Obavijest o povlačenju proizvoda

  • Almagea novosti
  • 5 min.
  • almagea
  • 04.11.2021.

Zašto smo povukli proizvod Almagea Prenatal Omega3+ s hrvatskog tržišta?

Dragi kupci,

Želimo vas obavijestiti da smo nažalost s tržišta povukli proizvod Almagea® Prenatal Omega3+, isključivo seriju 0126001, roka valjanosti do kraja kolovoza 2023. godine.

Od početka našeg poslovanja, posvećeni smo najvišim standardima kvalitete, zato smo pravovremeno donijeli ovu odluku s ciljem najvišeg stupnja zaštite zdravlja potrošača.

Silno nam je žao što se ovo dogodilo i sami se po prvi puta suočavamo s ovakvom situacijom.

Važan nam je svaki korak u proizvodnji i distribuciji, zato smo pažljivo birali partnere i dobavljače i niti jedan od partnera s kojima radimo nije dosad imao ovakav slučaj.

Što je etilen oksid?

Etilen oksid je plin koji se van Europske Unije koristi prvenstveno u suzbijanju gljivica i bakterija, za sterilizaciju kirurških instrumenata te kao dezinficijens. Zbog mogućeg štetnog djelovanja na ljudski organizam, u EU nije dozvoljeno njegovo korištenje u proizvodnji hrane i dodataka prehrani. Međutim, zbog njegove duge i opširne primjene u gore navedenim situacijama te drugim djelatnostima i industrijama, etilen oksid ipak može zaostati u transportnom lancu, kao kontaminant.

Kako se etilen oksid našao u dodacima prehrani?

Jedan od dobavljača tvrtke Almagea® obavijestio nas je da je došlo do moguće kontaminacije etilen-oksidom prilikom transporta jednog od sastojaka našeg Almagea® Prenatal Omega3+ dodatka prehrani. Iz predostrožnosti i želje da u potpunosti zaštitimo svoje potrošače odmah smo obustavili prodaju navedenog serijskog broja, pokrenuli hitno povlačenje iz distributivnog lanca te o tome obavijestili nadležno ministarstvo i državni inspektorat.

Koji proizvod tvrtke Almagea® je povučen s polica?

Povučen je proizvod Almagea® Prenatal Omega3+, isključivo serija 0126001, roka valjanosti do kraja kolovoza 2023. godine. Riječ je o najnovijoj seriji Almagea® Prenatal Omega3+ dodatka prehrani koja je lansirana sredinom listopada 2021.

Postoji li mogućnost kontaminacije etilen oksidom i kod drugih proizvoda?

U svim koracima proizvodnje, tvrtka Almagea® i svi njeni partneri i dobavljači, poduzimaju sve potrebne mjere da osiguraju proizvodnju i dostavu proizvoda prema svim najvišim standardima. Dosad nismo imali ovakav slučaj te ulažemo apsolutno sve resurse u to da se ovakvi događaji više nikada ne ponove.

Ako ste kupili ovaj dodatak prehrani navedene serije i roka valjanosti, ovim putem vas pozivamo da proizvod vratite na prodajno mjesto kako bismo vam osigurali povrat sredstava.