Održano predstavljanje novog Almagea Prenatal Omega3+ dodatka prehrani

  • Almagea novosti
  • 7 min.
  • almagea
  • 18.09.2015.

Osim velikog broja novinara na promociji su se okupile i brojne osobe iz javnog života – radijska i televizijska voditeljica Lorena Nosić, glumica Ana Maras, voditeljica Iva Šulentić

Tvrtka Almagea predstavila je novi inovativni proizvod na hrvatskom tržištu – dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Trudnoća je jedno od nutritivno najzahtjevnijih razdoblja u životu žene. Tijekom trudnoće dolazi do brzog dijeljenja stanica i razvoja organa. Adekvatna opskrba nutrijentima od iznimne je važnosti za potporu rasta i pravilan razvoj djeteta.

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije i tijekom trudnoće kao i za vrijeme razdoblja dojenja, a povećane potrebe trudnica i dojilja za određenim esencijalnim nutrijentima pomaže zadovoljiti Almagea® Prenatal Omega3+.

Sa stručnog stajališta na predstavljanju novog Almagea® Prenatal Omega3+ dodatka prehrani okupljenima su se obratili nutricionistica doc.dr.sc Darija Vranešić Bender, te ginekologica prim.dr.sc. Ulla Marton, dr.med. specijalistica ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Dr. Marton. Obje su naglasile važnost prehrane i dodataka prehrani u započinjanju i održavanju zdrave trudnoće kao i stručne preporuke i kontinuiranog savjetovanja s nadležnim ginekologom o primjeni dodataka prehrani s optimalnim sastavom prije, za vrijeme i nakon trudnoće.

„Tijekom posljednjih 30 godina brojna su znanstvena istraživanja ukazala na važnost određenih nutrijenata tijekom pripreme za trudnoću, trudnoće i dojenja, a najveći broj dokaza postoji za folnu kiselinu, omega-3 masne kiseline (DHA i EPA), željezo, jod, vitamine B6, B12, D te magnezij. Te hranjive tvari ponekad se nazivaju i ključnim nutrijentima za zdravu trudnoću i dojenje.

Primjena folne kiseline prije i u ranim mjesecima trudnoće u rutinskoj je ginekološkoj praksi, a sve češće se preporučuje i dodatna primjena omega-3 masnih kiselina (DHA i EPA) koje imaju dalekosežne povoljne učinke na kognitivni razvoj djeteta.

U javnosti su manje poznati učinci joda na zdravu trudnoću, a najnovije znanstvene publikacije ukazuju kako 2/3 trudnica u Europi ne unosi dovoljno joda. Brojni autoriteti smatraju kako dodatak joda u prenatalne pripravke donosi brojne koristi za dijete i zdravstveni sustav u cijelosti.“, istaknula je prilikom predstavljanja proizvoda nutricionistica doc.dr.sc Darija Vranešić Bender.

Ginekologica prim.dr.sc. Ulla Marton, dr.med. specijalistica ginekologije i opstetricije iz Poliklinike Dr. Marton istaknula je važnost folne kiseline u prevenciji defekata neuralne cijevi i drugih malformacija (70 % manji rizik prilikom dodatne primjene folne kiseline), prehrane i dodataka prehrani u započinjanju i održavanju zdrave trudnoće te važnost stručne preporuke i kontinuiranog savjetovanja s nadležnim ginekologom o primjeni dodataka prehrani s optimalnim sastavom prije, za vrijeme i nakon trudnoće. Naglasila je također da se načelo pravilne prehrane tijekom trudnoće odnosi prvenstveno na unos nužno potrebnih hranjivih tvari: ugljikohidrata, masti i bjelančevina u pravilnim omjerima, te adekvatan unos vode (6 – 8 čaša). Energetska potreba trudnice povećava se za 10 %; 2400 kcal/dan.

Osim velikog broja novinara na promociji su se okupile i brojne osobe iz javnog života – radijska i televizijska voditeljica Lorena Nosić, koja će postati mama za nepuna dva mjeseca, zatim glumica Ana Maras, ujedno i mama četveromjesečnog sina, fitness trenerica i nutricionistica Marija Andrijašević, te voditeljica Iva Šulentić koja je i moderirala cjelokupno događanje.

Zašto je Almagea® Prenatal Omega3+ inovativan?

Dolazi u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli s tekućim punjenjem sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama. DuoCap je patentirani sustav kapsule-u-kapsuli, u kojem je manja kapsula, prethodno napunjena, umetnuta u veću kapsulu napunjenu tekućim medijem. Unutarnja, manja kapsula sadrži vitamine i minerale. Dok se omega-3 masne kiseline nalaze u vanjskoj, većoj kapsuli.

Licaps DuoCap kapsule ispunjavaju visoke standarde čistoće i sigurnosti, lagane su za gutanje, nježnije za želudac, te su izuzetno stabilne i učinkovite zbog tekućeg oblika koji se brzo i učinkovito apsorbira u organizmu.
Almagea® Prenatal Omega3+ kapsule ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke.