Vitamini, minerali i omega-3 masne kiseline bitne su prije, za vrijeme i nakon trudnoće

Nevena Rendeli Vejzović: „Jedva čekam porod!“

Poznata TV voditeljica Nevena Rendeli u sklopu kampanje za zdravu trudnoću, koju provodi Almagea, otkriva kako provodi zadnje dane trudnoće i zašto se veseli porodu.

"Kako je to priroda divno uredila, bliži se kraj moje trudnoće i dolazak na svijet novih života, i dok me dosad mučio strah da sve dobro prođe sad jedva čekam samo da prođe!
Neću vas lagati, posljednja dva mjeseca trudnoće sve su ali ne blaženo stanje. Osim što ste nakupili višak kilograma ( u mom slučaju preko 20) koji vam otežava kretanje, spavanje, sjedenje i općenito normalno funkcioniranje mučit će vas i brojni drugi problemi poput stezanja maternice, lažnih trudova, i konstantnog mokrenja. Toliko čestog da bih ponekad najradije živjela na wc-u!

Uglavnom jedva čekam porod, iako me i dallje muči kako će to izgledati. Prijateljice me hrabre da je većina žena to prošla pa ću tako i ja, no to ne umanjuje nedoumice u mom slučaju, hoće li biti carski ili vaginalni porod i nedostaci i prednosti jednog ili drugog. Vrijeme kratim učestalijim ultrazvucima i svaki put se iznova veselim njihovom rastu i razvoju. Kako samo brzo napreduju. Iako im je sad već gužva često mi se jave svojim pokretima. Dapače, zezam se, da im je omiljena igra skrivača oko mog mjehura.

S obzirom na moju sve slabiju pokretnost drago mi je da smo dovršili uređenje njihove sobice koja je ispala baš onakva kakvu sam željela i maštala. I robica je spremna, hvala sestrični od koje sam naslijedila hrpu haljinica, bodića, majica i svih tih presltkih stvarčica koje bebe u principu odjenu jedanput a stoje kao sv. Petra kajgana. Tako će moje cure imati kao mlade na venčanju- nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo.

Naime u jednom trenutku mi se zamutilo od toliko ružičaste pa sam im za izlazak iz bolnice kupila plave mornarske kompletiće. Pa što ako će svi misliti da su dečkići? Ionako ih planiram odgajati kao dvije hrabre, samostalne i neustrašive individue! A na kraju će ionako one mene iznenaditi i pomutiti mi sve planove. Jedva čekam! Saznat ćemo uskoro!", zaključuje Nevena.

Almagea® Prenatal Omega 3+ za zdravu trudnoću i dojenje
Posljednja 3 mjeseca trudnoće i prvih nekoliko godina života ključne su za pravilan razvoj mozga. Kada novorođenče dođe na svijet, njegova tjelesna masa čini samo 5 % tjelesne mase odraslih, ali zato veličina mozga čini 70 % veličine odraslog mozga. No, nije samo period trudnoće period kada omega-3 masnih kiselina mogu biti od važnosti, budući da se dječji mozak razvija i godinama nakon rođenja. Preostali rast mozga odvija se tijekom prve godine života te predškolske dobi, tako da je rast mozga većinom završen do pete ili šeste godine života. Stoga je ključno da i dojilja osigura dovoljan unos omega -3 masnih kiselina (osobito DHA) jer će mlijekom svom djetetu prenijeti ove važne masne kiseline.

Almagea® Prenatal Omega 3+ osigurava DHA -za razvoj djeteta važnu omega -3 masnu kiselinu, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti i potrebe trudnica i dojilja na vitaminu B6, B12, magneziju i jodu. Aktivnosti sastojci dolaze u obliku Licaps® kapsule koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su kapsule blage za želudac.
Proizvod je dostupan za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa. Pakiranje sadrži 60 kapsula. Cijena pakiranja iznosi 205,00 kn.

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku