Kako se ne udebljati za blagdane?

Zdrave tjelesne navike koje će pokrenuti tijelo i smanjiti posljedice unosa viška hrane trebaju i tijekom blagdana biti uključene u našu svakodnevnicu.

Vrijeme slavlja i blagdana uvijek znači i pun blagdanski stol. Pojačana konzumacija hrane tijekom blagdana dovodi do opterećenja organizma suvišnom energijom (kalorijama), trenutačno izaziva nelagodu u probavnom traktu (bolovi u trbuhu, žgaravica) a dugoročno dovodi do povećanja tjelesne mase.

Iako bi blagdani trebali biti dani slavlja i veselja, umjerenost i mjere predostrožnost i dalje su dobrodošle. Zdrave tjelesne navike koje će pokrenuti tijelo i smanjiti posljedice unosa viška hrane trebaju i tijekom blagdana biti uključene u našu svakodnevnicu. Ako želimo održati adekvatnu tjelesnu težinu, unos i potrošnja energije moraju biti u ravnoteži.

Tjelovježba je neophodan čimbenik za postizanje željenih rezultata, no postoje i pripravci kojim pritom mogu poslužiti kao potpora procesu poticanja metabolizma masti, ugljikohidrata i proteina u tijelu. U tom se kontekstu ističe krom, ali i dobro poznati L-karnitin.

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ dodatak prehrani sadrži najčišći oblik L-karnitina, CarnipureTM, uz dodatak kroma i primjenjuje se kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu. L- karnitin pomaže tijelu pri iskorištavanju energije, te je za njegovo djelovanje potrebna tjelesna aktivnost.

Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ dolazi u celuloznim (biljnim) kapsulama i preporučuje se konzumirati barem 30 minuta prije tjelesne aktivnosti koji dokazano pozitivno utječe na zdravlje organizma i pridonosi dobroj tjelesnoj formi. Proizvod je namijenjen aktivnim i reaktivnim sportašima kao podrška pri bavljenju sportom, ali mogu ih koristiti i druge populacijske skupine, primjerice osobe starije dobi.

Način primjene: 1 - 3 kapsula dnevno prije tjelovježbe

Pakiranje: jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula s 500mg L-karnitina i 20μg kroma.

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku