih oštećenja i usporenog razvoja u djece što za posljedicu ima niži kvocijent inteligencije

Nastavi čitati

NOVI PROIZVOD NA TRŽIŠTU

Evolucija života započinje s Almagea® PRENATAL OMEGA3+ dodacima prehrani za trudnice i dojilje

Nastavi čitati

Hranjive tvari za zdravu trudnoću – važnost omega-3 masnih kiselina

Tijekom trudnoće dijete dobiva sve važne hranjive tvari od majke. Zbog toga je nužno dobro uravnotežiti sadržaj bjelančevina, ugljikohidrata i masti u prehrani, kao i unos vitamina i minerala. Također, u ovom zahtjevnom razdoblju povećavaju se potrebe za određenim nutrijentima koji se smatraju kritičnima za pravilan rast i razvoj djeteta te zdravlje buduće majke. U te nutrijente se ubrajaju: folna kiselina, vitamin B12, vitamin C, vitamin D i vitamin A.

Nastavi čitati

Hranjive tvari za zdravu trudnoću –važnost folne kiseline

Trudnoća je jedno od nutritivno najzahtjevnijih razdoblja u životu žene. Danas znamo kako odabir hrane u trudnoći ne valja prepustiti isključivo majčinskim instinktima, već postoje detaljne smjernice za uravnoteženu prehranu koje je uputno slijediti za zdravlje novorođenčeta, ali i majke.

Nastavi čitati

POSEBNA PONUDA ZA SVIH NAŠIH 5000 FACEBOOK FANOVA!

Naručite Almagea proizvode po želji i ostvarite 15% popusta

Nastavi čitati

Posebno Almagea® promopakiranje za pripremu tijela za ljeto

Ljeto je pred nama, a to podrazumijeva i pojačano izlaganje tijela sunčevim zrakama, te shodno tome i dodatne pripreme.

Nastavi čitati

Rak kože se može vidjeti! Odgađanje pregleda kože i dijagnoze uzrokuje neizvjesnu budućnost!

I tvrtka Almagea d.o.o. se pridružila u ulozi partnera projektu „Euromelanoma dan 2015.“

Nastavi čitati

Almagea L-CARNITINE ACTIVE + PROMOPAKIRANJE 1+1 gratis

Za fit formu i protiv proljetnog umora! Iskoristite posebnu prodajnu akciju - za svaki kupljeni Almagea L-CARNITINE ACTIVE+, druga kutijica dobiva se GRATIS.

Nastavi čitati

Aker BioMarine SuperbaTM ulje krila ne sadrži GMO

Vodeći svjetski prerađivač račića krila, Aker BioMarine nedavno je za svoj prepoznatljiv i najcjenjeniji proizvod: SuperbaTM ulje krila dobio certifikat da ne sadrži GMO.

Nastavi čitati

Aker BioMarine osigurao račiću krilu održivu budućnost u Južnom Antarktičkom oceanu

Norveškoj tvrtki Aker BioMarine, vodećem proizvođaču ulja račića krila, početkom ove godine obnovljen je Marine Stewardship Council (MSC) certifikat za održivost poslovanja.

Nastavi čitati

ZA SVAKU NARUDŽBU - KUTIJICA ZA KAPSULE NA DAR

Tijekom listopada, za svaku online narudžbu bilo kojeg Almagea® dodatka prehrani (KRILL OIL CARDIO+, L-CARNITINE ACTIVE+ ili SUNLOVE SKIN+) poklanjamo vam praktičnu Almagea kutijicu za kapsule!

Nastavi čitati

MJESEC SRCA – MAJICA NA POKLON

Mjesec rujan posvećen je brizi o zdravlju srca pa se prigodno zove i ''mjesec srca''. Do 30.9. za svaku online narudžbu Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatka prehrani poklanjamo vam Almagea majicu!

Nastavi čitati

ZAŠTO ESKIMI NE ZNAJU ZA SRČANE BOLESTI

Već sredinom prošloga stoljeća znanstvenici su utvrdili nisku učestalost bolesti srca u Eskima, i to objasnili prehranom koja sadrži veliku količinu ribe bogate masnoćom, odnosno višestruko nezasićenim masnim kiselinama (losos, tuna).

Nastavi čitati

DOBITNICI NAGRADNE IGRE „80 RAZLOGA ZA SAVRŠENO LJETOVANJE“

Izvučeni su dobitnici nagradne igre! Provjerite nalazi li se i vaše ime na ovoj listi.

Nastavi čitati

PRAVILA NAGRADNE IGRE „80 RAZLOGA ZA SAVRŠENO LJETOVANJE“

Kupnjom jedne kutijice Almagea SUNLOVE SKIN+ bogatog antioksidansima koji štite stanice kože od oksidacijskog stresa, od 15.03. - 15.04.2014. u Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama imate mogućnost sudjelovati u nagradnoj igri te osvojiti: 1 x 5.000 kn džeparca za more na potrošačkoj kartici 1 x 2.500 kn džeparca za more na potrošačkoj kartici 10 x 300 kn poklon bon u Women's Secret-u 48 x Almagea SUNLOVE SKIN+ proizvoda 20 x Farmacia Natura šalica i čajeva

Nastavi čitati

Uloga kroma u metabolizmu

Prije otprilike 50 godina je otkrivena važnost trovalentnog kroma u održavanju normalnog metabolizma. Od tada su brojna istraživanja pokazala kako krom povećava djelovanje inzulina i tako pozitivno utječe na metabolizam glukoze.

Nastavi čitati

Krom i L-karnitin – potpora procesu proizvodnje energije

Definicija tijela uz smanjenje udjela masnog tkiva i formiranje mišićne mase, ali naravno u zdravim okvirima, san je svakog rekreativnog i profesionalnog sportaša. Milijuni ljudi diljem svijeta svakodnevno vježbaju upravo s ciljem definicije tijela.

Nastavi čitati

Usporedba ulja krila i ribljeg ulja

Morski su organizmi najbogatiji izvor omega-3 masnih kiselina, važnih višestruko nezasićenih masnih kiselina koje ljudski organizam ne može sam sintetizirati, a kojima se pripisuju brojni povoljni učinici na zdravlje, osobito zdravlje srca.

Nastavi čitati

Uljem krila protiv metaboličkog sindroma

Povišeni krvni tlak, previše kilograma, abdominalna pretilost, loša kontrola glukoze i lipida u krvi - sve su to tekovine obilja i modernog života, a kada se više tih tegoba javi u kombinaciji govorimo o metaboličkom sindromu.

Nastavi čitati

Zaštita kože "iznutra" tijekom ljeta

Tijekom ljeta, naša koža je izložena mnogim nepovoljnim utjecajima okoline. Promjene koje nastaju na koži mogu varirati od potpuno bezazlenih, do promjena koje zahtijevaju ozbiljno liječenje.

Nastavi čitati

Prirodni pigmenti za zaštitu kože

Proljeće i ljeto su doba kad kožu pojačano izlažemo suncu stoga treba imati na umu da je UV zračenje koje sunce emitira upravo jedan od najvećih neprijatelja naše kože.

Nastavi čitati

Nahranite kožu iznutra

Stanje kože je odraz procesa koji se događaju unutar tijela i svaka pojava na njoj predstavlja manifestaciju nutritivne neravnoteže unutar organizma.

Nastavi čitati

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku