Novi proizvod: Almagea® Curcumin Forte+

  • Almagea novosti
  • 10 min.
  • almagea
  • 06.05.2016.

Predstavljen je inovativan dodatak prehrani koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta, pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D i sadrži superiorni oblik kurkumina.

Snaga kurkumina na vašoj strani

Gdje god krenuli, važno je da sa sobom uvijek nosimo štit koji nas čini sigurnima. Taj štit zove se imunitet. Želimo li doprinijeti normalnoj funkciji imuniteta, svakodnevicu trebamo obogatiti tradicionalnim, prirodnim dodacima prehrani. Pravim odabirom istih maksimiziramo pozitivan učinak na naše zdravlje te tijelu osiguravamo odgovarajući izvor snage u borbi protiv neželjenih utjecaja iz okoline.

Tvrtka Almagea predstavila je novi inovativni proizvod na hrvatskom tržištu, Curcumin Forte+, dodatak prehrani koji pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D i doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.


Kurkuma – „žuto zlato“ 

Kurkuma, začin koji se dobiva iz istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije, koristi se u pripremi jela, a može se pohvaliti i dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini kao kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida, kojem se pripisuje snažno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje.

Žuti pigment kurkumin temeljni je aktivni sastojak biljke kurkuma, a danas se ističe kao jedan od najsvestranijih prirodnih sastojaka s raznolikim blagotvornim učincima. Pripisuju mu se brojna farmakološka svojstva, uključujući imunomodulatorno, antioksidacijsko, protuupalno, antimikrobno i kemopreventivno djelovanje. Ipak, zbog ograničene raspoloživosti nativnog kurkumina, preporučuju se oblici koji imaju znanstveno dokazanu superiornu bioraspoloživost poput solubilizata kurkumina u micelama.

Kome se preporuča Curcumin Forte+?

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunosnom sustavu. Naime, tijekom posljednjeg desetljeća vitamin D prepoznat je kao svestrani nutrijent s vrlo snažnim djelovanjem na imunitet i više se ne razmatra isključivo u segmentu očuvanja zdravlja kostiju.“, istaknula je prigodom predstavljanja Darija Vranešić Bender, doc.dr.sc. 

Curcumin Forte+ preporuča se:

  • kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D,
  • svim osobama koje žele poboljšati funkciju imuniteta te
  • onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina klinički dokazane superiorne bioraspoloživosti.


U čemu je snaga i posebnost ovog dodatka prehrani?

S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Curcumin Forte+ sadrži poseban patentirani, micelarni oblik kurkumina naziva NovaSOL® Curcumin koji ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

  • 1 kapsula Curcumin Forte+ sadrži 34,9 mg NovaSOL® Curcumina što odgovara primjeni 5800 miligrama nativnog kurkumina. 
  • 1 kapsula Curcumin Forte+ odgovara količini od 16 standardnih tableta s kurkuminom.

Vitamin D – hit vitamin današnjice

Glavna uloga vitamina D je održavanje normalne razine kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i skladištenje. Također, podržava rad imunološkog sustava te je neophodan za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi. Pod utjecajem ultraljubičastih zraka vitamin D može se sintetizirati u koži, međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja i nedovoljno sunca, smanjuju sintezu vitamina D. Smatra se da je nedostatak vitamina D vrlo čest danas, jer postoji malo namirnica na tržištu koje su obogaćene njime pa je neophodno unijeti ga prehranom i dodacima prehrani. 


Inovativne Licaps® Vcaps® kapsule s tekućim punjenjem 

Curcumin Forte+ dolazi u Licaps® Vcaps® kapsulama koje štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsula ne sadrži otapala, konzervanse i alergene, gluten, škrob, plastifikatore ni GMO sastojke.

Pakiranje sadrži 30 Licaps® Vcaps® kapsula. 
Način primjene: 1 kapsula dnevno, uz obrok.