Almagea društveno odgovorno poslovanje

  • Almagea novosti
  • 5 min.
  • almagea
  • 24.03.2021.

Opredijelili smo se za transparentno poslovanje koje ulaže u očuvanje zdravlja čovjeka i kvalitete života na Zemlji s ciljem osiguravanja boljeg sutra za naše najmlađe.

Bolja svakodnevnica s Almageom

Mi u Almagei vjerujemo da je zdravlje jedan od ključnih čimbenika kvalitetnog života na Zemlji pa smo tome posvetili svoj svakodnevni rad. Kontinuirano ulažemo u sebe i nadograđujemo svoje znanje, učimo i rastemo, sve u nadi i želji da nam budućnost nas i naših korisnika bude što bolja. Znamo da promjene kreću onda kada ih svaki pojedinac odluči provoditi na vlastitom primjeru i vjerujemo (ali i znamo) da svaki pojedinac može učiniti razliku.

Vrijeme u kojem živimo stavlja fokus na pojedinca te često zaboravljamo koliko je lijepo i nadahnjujuće željeti i činiti dobro drugima. Upravo smo zato mi u Almagei odlučili promijeniti svoj fokus- založili smo se za bolju budućnost nas samih i naših mlađih naraštaja te smo na to izrazito ponosni.

Svjesni činjenice da količina otpada koja se stvara u svijetu uzrokuje globalne zdravstvene i egzistencijalne probleme, svakodnevno savjesno razmišljamo o otpadu kojeg stvaramo. Nastojimo proizvoditi što manju količinu otpada u uredskim prostorima, ali i u svakodnevnom životu te smo jedni drugima primjer; maksimalno iskorištavamo materijale, recikliramo i razlažemo otpad i doista pazimo na sve blagodati koje nam je majka priroda dala, a kojima se svakodnevno koristimo.

Izuzetno puno pažnje pridajemo poslovnim materijalima za koje biramo eko materijal- bambus, biorazgradivu plastiku, papir ili staklo, s mogućnošću lakše razgradnje ili reciklaže, obraćajući pritom pažnju na proizvedenu količinu i ciljanu upotrebu. Brinemo o kvaliteti svega čime se bavimo i što koristimo te se često vodimo onom poznatom „Manje je više“.


Djeca, životinje i okoliš za bolju budućnost

Ponosni smo na projekte koje smo proveli tijekom svojeg dosadašnjeg poslovanja i veselimo se svima onima koji nas očekuju u budućnosti. Naša želja za stalnim napretkom i rastom dovela nas je do toga da u fokus svojeg društveno odgovornog poslovanja stavimo tri stvari: djecu, životinje i okoliš. Pitate se, zašto baš te tri stvari?

Za nas su djeca izvor nadahnuća, ona čine naše živote ljepšima stoga im želimo pružiti sve ono što zaslužuju- pažnju, brigu, znanje, potporu i ljubav. Životinje su za nas primjer kako zajedništvo te marljiv i predan rad dovode do uspjeha, a svojom dobrotom i ljubavlju podsjećaju nas na sve što je u životu bitno. Ipak, ono bez čega ne možemo, a što u zadnje vrijeme često zapostavljamo, jest okoliš. Stoga smo mi u Almagei odlučili zalagati se za zaštitu okoliša, dati mu do znanja koliko ga cijenimo i koliko smo zahvalni na svemu što nam daje te vas želimo podsjetiti da u okoliš stalno moramo ulagati i o njemu se brinuti! Okoliš ostavljamo onima koji su generacijama ispred nas, stoga na ovom svijetu ne možemo živjeti kao da smo sami i jedini.

Naš webshop = eco webshop

U posljednjih nekoliko godina s trendom porasta online kupovine „suočili“ smo se i mi. Iako nas velika količina vaših svakodnevnih online narudžbi izuzetno veseli, svjesni smo da potencijalno mogu uzrokovati i veliku količinu otpada. Stoga, odlučili smo sve Almagea webshop narudžbe dostavljati na vašu kućnu adresu u jedinstvenom i pomno osmišljenom eko dizajniranom pakiranju – eko kutiji i biorazgradivoj plastičnoj vrećici koja dodatno štiti vaše naručene proizvode prilikom transporta. Svi naši proizvodi pakirani su u kartonske kutije koje se mogu reciklirati. Kada ste gotovi s konzumacijom svojeg omiljenog Almagea dodatka prehrani, otpad iz pakiranja sortirajte na odgovarajući način. Koristeći naše proizvode postajete dio Almagea zdravih navika i činite bolje za svoju budućnost.

Nakon što ste potrošili svoj omiljeni Almagea dodatak prehrani, daljnje korake recikliranja možete pogledati na linku.

Pozivamo vas da s nama gradite bolju budućnost i budete ponosni na svaki korak naprijed koji napravite! Zapamtite:

Promjene kreću od nas samih. Prvi korak doista je najteži, ali imajte na umu: „Mali je to korak za čovjeka, veliki korak za čovječanstvo.“ Učinimo bolje za novo sutra!”

Više o našim društveno odgovornim projektima možete saznati u nastavku:

1. Poklon eco-boca

2. Humanitarna akcija “Zmajska pomoć by Almagea”

3. Projekt revitalizacije Velebitskog botaničkog vrta

4. Donacija 15 000 kn Udruzi “Mali zmaj”

5. Društveno odgovorno poslovanje 2022.g.