Snaga kurkumina na vašoj strani

Kompleks solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama.

Uvod

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina u micelama. Na taj se način osigurava topivost kurkumina u vodi te njegova visoka bioraspoloživost u ljudskom organizmu.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina1.

Pripravak je obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® kapsulama, koje su biljnog podrijetla, a time pogodne za vegetarijance i vegane.

Više o tehnologiji
Prenatal Omega3+

Licaps® and Vcaps® Plus are trademarks of Lonza or its affiliates.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži NovaSol® Curcumin pod čijim imenom se nalazi visokoiskoristiv oblik kurkumina u micelama.

Micele su čestice koje se u vodenim otopinama ponašaju na način da se hidrofilni krajevi usmjeravaju prema površini micele, dok se hidrofobni krajevi usmjeravaju prema središtu. Na taj se način osigurava da komponenta koja je inače netopiva, postane topiva u vodi.

185 puta bolja apsorpcija od nativnog kurkumina1

KURKUMIN S VITAMINOM D U MICELI

Što je

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je začin koji se dobiva iz podzemnog stabla (rizoma) istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije. Gorko-slatkog, aromatičnog okusa i blagog mirisa koji podsjeća na đumbir (s kojim je u rodu), kurkuma se koristi kao samostalan začin u pripremi jela, ali i kao jedan od sastojaka praha curry.

Kurkuma se može pohvaliti dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini gdje se koristi kao hrana, kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. Tradicionalno se u narodnoj medicini primjenjuje oralnim putem kod raznih upalnih stanja2.

Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida.

Nativni kurkumin se vrlo brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, odnosno ima iznimno nisku bioraspoloživost.

INOVATIVNOST – SUPERIORNA BIORASPOLOŽIVOST KURKUMINA

Kompleks solubilizata kurkumina s vitaminom D je zaštićena formulacija koja omogućuje visoku bioraspoloživost i apsorpciju aktivnih sastojaka.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži 30 mg kurkumina što odgovara primjeni 5 g nativnog kurkumina1.

Licaps® kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsula ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke. Znanstvena istraživanja ukazuju na lakšu apsorpciju i iskoristivost sadržaja kapsule.

1 Almagea® CURCUMIN FORTE+ kapsula (596 mg)
=
14 standardnih tableta s kurkuminom (80 % ekstrakta kurkumina + 20 % suhe mase)

Za što služi

Almagea® CURCUMIN FORTE+ se preporuča kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D.

Namijenjen je svim osobama koje žele pridonijeti funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina.

Vitamin D

- je vitamin topiv u mastima čiji popis uloga u organizmu svakim danom postaje sve duži. Glavna uloga vitamina D je održavanje normalne razine kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i skladištenje. Vitamin D, također, potiče apsorpciju fosfora. Budući da kontrolira apsorpciju kalcija i fosfora, vitamin D je neophodan za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi.

- podržava rad imunološkog sustava što je bitno za ljude svih generacija. Funkcija vitamina D je, osim stimulacije imunološkog sustava kada je on preslab, i ublažavanje aktivnosti imunoloških stanica kada je taj sustav suviše aktivan. Vitamin D sudjeluje i u reguliranju stanične aktivnosti. Konkretno, dijeljenje stanica i njihova prirodna smrt ovisna je o dostupnosti vitamina D.

- pod utjecajem ultraljubičastih zraka može se sintetizirati u koži (iz kolesterola). Smatra se da je izlaganje kože tijela suncu 10-15 minuta dvaput tjedno dovoljno da se osiguraju adekvatne količine vitamina D. Međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja i nedovoljno sunca, smanjuju sintezu vitamina D pa ga je neophodno unijeti prehranom. Ipak, vitamina D u hrani nema u znatnim količinama i malo je namirnica na tržištu koje su obogaćene vitaminom D. Samo je nekoliko namirnica s većim udjelom vitamina D: žumanjak, jetra, masnija riba, maslac i obogaćena hrana. Stoga se danas smatra kako je nedostatak vitamina D vrlo čest zbog čega je mudro posegnuti za pripravcima koji ga osiguravaju u dovoljnoj količini.

Sastojci

Sastojci: emulgator polioksietilen sorbitan monooleat, zgušnjivač hidroksipropil metil celuloza, kurkumin (solubilizat u micelama), vitamin D3 (kolekalciferol), bojilo titan dioksid.

Način primjene

1 kapsula dnevno uz obrok.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps® Vcaps® kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (jedna Licaps® kapsula) % PU*
Kurkumin (solubilizat u micelama) 30 mg
Vitamin D3 7 µg 140%
*PU = dnevni preporučeni unos

LITERATURA:

  1. Schiborr C, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol Nutr Food Res. 2014;58(3):516-27.
  2. Srinvasan M. Curcumin, a potent anticarcinogenic polyphenol – a review. Asian J Pharm Clin Res, Vol 7, Suppl2, 2014,1-8

Dodatno

Članci

Brini za svoje srce – sa stilom!

Rujan je mjesec u kojem se obilježava Svjetski dan srca. Za Almageu rujan je i mjesec važnih i velikih novosti: predstavili smo prvu kliničku studiju s dodatkom prehrani i uljem krila u Hrvatskoj: riječ je o PILOT istraživanju o primjeni Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatka prehrani kod bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre.

Nastavi čitati

Prva klinička studija o primjeni Almagea KRILL OIL CARDIO+ u bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre (NAFLD)

U Hrvatskoj je provedeno prvo pilot-istraživanje o primjeni ulja račića krila bogatog omega-3 masnim kiselinama u bolesnika s masnom jetrom – jedno od rijetkih domaćih istraživanja s domaćim dodatkom prehrani.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku