Ulje krila - superioran oblik omega-3 masnih kiselina

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna.

Svjetski dan srca nastao je s ciljem da potakne ljude na pozitivne životne promjene te je savršen povod za promjenu nekih životnih navika. Užurban način života, stres te nekvalitetna i neuravnotežena prehrana koja obiluje „lošim“ masnoćama stvaraju prijetnju svakom pojedincu za njegovo cjelokupno zdravlje. Ipak, na određene kardiovaskularne rizične čimbenike možemo utjecati regulirajući svoju prehranu, a brojna znanstvena istraživanja tako su potvrdila kako je mediteranska prehrana najblagotvornija za ljudsko zdravlje jer obiluje „zdravim“ masnoćama, među kojima se nalaze i omega-3 masne kiseline.

 

Esencijalne masne kiseline – dragocjeni nutrijenti za zdravlje organizma

Omega-3 masne kiseline odavno su poznate po svojim brojnim blagotvornim učincima na zdravlje. Tako ove „zdrave masti“ štite zdravlje srca, krvnih žila i mozga, pozitivno utječu na lipidni profil odnosno snižavaju razinu triglicerida u krvi te pomažu kod masne jetre. Također, povoljno djeluju i na smanjenje odnosno održavanje normalne razine krvnog tlaka te imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. Osim toga, omega-3 masne kiseline vlaže kožu, ublažavaju nadražaje na koži i utječu na zaštitu stanica od štetnog UV zračenja, a njihov nedostatak manifestira se pojavom suhe i perutave kože sklone iritacijama.Nedostatak esencijalnih masnih kiselina u prehrani zasigurno će se ogledati na koži, kosi i noktima.

Esencijalne masne kiseline, kako im i samo ime govori, naše tijelo ne može samo proizvesti već ih je nužno unositi prehranom i dodacima prehrani. Poznato je kako su glavni prehrambeni izvori omega-3 masnih kiselina plava riba (srdela, skuša, tuna, inćuni), riba iz hladnih mora (haringa, losos) te sjemenke i orašasti plodovi. Nažalost, u prehrani suvremenog čovjeka navedene namirnice nisu zastupljene dovoljno često pa su dodaci prehrani koji sadrže pročišćeno i koncentrirano ulje račića krila vrijedan izvor omega-3 masnih kiselina. 

 

Alfa među omegama - Almagea® KRILL OIL CARDIO+

Ovaj sitni morski račić (kril) upečatljive crvene boje obitava u hladnim i čistim vodama Atlantika. Hrani se mikroskopskim algama koje su bogate omega-3 masnim kiselinama pa zahvaljujući takvoj prehrani račić kril obiluje ovim esencijalnim masnim kiselinama. Osim visokog sadržaja eikozapentaenske kiseline (EPA) i dokozaheksaenske kiseline (DHA), posebnost ulja račića krila je da ove omega-3 masne kiseline dolaze u fosfolipidnom obliku. Vezanost na fosfolipide omogućuje im bolju apsorpciju i iskoristivost u našem organizmu.

U ribljem ulju je drugačija priča – omega-3 masne kiseline vezane su na trigliceride koji se sporije i teže metaboliziraju te je zato učinkovitost ribljeg ulja slabija u usporedbi s uljem krila. U ulju račića krila još se prirodno nalaze vitamini A i E, crveni pigment sa snažnom antioksidacijskom aktivnosti- astaksantin te fosfatidil-kolin

KRILL OIL CARDIO+ je dodatak prehrani nove generacije koji pruža mnogo više od uobičajenih dodataka prehrani s omega-3 masnim kiselinama za zdravlje srca i krvnih žila. Ova inovativna formulacija aktivnih sastojaka sadrži dragocjeno ulje račića krila bogato omega-3 masnim kiselinama u posebnom fosfolipidnom obliku koji omogućuje bolju apsorpciju u ciljana tkiva. Osim toga, formulacija je bogata vitaminom E i selenom - moćnim nutrijentima sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem. Zahvaljući patentiranoj tehnologiji kapsuliranja, najkvalitetniji aktivni sastojci u KRILL OIL CARDIO+ potpuno su zaštićeni od vanjskih utjecaja, a istovremeno ne dolazi do pojave neugodnog refluksa te ribljeg okusa i mirisa.

PAŽNJA :) ! U periodu od 14. do 30.09.2020. na našem web shopu očekuje vas 30 % popusta prilikom kupovine KRILL OIL CARDIOproizvoda uz korištenje PROMO koda KRILL30.

 

Pročitajte i druge naše najnovije članke:

5 savjeta za dobro i kvalitetno trčanje

Almagea kao partner u održanju vašeg zdravlja i produktivnosti

Kako iskoristiti ljekovitost kurkumina i stabilizirati imunitet?

 

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu