KRILL OIL CARDIO+ kod bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre."/>

Brini za svoje srce – sa stilom!

Rujan je mjesec u kojem se obilježava Svjetski dan srca. Za Almageu rujan je i mjesec važnih i velikih novosti: predstavili smo prvu kliničku studiju s dodatkom prehrani ulja krila u Hrvatskoj: riječ je o PILOT istraživanju o primjeni Almagea KRILL OIL CARDIO+ kod bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre.

 

Stoga tijekom rujna u ljekarnama potražite svoj KRILL OIL CARDIO+ uz poseban poklon: crvenu narukvicu sa srcem koja će vas i ostatak godine podsjećati da brinete o svojem zdravlju.

A ako vas zanima malo više činjenica o našoj alfi među omegama → KRILL OIL CARDIO+, evo što je studija pokazala - zašto je toliko dobar...

Što je nealkoholna masna bolest jetre? Nealkoholna masna bolest jetre (engl. Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, NAFLD) vodeći je uzrok bolesti jetre u zapadnim zemljama, a obuhvaća čitav spektar simptoma bolesti jetre, od akumulacije masti u stanicama jetre, ali bez oštećenja stanica, do steatohepatitisa kod kojeg, uz taloženje masti, dolazi i do upale te posljedično oštećenja stanica jetre. Posljednja istraživanja govore da je učestalost bolesti nealkoholne masne jetre u Europi 23,1% te da je to stanje povezano s čitavim nizom ozbiljnih bolesti i poteškoća, poput kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara.

 

Kako KRILL OIL CARDIO+ pomaže?

U prvoj kliničkoj studiji u Hrvatskoj, provedenoj na ovu temu pokazano je statistički značajno smanjenje tjelesne mase, indeksa tjelesne mase i opsega struka - u intervencijskoj skupini u usporedbi s placebo skupinom. U intervencijskoj skupini zabilježeno je:

  • smanjenje indeksa masne jetre kod 75% oboljelih i
  • nakon intervencije, zabilježeno je povećanje omega-3 indeksa u intervencijskoj skupini od 7,7% te smanjenje od 6% u placebo skupini.

 

Što je omega-3 indeks?

Omega-3 indeks predstavlja biomarker za kardiovaskularne bolesti, a može biti i koristan pokazatelj rizika za razvoj NAFLD-a. Omega-3 indeks u terminologiju je uveden prije nekoliko godina, a označava sadržaj EPA+DHA u eritrocitima izražen kao postotak u ukupnim masnim kiselinama. Odličan je pokazatelj sadržaja omega-3 masnih kiselina u tkivima te predstavlja fiziološki relevantan i neovisan čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti s potencijalnim značajem u kliničkoj primjeni.

 

Što je indeks masne jetre?

FLI ili indeks masne jetre (engl. Fatty Liver Index) je validirani indikator koji ukazuje na stupanj masne jetre, a dobiva se na temelju podataka o indeksu tjelesne mase, opsegu struka, razini triglicerida i jetrenog enzima gama-glutamiltransferaze (GGT). FLI jedan je od tri najbolje validiranih biomarkera steatoze jetre prema međunarodno priznatim smjernicama, ima dobru prediktivnu sposobnost te je precizan u otkrivanju NAFLD-a

 

Što točno KRILL OIL CARDIO+ čini za vas?

U Hrvatskoj je potrošnja ribe veoma niska, a riba i morski plodovi su glavni izvor blagotvornih omega-3 masnih kiselina. Dobiveni rezultati  pokazuju potrebu za dodatnom primjenom omega-3 masnih kiselina u rizičnoj populaciji, poglavito kod osoba koje su pretile ili imaju neke od komponenti metaboličkog sindroma  kao što su: visok krvni tlak, dijabetes i/ili loša krvna slika, posebno povišena koncentracija triglicerida te ukupnog i LDL kolesterola.

U užem smislu, ovo PILOT istraživanje pokazalo je kako dodatak prehrani KRILL OIL CARDIO+ zbog sadržaja ulja račića krila u kombinaciji s antioksidansima vitaminom E i selenom ima značajan potencijal za primjenu kod oboljelih od masne bolesti jetre, metaboličkog sindroma i kardiovaskularnih bolesti.

 

 

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu