PRVI DANI MAJČINSTVA I PRVI TJEDNI DOJENJA

Iskustvo TV voditeljice Nevene Rendeli Vejzović: "„Dodaci prehrani pomogli su mi sačuvati snagu."

Raznolika i uravnotežena prehrana korisna je ne samo tijekom začeća i trudnoće, već je valja zadržati i tijekom perioda dojenja. I u tom je razdoblju preporučljivo ograničiti unos kofeina, nikotina, alkohola, umjetnih sladila i drugih prehrambenih aditiva koji imaju potencijalno štetno djelovanje.

Poznata TV voditeljica Nevena Rendeli, u sklopu kampanje za zdravu trudnoću koju provodi Almagea, otkriva da kako su joj izgledali prvi dani majčinstva i prvi tjedni dojenja za koje zaključuje da nisu bili nimalo lagani.

"Trudnoća je gotova, majčinstvo je počelo! Uzviknula sam sretno prije dva mjeseca, misleći, sad su sve muke iza mene. Realnost je bila malo drukčija, slatke muke su se nastavile ali je sreća zbog dolaska dviju malih živih bića na svijet, neizmjerna. Upoznale smo se jednog vrućeg dana krajem lipnja i od tad se nismo i nećemo odvojiti.

S obzirom da su curke požurile na svijet i iznenadile nas nešto prije termina, prva dva tjedna provele smo u bolnici. Što je mami koja je ionako posljednji mjesec trudnoće morala mirovati i čuvati trudnoću dosta teško palo, no sad s odmakom vidim koliko nam je tih dva tjedna bilo korisno. Nema bolje pomoći od stručnog osoblja koji s bebama najbolje znaju, pogotovo s onima prijevremeno rođenim a i njihovi savjeti zlata su vrijedni. U početku smo se mučili s dojenjem ali zahvaljujući maminoj upornosti i pomoći sestara sa Svetog duha svladali i smo i tu prepreku. Doduše mastitis me nije zaobišao pa smo se u bolnicu vraćali još nekoliko puta, no sad dva mjeseca kasnije fino smo se uhodali. Što se ne bi moglo reći i za spavanje. No s blizancima ionako kažu, nema spavanja do treće godine. Tko preživi, pričat će.

Kad je dojenje u pitanju, sve što će vam svi govoriti je koliko je ono važno. A nitko vam neće reći koliko je to sve teško. Pogotovo kad imaš dva gladna usta a tijelo prolazi svoj oporavak nakon carskog reza ili vaginalnog poroda. Na svu sreću ja sam imala pomoć mame koja je uskakala s toplim juhicama i hranom obilatom vitaminima a i nastavila sam piti dodatke prehrani kako bi sačuvala snagu za paklenih prvih nekoliko mjeseci.  Iako su središte moga svijeta sada dvije bebice, poslušala sam savjet i mislim i na sebe. Jer zdrava mama- sretno dijete. U mom slučaju djeca :). U međuvremenu uživamo još na moru i na čistom zraku jer pred nama je duga i zabavna zima. A sad ih žurim nahraniti jer ako će vam nešto kronično nedostajati kad one/oni dođu na svijetu to je vrijeme.", zaključuje Nevena.

Almagea® Prenatal Omega 3+ za zdravu trudnoću i dojenje

Almagea® Prenatal Omega 3+ kreiran je kao odgovor na potrebe trudnica i dojilja: jedini pripravak  na našem tržištu koji sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje s omega-3 masnim kiselinama u Licaps® Duocap™ kapsulama.

 Almagea® Prenatal Omega 3+ osigurava DHA -za razvoj djeteta važnu omega -3 masnu kiselinu, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti i potrebe trudnica i dojilja na vitaminu B6, B12, magneziju i jodu. Aktivnosti  sastojci  dolaze u  obliku Licaps®  kapsule koje  dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su kapsule blage za želudac.

Proizvod je dostupan za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa.

 

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku