Almagea

Po čemu se Almagea dodaci prehrani razlikuju od ostalih dodataka prehrani dostupnih na tržištu?
Almagea je novi brend dodataka prehrani koji dolazi u revolucionarnom obliku - u Licaps® kapsulama koje odlikuje brža apsorpcija i veća učinkovitost.
Što je jamac kvalitete Almagea proizvoda?
Licaps® kapsule u kojima dolazi Almagea, zaštićen su proizvod tvrtke Capsugel, globalnog lidera u inovativnim rješenjima za doziranje. Capsugel se ističe najmodernijom tehnologijom i globalnom mrežom visoko educiranih znanstvenika koji kontinuirano rade na formiranju vrhunskih farmaceutskih pripravaka.
Zašto je Licaps® kapsula inovativna? Koje su njene prednosti?
Licaps® kapsule odlikuje poboljšana apsorpcija nutrijenata i brže djelovanje, lako su probavljive i blage za želudac. Zbog svog jedinstvenog oblika Licaps® kapsule štite supstance od štetnih vanjskih utjecaja i čuvaju njihovu svježinu te maskiraju okus i miris.
Što je Licaps® DuoCap™ kapsula?

DuoCap™ je patentirani sustav kapsule u kapsuli, u kojem je manja kapsula, prethodno napunjena, umetnuta u veću kapsulu napunjenu tekućim medijem.

FORMULA+

Kome je namijenjen proizvod Almagea® MAN FORMULA+?

Svim muškarcima koji žele održati optimalno intimno zdravlje i reproduktivnu funkciju te smanjiti razinu oksidacijskog stresa.

Koji su najčešći problemi intimnog zdravlja muškaraca?

Neplodnost, erektilna disfunkcija i visoka razina oksidacijskog stresa smatraju se glavnim problemimima intimnog zdravlja muškaraca današnjice.

Kako antioksidansi pomažu u problemima s reproduktivnim zdravljem, s obzirom da su u sastavu dodatka prehrani Almagea® MAN FORMULA+?

Studije pokazuju kako u 30 – 80 % muške neplodnosti uzrok leži u oksidacijskom stresu. Reaktivni spojevi kisika dovode do oksidacijskog stresa odnosno uzrokuju oštećenja membrane spermija, njihovu slabu pokretljivost, smanjenje broja, a time i smanjenu plodnost.

Sastojci Almagea® MAN FORMULA+ poput folne kiseline, selena, cinka, bakra i vitamina E poboljšavaju razinu testosterona, doprinose plodnosti, spermatogenezi, normalnom metabolizmu homocisteina te zaštiti stanica (spermija) od oksidacijskog stresa.

Koji sastojci u Almagea® MAN FORMULA+ su ključni za smanjenje razine oksidacijskog stresa?

Sastojci poput folne kiseline, vitamina E, cinka, bakara, selena i likopena su ključni u smanjenju razine oksidacijskog stresa u organizmu jer su poznati kao snažni prirodni antioksidansi – tvari koje neutraliziraju slobodne radikale. Slobodni radikali oštećuju DNK, lipide i proteine čime narušavaju zdravlje osnovne građevne jedinice organizma – stanice.

Koje antioksidanse sadrži Almagea® MAN FORMULA+, a koji se smatraju najvažnijim mineralima za muško intimno zdravlje?

Selen, cink i bakar smatraju se najvažnijim mineralima za reproduktivnu funkciju muškaraca od svih 9 mineralnih tvari koje su nam potrebne u malim količinima no svejedno ih ljudi najčešće unose u nedostatnim količinama.

Je li dovoljno piti 1 vrećicu dnevno Almagea® MAN FORMULA+?

Sukladno dostupnim znanstvenim studijama  koje su se bavile problemom spolnog i reproduktivnog zdravlja muškaraca, Almagea® MAN FORMULA+u 1 vrećici dnevno osigurava dnevne potrebeza ključnim antioksidansima, mineralima i aminokiselinama koji doprinose zdravlju reproduktivnog sustava muškaraca.

Preporučamo koristiti 2 vrećice dnevno kod slijedećih slučajeva: izloženost velikom psihološkom i/ili fiziološkom stresu, osobe koje imaju prekomjernu tjelesnu masu ili su pretili, učestalim konzumentima duhanskih i alkoholnih proizvoda te onima koji imaju nepravilni životni stil (nepravilnu prehranu i/ili neadekvatnu tjelesnu aktivnost).

Preporučamo uzimanje 2 vrećice na dan do trenutka stabilizacije zdravstvenog statusa te se nakon stabilizacije može nastaviti s primjenom 1 vrećice na dan.

Koje komponente Almagea® MAN FORMULA+ mogu pozitivno djelovati na mušku neplodnost?

Ključni nutrijenti za pomoć kod neplodnosti muškaraca su: minerali selen, bakar i cink, vitamin E i folna kiselina te aminokiselina L-karnitin i likopen.

Koje komponente Almagea® MAN FORMULA+ imaju blagotvorni učinak na erektilnu disfunkciju?

Prirodni sastojci koji mogu pomoći kod erektilne disfunkcije su aminokiseline: L-arginin i L-citrulin te antioksidans folna kiselina.

Koliko je seksualna disfunkcija doista velik i ozbiljan problem današnjice?

Učestalost se kreće od 5 % u dobi od 20 do 24 godine te čak do 50 % kod muškaraca u dobi od 55 do 59 godina. Procjenjuje se da će do 2025. godine u svijetu biti 322 milijuna muškaraca koji su doživjeli problem s erektilnom disfunkcijom. S problemom neplodnosti danas se suočava čak 10 – 15 % parova.

Što su aminokiseline i koja je njihova uloga?

Aminokiseline su organske molekule koje izgrađuju biljne i životinjske bjelančevine (proteine), a dobivaju se njihovom hidrolitičkom razgradnjom. Riječ je o prirodnim spojevima koji u prirodi rijetko dolaze u slobodnom stanju. Ljudsko tijelo koristi dvadesetak vrsta aminokiselina kako bi izgradilo proteine koji sudjeluju u razgradnji hrane, rastu stanica, zacjeljivanju tkiva (osobito mišića, kože, kose i kostiju) i u mnogim drugim tjelesnim funkcijama. Aminokiseline tijelo može koristiti i kao izvor energije.

Što je testosteron?

Testosteron je glavni muški spolni hormon, kojeg primarno luče testisi i u manjoj mjeri nadbubrežna žlijezda. Androgeni učinci ovog hormona odgovorni su za sazrijevanje muških spolnih organa i razvoj sekundarnih spolnih obilježja (rast dlačica po licu i tijelu, produbljivanje glasa). Testosteron je nužan za normalnu produkciju sperme te pridonosi spolnom nagonu. Ovaj hormon posjeduje i anaboličke učinke, uključujući i rast mišićne mase i snage, gustoće koštane mase i sazrijevanje.

Što je homocistein?

Homocistein je aminokiselina u našem tijelu koja sudjeluje u izgradnji tkiva. Organizam je proizvodi iz jedne druge aminokiseline, metionina, koja se nalazi u životinjskim bjelančevinama (npr. mesu, mlijeku, jajima) iz kojih se procesom metilacije pretvara u vitalnu kemijsku supstancu. Taj proces zahtijeva prisutnost B vitamina i ako ih nemamo dovoljno, homocistein ostaje u krvi, uzrokujući štetu.

Koja je maksimalna dnevna doza proizvoda Almagea® MAN FORMULA+?

Maksimalna dnevna doza su 2 vrećice, otopljene u čaši vode i u razmaku od 12 sati.

Koja je dobna granica za korištenje Almagea® MAN FORMULA+?

Proizvod se preporuča svim muškarcima starijim od 18 godina.

Koliko dugo se preporuča korištenje Almagea® MAN FORMULA+ te da li je potrebno raditi pauze u korištenju?

Proizvod se može koristiti kontinuirano, bez pauza, a preporuka je minimalno 3 mjeseca u kontinuitetu.

Nakon kojeg vremena se mogu osjetiti poboljšanja po pitanju spolnog zdravlja i reproduktivne funkcije?

Djelovanje se može osjetiti već kroz 1 sat međutim može ovisiti o fiziološkom i psihološkom statusu u organizmu, kardiovaskularnom zdravlju i razini oksidacijskog stresa - ukoliko su ovi faktori izraženi, željeni učinak može se razviti i kroz 2-3 tjedna. U nekim slučajevima, gdje je uzrok seksualne disfunkcije nepoznat, za tu indikaciju učinak može i izostati.

Kome se ne preporuča korištenje proizvoda Almagea® MAN FORMULA+?

Proizvod se ne preporuča osobama koje su alergične na neki od sastojaka u samom proizvodu te osobama koje imaju dokazanu nepodnošljivost (intoleranciju) nekog od navedenih sastojaka.

Može li se sadržaj vrećice otopiti u drugim napitcima, osim u vodi?

Proizvod se, osim u vodi, može otopiti u voćnim sokovima i drugim nealkoholnim pićima te je sadržaj potrebno konzumirati odmah po otapanju sastojaka.

Kako treba izgledati otopljena 1 vrećica proizvoda Almagea® MAN FORMULA+?

Otapanjem 1 vrećice u vodi dobiva se homogena tekućina crvene boje za koju je zaslužan likopen, biljni pigment iz skupine karotenoida, prisutan u Almagea® MAN FORMULA+.

Zašto se Almagea® MAN FORMULA+, jedini u asortimanu Almagea® dodataka prehrani, ne nalazi u Licaps kapsuli?

Almagea® MAN FORMULA+, kao i ostali Almagea® dodaci prehrani, zadržava standarde visoke kvalitete i čistoće proizvoda, a zbog kemijskih i fizikalnih (molekulska masa) karakteristika sastojaka koji su sadržani u proizvodu, ovaj je proizvod napravljen u praškastom obliku čime se osiguralo očuvanje kvalitete proizvoda, a ujedno jednostavno doziranje za korisnika (1 vrećica ukusnog napitka na dan).

Koje su prednosti primjene praškastog dodatka prehrani?

Praškasti dodaci prehrani korisniku pružaju veći stupanj ugode i olakšano korištenje te omogućuju bržu apsorpciju aktivnih tvari.

SUPPORT+

Koja je razlika između kolagena tip I i kolagena tip II?

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu koji ima esencijalnu ulogu u izgradnji različitih oblika vezivnog tkiva, zglobova, kose te kože. Razlikujemo nekoliko vrsta kolagena. Svaka od njih ima različitu ulogu u tijelu, a dvije najpoznatije vrste su kolagen tip I i kolagen tip II. Kolagen tip I većinom nalazimo u kosi, koži i noktima, i smatramo ga važnim za održavanje zdravog i mladolikog izgleda kože. S druge strane, kolagen tip II u najvećoj mjeri koncentriran je u zglobovima, budući da čini sastavni dio strukture hrskavice, vezivnog tkiva zglobova.

Koja je razlika između denaturiranog i nedenaturiranog (nativnog) kolagena?

Na tržištu danas možemo pronaći različite komercijalno dostupne proizvode s kolagenom. Oni se prvenstveno razlikuju prema obliku kolagena, odnosno tehnološkoj metodi kojom je kolagen proizveden. Tako razlikujemo denaturirani i nedenaturirani oblik kolagena. Denaturirani kolagen dobiva se relativno grubim proizvodnim procesom u kojem molekula kolagena gubi svoju primarnu, prirodnu strukturu te se cijepa na manje sastavne dijelove, peptide i aminokiseline. Nedenaturirani kolagen nastaje kao rezultat nježnog tehnološkog procesa koji čuva prirodnu strukturu ovog proteina. Nedenaturirani oblik kolagena poznat je i pod nazivom nativni kolagen.

Koja je razlika između nedenaturiranog i hidroliziranog kolagena?

Nedenaturirani (nativni) kolagen proizvodi se nježnim tehnološkim procesom koji čuva prirodnu strukturu ovog proteina. Hidrolizirani kolagen je vrsta denaturiranog oblika kolagena koji nastaje istoimenim procesom hidrolize. Ovaj tehnološki postupak provodi se uz pomoć primjene enzima i povišenje temperature, a uzrokuje cijepanje kolagena na manje sastavne dijelove (aminokiseline i peptide), kao i gubitak njegove prirodne strukture.

Nakon kojeg vremena se mogu osjetiti poboljšanja u lokomotornom sustavu?

Istraživanja koja su se provodila s aktivnom komponentom UC-II® pokazala su pozitivne učinke već nakon 45 dana primjene, a obično je proizvod primjenjivan četiri do šest mjeseci u kontinuitetu.

Koja je dobna granica za primjenu Almagea MOTION SUPPORT+?

Proizvod se preporučuje djeci od navršenih 12 godina i svim odraslim osobama neovisno o dobi.

Može li se Almagea MOTION SUPPORT+ preporučiti osobama oboljelim od osteoartritisa i reumatoidnog artritisa?

Znanstvene studije u kojima je korištena aktivna tvar UC-I provedene su i na osobama s osteoartritisom te na animalnom modelu reumatoidnog artritisa.

Smije li Almagea MOTION SUPPORT+ uzimati osoba koja nije tjelesno aktivna?

Almagea MOTION SUPPORT+ se preporučuje tjelesno aktivnim osobama svih dobnih skupina koje žele pospješiti pokretljivost zglobova i očuvati hrskavicu, kosti i mišiće. Isto tako, namijenjen je i osobama zrele i starije dobi s tegobama lokomotornog sustava koji imaju smanjeni intenzitet tjelesne aktivnosti, a služi za očuvanje koštane i mišićne mase te pokretljivost zglobova.

Koja je posebnost primjene prirodne patentirane standardizirane aktivne komponente UC-II®?

Prirodna standardizirana aktivna komponenta UC-II® predstavlja posebni oblik nedenaturiranog kolagena tip II. UC-II® se proizvodi iz hrskavice pileće prsne kosti jedinstvenim patentiranim tehnološkim procesom koji čuva prirodnu strukturu kolagena.

Hoću li uzimanjem Almagea MOTION SUPPORT+ dodatka prehrani pridonijeti zdravlju imunološkog sustava obzirom da sadrži vitamine C i D3?

Dnevna doza Almagea MOTION SUPPORT+ dodatka prehrani (jedna Licaps kapsula) osigurava unos 60 mg vitamina C i 10 µg vitamina D3 koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Koliko se dugo preporučuje uzimati Almagea MOTION SUPPORT+ i u kojoj dozi? Je li zaista dovoljna jedna kapsula na dan?

Zbog specifične formulacije koja podrazumijeva potrebnu dnevnu dozu od tek 40 mg UC-II®, dovoljna je jedna kapsula dnevno. Obično se primjenjuje kontinuirano tijekom 3 - 6 mjeseci, a nema kontraindikacija i za dugotrajnije uzimanje.

Ima li Almagea MOTION SUPPORT+ kontraindikacije?

Osobe koje uzimaju antikoagulanse (lijekove za sprječavanje zgrušavanja krvi) prije uporabe Almagea MOTION SUPPORT+ dodatka prehrani trebaju se posavjetovati s liječnikom.

Proizvod se ne preporučuje osobama s preosjetljivošću na bilo koju sadržanu komponentu (riba i morski plodovi, soja).

FORTE+

Koja je razlika između kurkume i kurkuminoida?

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je biljka iz porodice đumbira iz čijeg se podzemnog stabla dobiva istoimeni začin: kurkuma, karakteristična za područje Indije i jugoistočne Azije. Kurkuminoidi su biološki aktivni spojevi, a po kemijskom sastavu pripadaju skupini polifenola. Od ukupno tri vrste kurkuminoida kurkumin daje korijenu kurkume karakterističnu žutu boju i zaslužan je za njezin snažni antioksidacijski i protuupalni učinak. Otprilike 100 g kurkume sadrži 3 do 5 g kurkuminoida.

Što su polifenoli?

Polifenoli su biološki aktivne tvari koje nalazimo u biljkama, voću i povrću, a biljke ih sintetiziraju kao odgovor na stresne uvjete. Pokazuju snažno antioksidacijsko djelovanje i blagotvorni učinak na ljudski organizam.

Koje blagodati na organizam ima polifenol kurkumin?

Polifenol kurkumin ima snažno protuupalno, antiinfektivno i antioksidacijsko djelovanje, ali je vrlo slabe topivosti u vodi i nestabilan u kiselom mediju koji je karakterističan za želudac.

Šta je to bioraspoloživost?

Pojam bioraspoloživost se odnosi na količinu unesenog nutrijenta u organizam koji je stvarno probavljen, apsorbiran i metaboliziran biokemijskim procesima.

Kako se može poboljšati apsorpcija kukrumina u organizmu?

Bolja apsorpcija i iskoristivost kurkumina može se poboljšati procesom solubilizacije, fizikalnom pojavom kojom,pomoću solubilizata, u vodi netopive tvari, postaju topive. Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina u micelama (NovaSOL® Curcumin), topivog u vodi, čija je visoka bioraspoloživost dokazana znanstvenom studijom na ljudskim ispitanicima.

Što su micele?

Čestice koje se u vodenim otopinama ponašaju na način da se hidrofilni krajevi (topivi u vodi) usmjeravaju prema površini micele dok se hidrofobni krajevi (netopivi u vodi) usmjeravaju prema središtu micele.

Koja je posebnost primjene NovaSOL® Curcumina?

NovaSOL® Curcumin pokazao je superiornu bioraspoloživost u odnosu na ostale oblike kurkumina/kurkuminoida, tj. imao je 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina. NovaSOL® Curcumin predstavlja standard za bioraspoloživost te su potrebne relativno male doze za postizanje blagotvornog učinka.

Koje su zdravstvene blagodati primjene kurkumina na organizam?

Kurkuminu se pripisuju brojne blagodati na organizam, kao što su: imunomodulatorno djelovanje, antioksidacijski učinak, antimikrobni učinak, ublažavanje gastrointestinalnih tegoba te protuupalni, kardioprotektivni i neuroprotektivni učinak.

Kome se ne preporučuje korištenje Almagea® CURCUMIN FORTE+?

Osobe koje imaju problem zgrušavanja krvi, žučni kamenac te trudnice i dojilje se prije korištenja trebaju posavjetovati s liječnikom.

Koja je dnevna maksimalna doza primjene Almagea® CURCUMIN FORTE+?

Maksimalna dnevna doza je 2 kapsule, što odgovara primjeni  11600 miligrama nativnog kurkumina.

Koje su moguće nuspojave prekomjernog unosa?

Moguće nuspojave mogu se javiti u obliku želučanih tegoba.

Koja je dobna granica za primjenu Almagea® CURCUMIN FORTE+?

Proizvod mogu koristiti osobe starije od 12 godina ili tjelesne mase veće od 40 kg.

OMEGA3+

Sadrži li Almagea PRENATAL OMEGA3+ konzervanse?

Proizvod ne sadrži konzervanse zbog posebnog oblika u Licaps DuoCap kapsuli. Licaps DuoCap ne sadrži niti laktozu, škrob, šećer, gluten, plastifikatore, otapala, GMO.

Ima li Almagea PRENATAL OMEGA3+ kontraindikacije?

Proizvod se ne preporučuje osobama alergičnim na ribu i morske plodove.

Koliko se povećavaju potrebe za folnom kiselinom tijekom trudnoće?

Za vrijeme planiranja trudnoće, a osobito u prvom tromjesečju, potreban je dvostruko veći unos folne kiseline od dnevno preporučene doze od 200 µg. Dodatnim unosom folne kiseline od 400 µg povećava se razina folata majke. Niska razina folata u organizmu majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Je li potrebno uzimanje omega-3 masnih kiselina od začeća?

S obzirom da posteljica u zadnjem tromjesečju aktivno crpi majčine rezerve DHA kako bi djetetu osigurala dostatne količine za rast i razvoj mozga, od iznimne je važnosti da majka osigura dovoljne zalihe DHA od samog početka trudnoće kako se u zadnjem tromjesečju ne bi javio deficit. Neka istraživanja povezuju kronični umor, koji se javlja kod dojilja, s posljedicama iscrpljenja zaliha DHA u organizmu.

Je li riblje ulje, kao izvor omega-3 masnih kiselina, siguran za primjenu kod trudnica i dojilja?

Riblja ulja bogata omega-3 masnim kiselina (DHA i EPA) sigurna su za upotrebu te nisu utvrđeni toksični učinci njihovog svakodnevnog unosa za majku i dijete.

Zašto uzimati omega-3 masne kiseline tijekom trudnoće i dojenja?

Omega-3 masna kiselina, DHA, gradivna je struktura mozga i mrežnice oka. Smatra se da unos 200 mg DHA dnevno u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa te dojene dojenčadi.

Koliko se dugo preporučuje uzimati Almagea PRENATAL OMEGA3+ i u kojoj dozi? Je li potrebno raditi pauze u primjeni Almagea PRENATAL OMEGA3+?

Almagea PRENATAL OMEGA3+ preporučuje se koristiti u dozi od 2 kapsule na dan uz obroke u razdoblju planiranja trudnoće, za vrijeme trudnoće i dojenja. Nije potrebno raditi pauze u tom razdoblju uzimanja.

Koje su prednosti uzimanja Almagea PRENATAL OMEGA+, dodatka prehrani?

Almagea PRENATAL OMEGA3+ osigurava unos kritičnih nutrijenata tijekom razdoblja prije začeća, za vrijeme trudnoće i dojenja, a osobito pomaže zadovoljiti povećane potrebe za folnom kiselinom, željezom i omega-3 masnim kiselinama (DHA)  tijekom ovih zahtjevnih perioda ženinog života.

Koje su prednosti Licaps® DuoCap™ kapsula?

Licaps® DuoCap™  kapsula predstavlja idealno rješenje za „2 u 1“ proizvode kao što je to Almagea PRENATAL OMEGA3+ jer omogućuje istovremeno uzimanje vitamina i minerala, te omega-3 masnih kiselina.

CARDIO+

Postoje li istraživanja koja jamče sigurnost konzumacije ulja krila?
Brojna su istraživanja koja se provode s uljem krila, i na životinjskom modelu i na ljudima. Također, postoji cijeli niz istraživanja koja su potvrdila sigurnost i neškodljivost ulja krila kao superiornog izvora omega-3 masnih kiselina. Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) 2008. godine objavila je izvješće u kojem se navodi kako ulje krila ima povoljan sigurnosni profil. U izvješću su navedene studije u kojima je ulje krila koristilo kroz nekoliko mjeseci u dozama od 300mg do 6g.
Kada se preporuča koristiti Almagea KRILL OIL CARDIO+?
Almagea KRILL OIL CARDIO+ preporučuje se u svim situacijama kada je potrebna nadopuna prehrane omega-3 masnim kiselinama. Preporučuje se preventivno za zaštitu srca i krvnih žila, kod dislipidemija, te nakon neželjenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija. Budući da omega-3 masne kiseline imaju širok raspon djelovanja, preporučuju se i kod različitih upalnih bolesti i stanja, kognitivnog slabljenja te općenito, kao nadopuna prehrani siromašnoj ribom i drugim izvorima omega-3 masnih kiselina.
Je li potrebno raditi pauze u konzumaciji Almagea KRILL OIL CARDIO+?
Kada se ulje krila koristi u preporučenoj dozi od 500mg do 1g, nije potrebno raditi pauze kod uzimanja. Kada se pripravak primjenjuje u višim dozama, pod nadzorom liječnika, potrebno je napraviti pauze nakon 3 do 6 mjeseci u dogovoru s liječnikom.
Kome se sve preporuča Almagea KRILL OIL CARDIO+?
Almagea KRILL OIL CARDIO+ preporučuje se osobama različitih populacijskih i dobnih skupina koje ne konzumiraju dostatne količine omega-3 masnih kiselina koje nalazimo u ograničenom broju namirnica. Nedovoljan unos omega-3 masnih kiselina zamijećen je u osoba koje se hrane tipičnom zapadnjačkom prehranom, u osoba koje nastanjuju kontinentalne predjele te u osoba starije dobi. Općenito, prehrana siromašna ribom i plodovima mora predstavlja rizik za nedostatan unos omega-3 masnih kiselina. Posebne koristi od uzimanja ovog pripravka mogu imati osobe s kardiovaskularnim rizikom te osobe s različitim upalnim stanjima.
Ima li Almagea KRILL OIL CARDIO+ nuspojave, poput neugodnog retrookusa po ribi?
Budući da Almagea KRILL OIL CARDIO+ dolazi u Licaps® kapsuli koja je posebno patentirana i hermetički zatvorena, tzv. Fusion tehnologijom, nema rizika od ispuštanja mirisa ili okusa tekućeg punjenja koje sadrži. Te činjenice potvrđuju istraživanja na kontinentima koje provodi tvrtka Capsugel.
Ima li Almagea KRILL OIL CARDIO+ kontraindikacije? Tko ne smije konzumirati Almagea KRILL OIL CARDIO+?
Pripravak se ne preporučuje osobama s alergijom na ljuskare (račiće, škampe, jastoge) jer kril spada u skupinu ljuskara. U većim dozama moguća je interakcija s antikoagulansima, koja se očituje u pojačanju djelovanja lijeka, te se osobama na terapiji antikoagulansima preporučuje uzimati niže doze uz konzultacije s liječnikom.
Smiju li Almagea KRILL OIL CARDIO+ koristiti osobe koje nemaju kardiovaskularne tegobe, ali imaju potrebu za unosom omega-3 masnih kiselina (trudnice, dojilje, sportaši)?
Da, pripravak je namijenjen za uzimanje u preventivne svrhe, za sve skupine osoba koje ne unose dovoljno omega-3 masnih kiseline ili koje mogu imati posebne koristi od dodatnog uzimanja, kao što su primjerice trudnice. Školarci, studenti i druge skupine s pojačanim intelektualnim naporima također mogu imati koristi od dodatnom unosa omega-3 masnih kiselina. Za trudnice i dojilje je najveća dozvoljena doza 450 mg EPA+DHA iz ulja krila.
Sadrži li Almagea KRILL OIL CARDIO+ konzervanse?
Nema potrebe za dodavanjem konzervansa, budući da ulje krila prirodno sadrži tvari koje štite osjetljive masne kiseline od degradacije. To su antioksidansi poput astaksantina te vitamina A i E. Nadalje, Almagea KRILL OIL CARDIO+ sadrži dodatne količine vitamina E i selena koji imaju antioksidativno djelovanje. Licaps® kapsula također štiti sastojke od vanjskih utjecaja.
Što je Omega-3 indeks?
Omega-3 indeks je pouzdani dijagnostički alat koji predstavlja koncentraciju EPA+DHA kao postotak u ukupnim masnim kiselinama zastupljenim u membranama crvenih krvnih zrnaca. Znanstvenici koji se bave Omega-3 indeksom tvrde kako je isti odličan pokazatelj sadržaja omega-3 masnih kiselina u tkivima i također smatraju kako je bolji biomarker za koronarnu bolest srca i rizik od iznenadne kardijalne smrti nego do sada uvriježeni marker – razina ukupnog i LDL kolesterola. Znanstvenici su zaključili kako je vrlo izvjesno da se redovitim unosom EPA+DHA visoke bioraspoloživosti postiže adekvatno zasićenje u tkivima, odnosno visoki Omega-3 indeks.
Zašto je ulje krila učinkovitije od ribljeg ulja? Koje studije to potvrđuju?
Više je istraživanja uspoređivalo učinke ulja krila i konvencionalnih pripravaka ribljeg ulja, a rezultati sustavno ukazuju na bolju bioraspoloživost ulja krila. Kada se usporedi razina EPA i DHA u tim pripravcima, zaključuje se da je potrebna gotovo dvostruko niža doza EPA+DHA iz ulja krila u usporedbi s omega-3 masnim kiselinama iz ribljeg ulja.

Studija Ulvena i suradnika objavljena 2010. u časopisu Lipids provedena je na 113 dobrovoljaca kako bi se utvrdio utjecaj ulja krila, odnosno ribljeg ulja, na na lipide u krvi, markere za oksidativni stres, te upalne procese u organizmu. Autori studije zaključili su da se jednaki učinci postižu primjenom ulja krila i ribljeg ulja tijekom 7 tjedana, iako je doza EPA + DHA u ulju krila iznosila tek 62,8% doze zastupljene u ribljem ulju. 

Istraživanje Makija i suradnika objavljeno u časopisu Nutrition Research 2009. godine dizajnirana je kao randomizirana, dvostruko slijepa studija provedena na 76 gojaznih žena i muškaraca. Ispitanici su randomizirani kako bi primali SuperbaTM Krill Oil, riblje ulje ili maslinovo ulje (kontrolna skupina) tijekom 4 tjedna. Doza EPA bila je približno jednaka u skupinama koje su primale ulje krila i riblje ulje, a doza DHA bila je dvostruko manja u skupini koja je primala ulje krila. Bez obzira na te razlike, na kraju studije je koncentracija EPA u plazmi bila viša u skupini koja je primala ulje krila u usporedbi sa skupinom koja je primala riblje ulje. Koncentracije DHA u plazmi bile su slične u obje skupine. Autori su zaključili kako primjena ulja krila u dozi od 2g pokazuje povećanje bioraspoloživosti EPA i jednaku bioraspoloživost DHA u dvostruko nižoj dozi u odnosu na riblje ulje. Nakon prilagodbe doze, rezultat ukazuje kako su ispitanici koji su primali Superba™ Krill Oil tijekom 4 tjedna imali 24% više vrijednosti EPA+DHA u plazmi u usporedbi s osobama koje su uzimale riblje ulje.

Kako se štiti održivost krila, tj. bioraznolikost okoliša u kojem kril obitava?
Znanstvenici procjenjuju kako je ukupna težina cjelokupne populacije antarktičkog krila gotovo dvostruko veća od težine svih ljudi na zemlji. Zajednica krila je toliko brojna da je vidljiva satelitom iz svemira. No, unatoč velikoj brojnosti ove vrste, kril čini važan dio antarktičkog prehrambenog lanca. Predstavlja osnovnu hranu kitovima, tuljanima i pingvinima stoga je održivo sakupljanje krila imperativ.

Sakupljanje krila u prostranstvima Antarktika posebno je regulirano kako se ne bi ugrozila bioraznolikost zbog pretjeranog izlova. U skladu s time Aker BioMarine je razvio posebnu ekološki prihvatljivu metodu za sakupljanje krila naziva Eco-Harvesting™.

Kril se sakuplja pomoću specijalno dizajnirane mreže na čijem se kraju nalazi cijev uronjena u more. Sustav je direktno povezan s brodom što omogućuje nježno i kontinuirano dopremanje krila i trenutnu preradu u ulje. Zahvaljujući posebnom mehanizmu ubire se samo kril, no ne i drugi morski organizmi ili ptice. Eco–Harvesting™ metoda smanjuje utjecaj na biološku raznolikost na minimum i sprječava enzimsku razgradnju krila omogućujući maksimalno očuvanje svih ključnih hranjivih tvari u ulju krila.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ nalazi se u OceanCaps® kapsulama – koja je prednost OceanCaps® kapsula?
OceanCaps® kapsule posebno su pogodne za čuvanje supstanci osjetljivih na vlagu, budući da nemaju sklonost "navlačenja" vlage ni u vrlo vlažnim uvjetima. Stabilnost kapsule očuvanja je i u takvim ekstremnim uvjetima. Također, nema rizika od unakrsnog vezanja sa supstancama koje sadrži. Kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka.

ACTIVE+

Ukoliko program tjelovježbe pripisuje više treninga dnevno, smije li se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ uzimati prije svakog treninga (do 3 puta dnevno)?
Istraživanja pokazuju da je optimalan unos za ispoljavanje pozitivnih učinaka 1-2g L-karnitina dnevno stoga je dozvoljeno uzimati i 3-4 kapsule Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ svaki dan.
Tko sve smije konzumirati Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+?
Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ se prije svega preporuča aktivnim i rekreativnim sportašima kao podrška pri bavljenju sportom, ali mogu ga koristiti i druge populacijske skupine, primjerice osobe starije dobi. Osobito je primjeren za vegetarijance i vegane budući da je L-karnitin u hrani najviše zastupljen u životinjskim namirnicama, a sam pripravak Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ dolazi u tekućem, u najčišćemo obliku (Carnipure), i u biljnoj (veganskoj) kapsuli.
I osobe na restriktivnim dijetama, kao i one s neuravnoteženom prehranom, mogu profitirati unosom Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+.
Zašto se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ preporuča starijim osobama?
S godinama se smanjuje sposobnost organizma sintetizirati L-karnitin, kao i njegova apsorpcija iz hrane, stoga su starije osobe u mogućem deficitu. Dodatno, zbog poteškoća koje prate staru dob s unosom, žvakanjem i probavom hrane moguć je i deficit kroma. Posljedica je povećanje postotka masnog tkiva u tijelu, ali i moguće neadekvatno iskorištenje šećera u organizmu budući da krom ima ulogu u aktivnosti inzulina.
Može li se uz Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ postići brži rezultati kod postizanja fit forme?
Pripravak Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ primjenjuje se kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu, a za njegovo djelovanje potrebna je aerobna tjelesna aktivnost. Drugim riječima, Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ može pomoći u definiciji tijela.
Smije li se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ uzimati ukoliko osoba nije tjelesno aktivna?
Zahvaljujući bogatstvu kroma Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ ima pozitivan učinak na metabolizam masti i makronutrijenata i bez tjelesne aktivnosti. Međutim, za djelovanje L-karnitina potrebna je tjelesna aktivnost. Stoga je preporuka Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ uzimati
barem 30 minuta prije tjelovježbe.
Koja je prednost Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ pred ostalim pripravcima koji sadrže L-karnitin?
Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ sadrži najčišći oblik L-karnitina, Carnipure, koji se nalazi u tekućem obliku u biljnoj (veganskoj) kapsuli. Licaps® Vcaps® Plus kapsule biljnog podrijetla pogodne su za vegetarijance, lagane su za gutanje, nježnije su za želudac, te su izuzetno učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizmu. Dodatno, Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ je bogat kromom koji pridonosi normalnom metabolizmu makronutrijenata u tijelu te osobito potiče metabolizam masti.
Koja je dobna granica za konzumaciju Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ pripravka?
L-karnitin je općenito siguran za uporabu bez registriranih toksičnih nuspojava stoga je primjeren za sve dobne skupine. No, budući da se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ preporuča kao potpora procesu poticanja metabolizma masti i makronutrijenata u tijelu, primjeren je za aktivne odrasle osobe dobi 25 do 60 godina. I osobe starije dobi mogu profitirati unosom Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ pripravka jer se s dobi povećava rizik od deficita kroma, ali i nedovoljne apsorpcije L-karnitina iz hrane.
Može li se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ koristiti kontinuirano tijekom perioda tjelovježbe, bez pauza?
Za djelovanje L-karnitina potrebna je aerobna tjelesna aktivnost stoga se Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ preporuča konzumirati barem 30 minuta prije tjelesnog napora. Ni pri duljem uzimanju nisu registrirani toskični učinci pa je Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ moguće koristiti kontinuirano sve dok traje period tjelovježbe.
Postoje li kontraindikacije Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ s drugim pripravcima koji se koriste tijekom tjelovježbe, primjerice izotonicima ili proteinskim napitcima?
Izotonični i proteinski napitci te Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ imaju različite uloge u organizmu tjelesno aktivne osobe i ne postoji međusobna kontraindikacija. Dok izotonični napitci nadoknađuju izgubljenu tekućinu i elektrolite, proteinski napitci potiču oporavak mišića nakon tjelovježbe, a Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ pak pomaže metabolizam masti i makronutrijenata. Ovi se pripravci čak i nadopunjuju, budući da L-karnitin nastaje iz esencijalnih aminokiselina lizina i metionina, pa tako proteinski napitci mogu pomoći učinak L- karnitina. S druge strane, krom iz pripravka Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ pomaže metabolizam ugljikohidrata prisutnih u izotoničnim napitcima.

SKIN+

Kada koristiti Almagea® SUNLOVE SKIN+?
Almagea SUNLOVE SKIN+ pripravak preporuča se koristiti tijekom cijele godine zbog bogatstva sastojaka.
Zbog visokog udjela snažnih antioksidansa, pripravak se preporuča konzumirati i tijekom sunčanih mjeseci. Naime, vitamin E i selen pridonose zaštiti stanica kože od oksidativnog stresa čime se umanjuje štetno djelovanje sunca, tj. stvaranje slobodnih radikala. Povrh toga, selen pridonosi održanju normalne kose i noktiju pa se njegov nedovoljan unos može očitovati gubitkom kose ili promjenom boje noktiju.
Mogu li proizvod koristiti općenito za kožu, kosu i nokte?
Almagea SUNLOVE SKIN+ se zahvaljujući selenu kojeg sadrži može koristiti i kao potpora održanju normalne kose i noktiju. Zanimljivo je da se nedovoljan unos selena može očitovati gubitkom boje kose ili promjenom boje noktiju. I drugi sastojci u pripravku Almagea SUNLOVE SKIN+ posredno utječu na zdravlje kože. Primjerice, vitamin E štiti stanice od oksidativnog stresa, a razna dragocjena ulja hrane kožu iznutra.
Kako Almagea® SUNLOVE SKIN+ priprema kožu za sunce
Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži prirodne sastojke koji sinergijski štite kožu od UV fotooksidacije i pretjerane produkcije štetnih slobodnih radikala kakvo je prisutno u tijelu prilikom intenzivnog izlaganju suncu ljeti. Tako, primjerice, vitamin E i selen sadržani u proizvodu štite stanice od oksidativnog stresa, a karotenodi lutein, i osobito astaksantin, blagotvorni su pigmenti koji štite kožu. Ulja sjemenki boreča, argana i ploda uljane palme pak osiguravaju nezasićene masne kiseline koje imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. Ujedno su ova ulja prirodno bogata vitaminom E. I konačno, Almagea® SUNLOVE SKIN+
Je li potrebno uz Almagea® SUNLOVE SKIN+ uzimati još neki pripravak koji štiti kožu od sunca?
Budući da je pripravak Almagea® SUNLOVE SKIN+ sastavljen od raznih aktivnih komponenti, one djeluju u različitim reakcijama u tijelu. Posebno se ističe astaksantin, pigment koji se u brojnim istraživanjima pokazao kao učinkovita zaštita od sunčevog zračenja. Uz primjenu ovakvog pripravka potrebno se pridržavati uobičajenih mjera zaštite od sunčevog zračenja te koristiti kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Dodatni pripravci koji se uzimaju oralnim putem nisu potrebni.
Je li potrebno raditi pauze u konzumiranju Almagea® SUNLOVE SKIN+ pripravka?
Almagea SUNLOVE SKIN+ može se konzumirati tijekom dugih razdoblja kada je potrebna posebna njega kože. Pauza se može napraviti u trajanju od 1-2 mjeseca nakon kure koja se provodi tijekom 3-6 mjeseci, ili uz savjetovanje sa stručnjakom.
Smiju li Almagea® SUNLOVE SKIN+ uzimati djeca, trudnice i dojilje?
Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži prirodne sastojke u dozama koje nisu toksične što ih čini sigurnim za upotrebu i kod djece, trudnica i dojilja. Ipak trudnice i dojilje bi se trebale savjetovati s liječnikom prije posezanja za pripravkom.
Zašto je 10-tjedna priprema kože uz Almagea® SUNLOVE SKIN+ idealna prije izlaganja suncu?
Almagea SUNLOVE SKIN+ idealno je početi koristiti 4-12 tjedana prije izlaganja suncu jer kompleks sastojaka pridonosi zaštiti stanica kože od oksidativnog stresa kojeg uvelike izaziva sunčevo zračenje, tj. UVA i UVB zrake. Međutim, i kraće razdoblje primjene ima pozitivan učinak na smanjenje oksidativnog stresa, a posebice je važno svakodnevno uzimanje tijekom boravka na suncu u ljetnim (i zimskim) mjesecima.

Dodatno

Članci

Novo pakiranje proizvoda L-CARNITINE ACTIVE+

Proizvod kojeg dobro poznajete u novom, većem izdanju!

Nastavi čitati

Trčanje i oprema: što ti doista treba, a bez čega možeš preživjeti?

Ultramaratonac Dejan Radanac piše o opremi koja nam je potrebna u ovim zimskim danima.

Nastavi čitati

Kurkuma - moćan sastojak za snažan imunitet

Jeste li znali da je kurkuma jedna od najbolje istraženih biljaka na svijetu?

Nastavi čitati

Kurkumin i vitamin D - partneri u eri pandemije COVID-19

Boriti se protiv novonastalih virusa uvijek je golem izazov.

Nastavi čitati

Njezin dnevnik u 30-ima: Nije u šoldima sve

Kako ne izgubiti živce i sve novce s računa kad je u pitanju trudnoća?

Nastavi čitati

Uz online kupnju 2 Prenatal Omega3+ kao poklon dobivate vezicu za dudu

Na poklon dobivate Woody Chewelry ručno heklanu vezicu za dudu u neutralnoj boji.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu