Nahranite kožu iznutra

Stanje kože je odraz procesa koji se događaju unutar tijela i svaka pojava na njoj predstavlja manifestaciju nutritivne neravnoteže unutar organizma.

Jasno je da raznolika i uravnotežena prehrana ima neospornu ulogu u postizanju i održanju zdravlja i ljepote kože, no u specifičnim situacijama za izlaganja kože suncu ljeti potrebno je potražiti dodatnu pomoć u vidu dodataka prehrani.

Brojne studije ukazuju na nutrijente koji mogu biti od velikog značenja u zaštiti kože od oštećenja. Štoviše, pravovaljanim uzimanjem tih nutrijenata putem dodataka prehrani možemo kožu pripremiti za izlaganje suncu, umanjiti oštećenja i pojavu alergija na sunce te dulje zadržati preplanuli ten. Među pripravcima za zaštitu kože prije sunčanja valja istaknuti Almagea® SUNLOVE SKIN+ , revolucionarni proizvod koji zahvaljući Licaps® kapsulama donosi aktivne sastojke u tekućem obliku što omogućava njihovu učinkovitiju apsorpciju u organizam.

Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži prirodnu mješavinu triju ulja: ulje sjemenki boreča i argana te ulje ploda uljane palme, karakterističnih po sadržaju nezasićenih masnih kiselina te prirodno bogatih vitaminom E. Masne kiseline imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. One, također, vlaže kožu i ublažavaju nadražaje na koži. Nedostatak masnih kiselina se manifestira suhom kožom sklonom iritacijama.

Almagea® SUNLOVE SKIN+  sadrži i dodatne količine vitamina E i selena. Osnovno svojstvo ovih esencijalnih mikronutrijenata je da pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa odnosno stanja pretjerane produkcije štetnih slobodnih radikala kakvo je prisutno u tijelu prilikom intenzivnog izlaganju suncu ljeti.  Upravo se zbog povoljnog djelovanja  na negativne učinke slobodnih radikala na koži, vitamin E često naziva vitaminom ljepote prikladnim za sve tipove kože.  Kada se unosi dovoljno vitamina E, on putuje do membrane stanica kože i ondje očituje svoje zaštitno djelovanje. Zaštitni učinak je pojačan prisustvom selena, esencijalnog elementa s brojnim važnim zadaćama. Uz zaštitu stanica od oksidativnog stresa, selen pridonosi održanju zdrave kose i noktiju pa se primjerice nedovoljan unos selena može očitovati gubitkom kose ili promjenom boje noktiju. 

Almagea® SUNLOVE SKIN+ pruža dodatnu zaštitnu vrijednost u vidu prisutnih karetonoidnih pigmenata: astaksantina i luteina. Astaksantin je crveni pigment koji daje boju lososu i većini ljuskara, uključujući škampe i rakove, a lutein je karotenoid koji je zaslužan za žutu boju različitog voća i povrća, poput kukuruza ili marelica. Zanimljivo je da intenzivne boje voća i povrća, koju daju karotenoidi, nastaju kao odgovor i zaštita biljki od izloženosti UV zrakama. 

Koenzim Q10 dodatno pospješuje učinkovitost Almagea® SUNLOVE SKIN+ pripravka. Koenzim Q10 jedan je od osnovnih tjelesnih koenzima, a jedna od njegovih zadaća je sudjelovanje u procesu proizvodnje energije koja pokreće tijelo. U većine osoba starijih od  30 godina, razina koenzima Q10 u koži je snižena, što rezultira smanjenom sintezom kolagena, elastina i drugih važnih molekula za kožu.  Budući da se sposobnost tijela da stvara koenzim Q10 s godinama smanjuje, posezanje za dodatnom potporom je dobar izbor. 

Almagea® SUNLOVE SKIN+ je pripravak jedinstvene formulacije u kojem aktivni sastojci sinergijski djeluju i pružaju vrijednu zaštitu kože prije sunčanja. Almagea® SUNLOVE SKIN+ se preporučuje kao priprema za sunčanje svima koji žele i iznutra zaštiti svoju kožu od štetnog djelovanja UV zraka.  

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku