Zaštita kože "iznutra" tijekom ljeta

Tijekom ljeta, naša koža je izložena mnogim nepovoljnim utjecajima okoline. Promjene koje nastaju na koži mogu varirati od potpuno bezazlenih, do promjena koje zahtijevaju ozbiljno liječenje.

Ljeti je koža izložena utjecajima sunca, vjetra, soli ili klora, a ovisno o tipu kože kao i sklonosti razvoja određenih promjena na koži, moramo kožu dodatno zaštiti iznutra.

Danas na tržištu postoje inovativni proizvodi s iznimno bitnim sastojcima dobivenim iz prirodnih plodova kao što su ulje boreča, argana i uljane palme, koji sadrže vrlo visoki postotak antioksidansa za zaštitu kože „iznutra“ tijekom ljeta. Vrlo bitni sastojici u ovim pripravcima su nezasićene masne kiseline, vitamin E, astaksantin, selen, i koenzim Q10. Upravo sinergijski učinak ovih aktivnih tvari rezultira zaštitom kože od štetnih utjecaja sunčevih zraka i omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu.

Ulje boreča bogato je linolenskom i izrazito vrijednom gama-linolenskom kiselinom, palmitinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Iznimno bogato nezasićenim masnim kiselinama jest i ulje argana. Palmino ulje također sadrži antioksidanse kao što je karoten i tokoferol, zastupljen je i visok udio vitamina K te magnezija. Astaksantin je moćni antioksidans koji pripada skupini karotenoida, sprječava oksidativne procese u organizmu i umanjuje razinu štetnih slobodnih radikala.

Nezasićene masne kiseline regeneriraju hidrolipidni sloj kože, djeluju na porast udjela hranjivih tvari u stanicama, stimuliraju međustaničnu oksigenaciju, neutraliziraju štetne slobodne radikale i štite vezivno tkivo. Time se sprječava isušivanje kože, gubitak elasticiteta, usporava razvoj bora, a koža postaje mekša i zategnutija. Ovako zaštićena koža manje stvara crvenilo, manje se razvijaju fotodermatoze – kožne bolesti povezane s izlaganjem kože suncu, usporava se starenje kože i razvoj karcinoma kože. Aktivne tvari u proizvodina namijenjinih za zaštitu od sunca, a koji djeluju na kožu „iznutra“ u idealnim kombinacijama i omjerima koriste se i u prevenciji razvoja određenih oblika alergije kože na sunce i korisni su saveznici u zaštiti od sunca.

Sinergijski učinak optimalnih omjera aktivnih tvari rezultira visokom zaštitom lipida u površinkom sloju kože i omogućuje jaku zaštitu DNA unutar stanica kože. Ujedno djeluje na ujednačeniji, ljepši ten, ali uz odgovorno izlaganje suncu.

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku