Aker BioMarine osigurao račiću krilu održivu budućnost u Južnom Antarktičkom oceanu

Norveškoj tvrtki Aker BioMarine, vodećem proizvođaču ulja račića krila, početkom ove godine obnovljen je Marine Stewardship Council (MSC) certifikat za održivost poslovanja.

Standardi MSC-a smatraju se jednima od najstrožih za ekološki održivo ribarstvo. Novi MSC certifikat vrijedi do 2020. godine, a Aker BioMarine prvi je i jedini proizvođač ulja krila kojem je ovaj prestižni certifikat dodijeljen.

''Znanstveno vijeće je, nakon temeljitog pregleda cijelog procesa proizvodnje, zaključilo kako poslovanje tvrtke Aker BioMarine ne utječe negativno na populaciju krila, niti na ekosustav'', izjavio je Sigve Nordrum, direktor održivosti u tvrtci Aker BioMarine. ''Cijenimo to što naši klijenti i njihovi kupci održivost shvaćaju ozbiljno i što od svojih dobavljača zahtijevaju MSC certifikat.''

Aker BioMarine lider je na području ubiranja i prerade račića krila u ulje s visokim sadržajem bioaktivnih supstanci. Pod imenom SuperbaTM Krill Oil dolazi ulje račića krila vrhunske kvalitete i čistoće. Sakupljanje račića krila u prostranstvima Antarktika posebno je regulirano kako se ne bi ugrozila bioraznolikost zbog pretjeranog izlova. U skladu s time, Aker BioMarine razvio je posebnu, ekološki prihvatljivu  metodu za sakupljanje krila naziva Eco-HarvestingTM  koja omogućuje maksimalno očuvanje svih ključnih hranjivih tvari u ulju krila. Račić kril se sakuplja pomoću specijalne mreže na čijem se kraju nalazi cijev uronjena u more. Sustav je direktno povezan s brodom što omogućuje nježno i kontinuirano dopremanje račića krila na brod i trenutnu preradu u ulje. Zahvaljujući posebnom mehanizmu ubire se samo račić kril, no ne i druge morske životinje.

Almagea KRILL OIL CARDIO+  dodatak je prehrani za zdravlje srca, a nastao je kao rezultat  suradnje s norveškom tvrtkom Aker BioMarine. Almagea KRILL OIL CARDIO+ sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, Superba Krill Oil, izuzetne čistoće te prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom. Takav sastav omogućuje Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatku prehrani veću stablinost i iskoristivost u organizmu, a ujedno, prirodno podrijetlo sastava jamči da svakodnevno uz Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatak prehrani činite dobro sebi i svojem zdravlju.

Almagea KRILL OIL CARDIO+  sadrži ulje račića krila bogato omega-3 masnim kiselinama EPA i DHA te je obogaćen vitaminom E i selenom koji dodatno pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. EPA i DHA masne kiseline dokazano doprinose normalnoj funkciji srca, a vezane su na fosfolipide što omogućuje značajno bolju apsorpciju važnih omega-3 masnih kiselina u usporedbi s onima kakve nalazimo u ribljem ulju. Almagea KRILL OIL CARDIO+ dolazi u obliku Licaps kapsula koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari, nema karakterističan ''riblji'' miris i okus te ne izaziva negativne posljedice poput neugodnog refluksa.

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku