Kako ojačati imunitet i izbjeći prehladu?

Idealno je vrijeme za povećani unos vitamina i minerala kako bi se smanjila mogućnost obolijevanja od prehlada i gripe.

Kako nas ne bi zahvatile temperatura, kašalj, grlobolja i ležanje u krevetu, najpoželjniju prevenciju predstavlja briga o vlastitom imunitetu.

Iako prehrana i zdrav način života doprinose jačanju imuniteta, ponekad je svakodnevicu potrebno dodatno obogatiti tradicionalnim, prirodnim dodacima prehrani jer je poznato da hranom ne možemo uvijek unijeti sve potrebne vitamine i minerale.

 

Važnost normalne funkcije imunološkog sustava

Uloga imunološkog sustava jest štititi organizam od bakterija i virusa. U vrijeme prehlada i virusa tijelu je potrebna dodatna energija pa je od bitnog značaja prethodno ojačati obrambeni sustav organizma. Pripremite organizam na svakodnevne izazove!

 

Ključni nutrijenti koji doprinose normalnoj funkciji imuniteta

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunološkom sustavu.

Kurkuma, začin koji se dobiva iz istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije, poznat je po upotrebi u pripremi jela, a može se pohvaliti i dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini kao kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida, kojem se pripisuje snažno protuupalno i antioksidativno djelovanje.

 

Vitamin D je vitamin topiv u mastima čiji popis uloga u organizmu svakim danom postaje sve duži. Glavna uloga vitamina D je održavanje normalne razine kalcija u krvi čime kontrolira njegovu apsorpciju i skladištenje te potiče i apsorpciju fosfora. Budući da kontrolira apsorpciju kalcija i fosfora, vitamin D je neophodan za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi.

Od sve veće važnosti je da vitamin D podržava rad imunološkog sustava što je bitno za ljude svih generacija. Funkcija vitamina D je, osim stimulacije imunološkog sustava kada je on preslab (infekcije), isto tako i ublažavanje aktivnosti imunoloških stanica kada je njihova aktivnost suviše jaka (alergije). 

 

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani – dobitna kombinacija za imunitet

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina u micelama (NovaSOL® kurkumin) te je obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. 

Zahvaljujući micelarnom obliku, postignuta je topivost u vodi te stoga i visoka bioraspoloživost u ljudskom organizmu. S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama i pritom ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

Almagea® CURCUMIN FORTE+
SNAGA KURKUMINA NA VAŠOJ STRANI

 

 

 

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu