SMANJITE UTJECAJ STRESA I MODERNOG NAČINA ŽIVOTA

Užurbana svakodnevica, stresan i dinamičan zapadnjački način života mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje.

Pušenje, pretilost, povišeni krvni tlak, previše kilograma, čimbenici su koji najčešće dovode do obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, a stres i emotivna napetost tome još dodatno doprinose. Odgovarajuće preventivne mjere, poput promjene načina života koja uključuje zdravu i uravnoteženu prehranu, mogu prevenirati razvoj kroničnih bolesti.
Danas je poznato kako upalni procesi u organizmu značajno doprinose razvoju brojnih kroničnih bolesti. Proučavanjem omega- 3 masnih kiselina ustanovljeno je kako one imaju utjecaj na suzbijanje upalnih procesa. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu.

Blagotvorni učinci ulja krila najvećim dijelom potječu od višestruko nezasićenih masnih kiselina EPA i DHA, međutim, u ulju se nalaze i vitamini A i E, crveni pigment astaksantin te posebna vrsta flavonoida i fosfatidil-kolin, sve redom supstance s antioksidacijskim djelovanjem. Stoga ulje račića krila ima dvojaku ulogu – protuupalno djelovanje uvriježeno za sadržaj EPA i DHA, ali i antioksidacijsko djelovanje.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ preporučuje se preventivno za zaštitu srca i krvnih žila, te nakon preboljenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija. Budući da omega-3 masne kiseline imaju širok raspon djelovanja, poglavito protuupalno, preporučuju se u prevenciji i kao nadopuna prehrani modernih ljudi koja je danas često manjkava omega-3 masnim kiselinama.

Almagea® dodaci prehrani prirodna su pomoć za osobe modernog, stresnog načina života kojima manjka vremena za uravnoteženu prehranu i odmor. 

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku