Zašto se trudnoća naziva drugo stanje?

Drugo stanje, sinonim za trudnoću koji nam govori mnogo toga jer zaista, riječ je o drugom stanju. Jasno je i zašto, u tijelu majke raste novi život, no termin „drugo stanje“ govori puno više od toga.

 

Naime, trudnoća sa sobom donosi velike fizičke i psihičke promjene. Žene se suočavaju s raznim strahovima, pitanja je bezbroj, a univerzalnih odgovora nema obzirom da je svaka trudnoća individualna. Ipak, postoje neke stvari koje se preporučuju svakoj trudnici kako bi njihov boravak u drugom stanju bio što lakši i jednostavniji.

 

Početnu euforiju nažalost često znaju zamijeniti jutarnje mučnine do kojih dolazi zbog promjene razine hormona u organizmu svake žene. Iznimno je važno slušati svoje tijelo, ono će vam sve reći. Odmarajte se, izbjegavajte velike tjelesne i emocionalne napore, neugodne mirise i masnu i tešku hranu te pripazite na dovoljan unos tekućine. Ako je vaš organizam zdrav i vaše tijelo u punoj snazi, puno će lakše podnijeti sve promjene koje drugo stanje nosi. Pri tome ne smijemo zaboraviti na dodatke prehrani koji, posebno u trudnoći, igraju veliku ulogu.

 

Neosporna je važnost dovoljnog unosa ključnih vitamina i minerala tijekom trudnoće, no za razvoj djeteta podjednako je važno unositi i dovoljno omega-3 masnih kiselina. Preporučuje se dnevni unos od najmanje 250 mg omega 3-masnih kiselina (DHA + EPA), a pritom udio DHA (dokozaheksaenske kiseline) treba iznositi najmanje 200 mg kako bi se postigao blagotvorni učinak na zdravlje majke i djeteta.

 

Kao odgovor na potrebe trudnica i dojilja kreiran je Almagea® PRENATAL OMEGA3+: dodatak prehrani koji sadrži ključne nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama. Osigurava DHA -važnu omega-3 masnu kiselinu za razvoj moždanog tkiva i očne pozadine djeteta, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti potrebe za magnezijem, jodom te vitaminima B6 i B12. Dodatna je prednost što Almagea® PRENATAL OMEGA3+ sadrži dva oblika folne kiseline: aktivni oblik 5-MTHF (200 µg) te folnu kiselinu (200 µg) u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline i aktivnog oblika folata (5-MTHF) prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju. Aktivni sastojci nalaze se u  Licaps® DuoCap™ kapsulama koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su blage za želudac, a ne sadrže otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene niti GMO sastojke.

 

 

Dodatno

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu