Snaga kurkumina na vašoj strani

Kompleks solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama.

Uvod

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina u micelama (NovaSOL® Curcumin). Zahvaljujući micelarnom obliku, postignuta je topivost u vodi te stoga i visoka bioraspoloživost u ljudskom organizmu.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži NovaSOL® Curcumin koji ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina1.

Pripravak je obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® Plus kapsulama, koje su lagane za gutanje, blage za želudac te izuzetno učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo apsorbira u organizmu.

Više o tehnologiji
Prenatal Omega3+

Licaps® and Vcaps® Plus are trademarks of Lonza or its affiliates.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži patentiranu supstancu NovaSOL® Curcumin pod čijim imenom se nalazi visokoiskoristiv oblik kurkumina u micelama.

Micele su čestice koje se u vodenim otopinama ponašaju na način da se hidrofilni krajevi usmjeravaju prema površini micele, dok se hidrofobni krajevi usmjeravaju prema središtu. Na taj se način osigurava da komponenta koja je inače u vodi netopiva, postane topiva u vodi.

185 puta bolja apsorpcija od nativnog kurkumina1

KURKUMIN S VITAMINOM D U MICELI

Što je

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je začin koji se dobiva iz podzemnog stabla (rizoma) istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije. Gorko-slatkog, aromatičnog okusa i blagog mirisa koji podsjeća na đumbir (s kojim je u rodu), kurkuma se koristi kao samostalan začin u pripremi jela, ali i kao jedan od sastojaka praha curry.

Kurkuma se može pohvaliti dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini gdje se koristi kao hrana, kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. Tradicionalno se u narodnoj medicini primjenjuje oralnim putem kod raznih upalnih stanja2.

Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida.

Nativni kurkumin nije topiv u vodi te se vrlo brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, odnosno ima iznimno nisku bioraspoloživost.

INOVATIVNOST – SUPERIORNA BIORASPOLOŽIVOST KURKUMINA

Kompleks solubilizata kurkumina (NovaSOL® Curcumin) s vitaminom D je zaštićena formulacija koja omogućuje visoku bioraspoloživost i apsorpciju aktivnih sastojaka.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži 34,9 mg kurkuminoida što odgovara primjeni čak 5800 mg nativnog kurkumina1.

Licaps® kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsula ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, škrob, plastifikatore, alergene i GMO sastojke. Znanstvena istraživanja ukazuju na lakšu apsorpciju i iskoristivost sadržaja kapsule.

1 Almagea® CURCUMIN FORTE+ kapsula (677 mg)
=
16 standardnih tableta s kurkuminom (80 % ekstrakta kurkumina + 20 % suhe mase)

Za što služi

Almagea® CURCUMIN FORTE+ preporuča se kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D.

Namijenjen je svim osobama koje žele doprinijeti boljoj funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina.

Vitamin D

- Vitamin D je vitamin topiv u mastima, čiji popis dobrotvornih uloga u organizmu svakim danom postaje sve duži. Najpoznatija i jedna od glavnih uloga vitamina D je održavanje normalne razine kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i skladištenje. Vitamin D potiče i apsorpciju fosfora. Budući da kontrolira apsorpciju kalcija i fosfora, vitamin D je neophodan za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi.

- Vitamin D podržava rad imunološkog sustava što je bitno za ljude svih generacija. Funkcija vitamina D je, osim stimulacije imunološkog sustava kada je on preslab (infekcije), isto tako i ublažavanje aktivnosti imunoloških stanica kada je njihova aktivnost suviše jaka (alergije).

- Vitamin D sudjeluje i u reguliranju stanične aktivnosti. Konkretno, pravilno dijeljenje stanica i njihova prirodna smrt ovisna je o dostupnosti vitamina D.

- Vitamin D se pod utjecajem ultraljubičastih zraka (UVB) može sintetizirati u koži (iz kolesterola). Međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja, nedovoljno sunca te geografski položaj zemalja na planeti te kut upada sunčevih zraka → smanjuju sintezu vitamina D pa ga je neophodno unijeti prehranom i/ili dodacima prehrani. Nažalost, vitamina D u hrani nema u znatnim količinama i malo je namirnica na tržištu koje su obogaćene vitaminom D. Samo je nekoliko namirnica s većim udjelom vitamina D: žumanjak, jetra, masnija riba, maslac i obogaćena hrana. Stoga se danas smatra kako je nedostatak vitamina D vrlo čest te da oko jedne milijarde ljudi na svijetu ima hipovitaminozu (nedostatak) vitamina D zbog čega je mudro posegnuti za pripravcima koji ga osiguravaju u dostatnoj količini.

Sastojci

Sastojci: emulgator polioksietilen sorbitan monooleat, zgušnjivač hidroksipropil metil celuloza, NovaSOL® Curcumin (solubilizat u micelama) sa standardiziranom količinom kurkuminoida (83 % kurkumina, 15 % demetoksikurkumina (DMC) i 2 % bisdemetoksikurkumina (BDMC)), vitamin D3 (kolekalciferol), bojilo titan dioksid.

Uputa za upotrebu

1 kapsula dnevno uz obrok.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps® Vcaps® Plus kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (jedna Licaps kapsula) % PU*
NovaSOL® Curcumin (solubilizat u micelama) 581 mg
standardizirana količina kurkuminoida (83 % kurkumina, 15 % demetoksikurkumina (DMC) i 2 % bisdemetoksikurkumina (BDMC)): 34,9 mg
Vitamin D3 10 µg 200%
*PU = dnevni preporučeni unos

LITERATURA:

  1. Schiborr C, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol Nutr Food Res. 2014;58(3):516-27.
  2. Srinvasan M. Curcumin, a potent anticarcinogenic polyphenol – a review. Asian J Pharm Clin Res, Vol 7, Suppl2, 2014,1-8.

Dodatno

Članci

Kurkumin i vitamin D - partneri u eri pandemije COVID-19

Boriti se protiv novonastalih virusa uvijek je golem izazov.

Nastavi čitati

Vitamin D i preporuke za primjenu od jeseni

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je smjernice za nadomjesnu primjenu vitamina D od jeseni te ih ovdje dijelimo s vama.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu