Almagea beauty sinergija za blistavu ljepotu i zdravlje

 • Lifestyle
 • 7 min.
 • almagea
 • 19.04.2022.

Zdrav sjaj znak je mladolikosti, zdravlja i dobrog stanja kože. Kako godine prolaze, taj sjaj se smanjuje, a prvi znakovi starenja obično se javljaju u 30-im i 40-im godinama, kada prirodni ciklus kože počinje usporavati. Smanjenje elastičnosti kože, pojava bora, tamnija pigmentacija, povećanje pora – vidljivi su znakovi starenja kože.

Koji su preduvjeti dugovječne ljepote i zdravlja, osobito kože?

Na proces starenja kože uvelike utječe genetika, (pretjerano) izlaganje suncu, naše svakodnevne (životne) navike i rituali vezani za njegu kože. Za zdravlje i prirodni sjaj, najvažnije je našu kožu nahraniti iznutra. Upravo zato je važno svakodnevno unositi dovoljne količine antioksidansa u organizam, a ponekad je to prehranom nemoguće u potpunosti ostvariti – tada nam u pomoć dolaze efikasni sastojci dostupni u Almagea liniji dodataka prehrani.

Jeste li znali da su svi Almagea proizvodi kompatibilni te korištenje jednog proizvoda ne isključuje korištenje drugog ili njihove kombinacije, samo je bitno odabrati doziranje prema preferencijama korisnika?

Uz Sunlove Skin+, ljeto na koži traje tijekom cijele godine

Sunlove Skin+ je inovativna, bogata formulacija aktivnih sastojaka, a zbog sadržaja snažnih antioksidansa postao je saveznik zaštite od štetnog djelovanja slobodnih radikala tijekom cijele godine i neizbježan dio naših rituala zdravlja i ljepote. U samo jednoj kapsuli nalazi se moćna kombinacija antioksidansa: prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10, lutein i zeaksantin u kombinaciji s uljem boreča (boražine) i argana koja štite hidrolipidnu barijeru, hrane kožu iznutra te sprječavaju njenu dehidraciju.

Prednost našeg dodatka prehrani jest sinergija aktivnih sastojaka antioksidacijskog djelovanja s visokovrijednim biljnim uljima u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma, a posebice kože jer navedeni sastojci hrane kožu iznutra.

“Superkarotenoid”, „kralj karotenoida“ & „antioksidans 21. stoljeća“

Astaksantin je antioksidans kojem pripradaju upravo ovi nadimci iz podnaslova, a pripada velikoj skupini prirodnih zaštitnika kože i očiju od štetnog UV zračenja zvanih karotenoidi. Toj skupini pripadaju i ostali pigmenti poput luteina i zeaksantina, koji se nalaze u Sunlove Skin+ te dodatno štite oči i kožu na UV zračenju. Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 11 puta jače od beta karotena te čak 500 puta jače od vitamina E2.

Kroz brojne studije dokazan je zaštitni učinak astaksantina na našu DNK i ostalih vitalnih dijelova naših stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i kroz tu funkciju pokazuje „anti-age1,2,3,4 učinak. Upravo zahvaljujući izuzetnom protektivnom i snažnom djelovanju, astaksantin je sve popularniji kao dodatak prehrani u dermatologiji4.

Karotenoidi, osobito astaksantin, pokazuju imunomodulatorno djelovanje kod alergije na sunce pa se tako snažan antioksidacijski i protuupalni1,2 učinak astaksantina očituje smanjenjem negativnog djelovanja UV zraka na imunološku funkcionalnost kože. Danas je jasno kako pravovremeno uzimanje astaksantina može biti vrlo korisna „unutarnja“ zaštita3 koju valja kombinirati s odgovornim izlaganjem suncu te odgovarajućom vanjskom zaštitom od UV zračenja (krema sa zaštitnim faktorom).

Astaksantin utječe na stanje kože kroz prevenciju štetnog djelovanja UV zraka, pomaže u smanjivanju gubitka vode iz kože uslijed izlaganja UV zračenju, omogućava bržu adaptaciju na UV zračenje te poboljšava elastičnost i vlažnost kože. Naime, pokazalo se kako smanjuje sveukupne posljedice fotostarenja kože4.

Zahvaljujući njegovom protuupalnom učinku2 kod kroničnih dermatoloških problema, astaksantin nalazi svoju primjenu i kod stanja poput dermatitisa, akni, psorijaze i vitiliga.

Kako i u kojim sve slučajevima uzimati Sunlove Skin+?

Za pripremu kože za sunce te razne stresore iz okoliša i unutar organizma, preporučujemo uzimanje jedne kapsule dnevno, uz obrok. U vrijeme izloženosti pojačanom UV indeksu – zimi na skijanju, ljeti na moru – možete pojačati unos na 2 kapsule dnevno. Imajte na umu da ga je, putem dodatka prehrani, potrebno uzimati najmanje mjesec dana prije intenzivnog izlaganja suncu, kako bi njegov zaštitni učinak došao do izražaja jer u konačnici, nismo samo na plaži izloženi UV zračenju, već i u šetnji ili primjerice vožnji automobilom.

Sunlove Skin+ se može koristiti tijekom cijele godine kao snažan antioksidans u periodima iznimnih psiho-fizičkih napora, kod problematične kože te za zaštitu kože4 u hladnijim mjesecima kada je koža podložna isušivanju.

Blistaj svaki dan uz Shine On+

Shine On+ je dodatak prehrani nove generacije koji, u inovativnim veganskim kapsulama, sadrži 7 snažnih aktivnih sastojaka. Uz dvije patentirane mješavine (Keranat™ i SkinAx2 ) u formulaciji se također nalaze i vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin, a osobita prednost našeg proizvoda je što ne sadrži hormone, gluten, alergene te je također prigodan za vegane, trudnice i dojilje.

 • Keranat™ i SkinAx2 ™ su francuski, prirodni ekstrakti kojima je dokazano povoljno djelovanje na zdravlje i izgled kose i kože
 • Keranat™ poboljšava sjaj, ljepotu, gustoću i volumen kose 6,7
 • SkinAx2 poboljšava blistavost i elastičnost kože, ujednačava ten te smanjuje nepravilnosti na koži 5.

Francuski anti-age patent za zdravlje i ljepotu kože: SkinAx² ™

SkinAx² ™ predstavlja pomno odabranu mješavinu ekstrakta sjemenki vinove loze, koncentrata dinje, cinka i vitamina C. Tajna uspješnog djelovanja ove anti-age i veganske formulacije je upravo u sadržaju prirodnih primarnih i sekundarnih antioksidansa koji sinergijski djeluju za blistavu i mladoliku kožu te sintezu i stabilnost kolagena (veganski booster kolagena).

SkinAx² ™ koži vraća sjaj iznutra i to nakon samo 8 tjedana suplementacije, pokazali su rezultati istraživanja5 objavljeni 2016. godine u znanstvenom časopisu Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. U ovom istraživanju sudjelovalo je 35 žena u dobi od 40 do 70 godina koje su imale vidljive znakove starenja te problema sa sjajem, zdravljem i ljepotom kože. Ispitanice su svaki dan tijekom dva mjeseca uzimale 150 mg SkinAx² ™-a.

Autori studije zaključuju kako uzimanje SkinAx² ™ poboljšava zdravlje i ljepotu kože tako što:

 • smanjuje hiperpigmentaciju kroz regulaciju sinteze tamnog pigmenta (melanina),
 • povećava mikrocirkulaciju kože što pomaže u vraćanju zdravog sjaja i blistavosti kože,
 • smanjuje nepravilnosti (crvenilo/rozacea, boja i izražajnost podočnjaka) te
 • poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.

Otkrijte tajnu zdrave, lijepe i snažne kose: Keranat™

Šest godina predanog rada francuskih znanstvenika, specijaliziranih u području nutrikozmetike, rezultirao je otkrićem jedinstvene botaničke mješavine ulja sjemenki prosa, sjemenki suncokreta, ekstrakta pšenice te ekstrakta listova ružmarina – koja se krije iza naziva Keranat™. Ova patentirana mješavina za lijepu i zdravu kosu potpuno je prirodnog, biljnog podrijetla te ne sadrži GMO niti gluten.

Tajna uspješnog djelovanja Keranata™ krije se u sjemenkama prosa, a njegov jedinstveni sastojak – miliacin, koji je vezan na ceramide, pokazuje svoje blagotvorno djelovanje na zdravlje vlasišta i kose i to izravnim učinkom na biološki „motor” kose, odnosno dermalnu papilu.

Keranat™ vraća zdrav životni ciklus kose, smanjuje gubitak kose i čini ju jačom, sjajnijom i zdravijom te povećava njen volumen i ljepotu već nakon 6 tjedana korištenja, pokazali su rezultati kliničke studije6 objavljene 2020. godine. U ovom dvostruko slijepom, randomiziranom istraživanju sudjelovalo je 65 žena koje su uzimale 300 mg Keranat™, svaki dan tijekom tri mjeseca.

U skupini koja je uzimala Keranat, rezultati su pokazali da se:

 • gubitak kose u prosjeku smanjio za 50 %
 • povećala gustoća i volumen kose, koje je bilo značajno već nakon šest tjedana istraživanja, a ovaj pozitivan učinak bio je još očitiji kako se tromjesečno istraživanje bližilo kraju
 • nakon šest tjedana ispitivanja, Keranat™ je pokazao i pozitivan učinak na ljepotu i sjaj kose.

Kada govorimo o subjektivnom doživljaju (samoprocjeni) stanja kose kod ispitanica koje su uzimale Keranat™:

 • 91 % ispitanica primijetilo je smanjenje gubitka kose – u prosjeku za 50 % manje ispadanja kose
 • 75 % ispitanica primijetilo je poboljšanje u sjaju, ljepoti i mekoći svoje kose.

Za koga su Sunlove Skin+ i Shine On+ idealna kombinacija?

Kombinacija Sunlove Skin+ i Shine On+ može se koristiti istovremeno jer su proizvodi, to jest njihove aktivne supstance komplementarni, djeluju sinergijski i nadopunjuju se u pozitivnom djelovanju – ne samo na našu kožu, kosu i nokte – već i na cijeli organizam.


1 – 2 kapsule Shine On+ i 1 kapsulu Sunlove Skin+ preporučujemo osobama koje:

 • imaju izrazito svijetlu put i osjetljivu kožu, alergiju na sunce
 • imaju upalna stanja (bolesti) kože (dermatitis, psorijaza, vitiligo, akne, alopecija)
 • imaju ožiljke od akni
 • primjećuju ubrzano starenje kože, umoran izgled, hiperpigmentacijske mrlje, neujednačen ten
 • trebaju snažnu antioksidacijsku zaštitu & anti-age djelovanje jer im se stres najčešće projicira na koži
 • žele poboljšati zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju
 • imaju lomljive nokte, jako ispadanje kose ili im je kosa slaba i beživotna (post-COVID)
 • su izložene visokoj razini (oksidacijskog) stresa koji ubrzava starenje (kože):
  • zbog poslova ili aktivnosti su izloženi UV zračenju; jedriličari, skijaši, kajakaši, tenisači, vozači, biciklisti, atletičari (te ostali sportaši i radnici na otvorenom)
  • osobe izložene drugoj vrsti zračenja
  • pušači
 • imaju manje kvalitetnu i raznoliku prehranu.


Literatura:

1. Park, J.S. i sur. (2010) Astaxanthin decreased oxidative stress and inflammation and enhanced immune response in humans. Nutrition & Metabolism.

2. Sztretye, M. i sur. (2019) Astaxanthin: A Potential Mitochondrial-Targeted Antioxidant Treatment in Diseases and with Aging. Hindawi Oxidative Medicine and Cellular Longevity Volume 2019.

3. Ito, N., Seki, S., Ueda, F. (2018) The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Nutrients, 10, 817.

4. Tominaga, K., Hongo, N., Karato, M., Yamashita, E. (2012) Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects. Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects. Acta Biochim Pol59, 43-47.

5. Dumoulin, M., Gaudout, D., Lemaire, B. (2016) Clinical effects of an oral supplement rich in antioxidants on skin radiance in women. Clin. Cosmet. Investig. Dermatol. 9, 315-324.

6. Keophiphath M, Courbiere C, Manzato L, Lamour I, Gaillard E. (2019) Miliacin encapsulated by polar lipids stimulates cell proliferation in hair bulb and improves telogen effluvium in women. J Cosmet Dermatol.; 00:1–9.

7. Boisnic S, Branchet MC, Gaillard E, Lamour I (2016) Miliacin Associated with Polar Lipids: Effect on Growth Factors Excretion and Extracellular Matrix of the Dermal Papilla Hair Follicle Model Maintained in Survival Conditions. Hair Ther Transplant; 6:143.