Mali račići iz ledenog Antarktika za zdravo srce

Suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu.

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u svijetu, no znanstvenim istraživanjima je utvrđeno kako se određeni čimbenici rizika mogu prevenirati prehrambenim intervencijama. Omega 3 masne kiseline pružaju dokazani zaštitni učinak na zdravlje srca i krvnih žila i to djelujući na nekoliko različitih čimbenika. Zabilježeno je kako unos omega-3 masnih kiselina utječe na krvni tlak i razinu triglicerida u krvi te regulira srčane aritmije.

Račić kril – posebna vrsta račića bogata omega 3 kiselinama
Najdragocjenije vrste omega-3 masnih kiselina, koje dokazano doprinose normalnoj funkciji srca - EPA i DHA, tijelo često ne dobiva u dovoljnim količinama. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu.

Ulje račića krila specifično je iz više razloga:
• Kril se nalazi nisko u hranidbenom lancu, obitava u kristalno čistom moru Antarktika, hrani se planktonima, stoga je njegovo ulje čisto i ne sadrži zagađenja.

• Račić kril zbog svoje prehrane, koja sadrži planktone i mikroskopske alge, obilato pohranjuje omega-3 masne kiseline, kao i astaksantin koji je odgovoran za njegovu crvenu boju, ali i štiti ulje od oksidacije i degradacije.

• Strukturno, omega-3 masne kiseline u ulju račića krila vezane su za fosfolipide. Obzirom da kril ima identičnu strukturu kao membrane ljudskih stanica – omega-3 iz ulja krila bolje su raspoložive te se lakše apsorbiraju u organizmu čovjeka.

• Ulje krila bogato je astaksantinom, a u Almagea KRILL OIL CARDIO+ formulaciji dodatno je obogaćeno vitaminom E i selenom koji štite stanice od oksidacijskog stresa.

Zašto je Almagea KRILL OIL CARDIO + dobar za mene?
Almagea KRILL OIL CARDIO+ je dodatak prehrani koji sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, izuzetne čistoće, prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom.
Preporučuje se preventivno za zaštitu srca i krvnih žila, te nakon preboljenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija. Budući da omega-3 masne kiseline imaju širok raspon djelovanja, poglavito protuupalno, preporučuju se u prevenciji, ali i kao nadopuna prehrani modernih ljudi koja je danas često manjkava omega-3 masnim kiselinama.

Brza i učinkovita apsorpcija
Almagea KRILL OIL CARDIO+ dolazi u tekućem obliku u Licaps® biljnim kapsulama koje omogućuju lakšu i učinkovitiju apsorpciju te štite od neugodnog “ribljeg” miris, okusa, kao i pojave refluksa.

Doziranje: Preporučuje se uzimati 1-2 kapsule Almagea KRILL OIL CARDIO+ s dosta tekućine, uz obrok. Doza se po potrebi može povećati uz konzultacije s liječnikom.
Pakiranja: Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula s 500mg ulja krila.
Sastojci: Ekstrakt antarktičkog krila (Euphausia superba), kapsula: hidroksipropil metil celuloza, vitamin E (D-alfa-tokoferol), selen (natrijev selenat), bojilo: titanov dioksid.

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku