(Za)Voli svoj sjaj u svakoj dobi

  • Lifestyle
  • 3 min.
  • almagea
  • 07.03.2022.

Ovisno o razdoblju života u kojem se nalazimo, naša koža zahtijeva posebnu brigu. Žene mlađe dobi najčešće uočavaju prve nezamjetne znakove starenja u kasnim 20-im i ranim 30-im godinama, što se često poklapa s vremenskim razdobljem kada postaju majke. Poznati su problemi u ranom postpartumu koji uključuju ispadanje kose, lošiju kvalitetu noktiju, a nedostatak sna samo je jedan od razloga zbog kojih koža gubi zdravi sjaj. Neovisno o majčinstvu, stručnjaci naglašavaju kako su upravo dvadesete pravo vrijeme kada trebamo početi s adekvatnom brigom o našoj koži kako bi pravovremeno spriječili nastanak bora i smanjili gubitak elastičnosti kože.

Četrdesete i rane pedesete obilježava pojava vidljivijih znakova starenja, kada dolazi do pojave izraženijih bora zbog smanjenja čvrstoće i elastičnosti kože. Pri pojavi uočljivih znakova starenja, prva pomisao nam je zasigurno posegnuti za mirisnim kozmetičkim proizvodima koji ponekad obećavaju nemoguće. Ne smijemo zaboraviti da pravilne životne navike, koje uključuju dovoljnu količinu sna, adekvatnu hidraciju i izbor kvalitetnih namirnica, trebaju biti temelj na kojima počiva njega kože iznutra.

Što zapravo uzrokuje starenje kože?

Starenje kože je multifaktorska pojava. Uzrokovano je unutarnjim, ali vanjskim čimbenicima od kojih su najznačajniji UV zračenje, zagađenje okoliša, pušenje, ali i nepravilna prehrana. Svi navedeni čimbenici uzroci su nastanka slobodnih radikala, odnosno reaktivnih kisikovih spojeva (engl. reactive oxygen species, ROS) koji su izuzetno nestabilne molekule zbog čega mogu uzrokovati lančane reakcije u organizmu. Takve reakcije mogu imati pozitivan, ali češće – negativan predznak.

Kako bi se lančane reakcije prekinule, naš organizam koristi antioksidanse za neutralizaciju potencijalno štetnih reaktivnih kisikovih spojeva. Kada postoji neravnoteža između brzine stvaranja slobodnih radikala i sposobnosti tijela da ih neutralizira, slobodni radikali počinju oštećivati stanične strukture, proteine i DNK. Takvo oštećenje naziva se oksidacijski stres, koji nepovoljno djeluje na naš cijeli organizam pa tako i na kožu. Pojava bora, gubitak elastičnosti i volumena kože sastavni su (i zapravo prirodni) dio procesa starenja kože, ali ga oksidacijski stres značajno ubrzava – a to ne želimo. Kako godine prolaze, sposobnost stanica naše kože i organizma, da deaktiviraju slobodne radikale se smanjuju, što dovodi do akceleracije cijelog procesa starenja.

Kako bi neutralizirali učinak djelovanja slobodnih radikala i time zaštitili našu kožu od preuranjenog starenja te odgodili znakove starenja, trebali bi svakodnevno unositi adekvatnu količinu antioksidansa. Nadoknada ključnih nutrijenata za zdravlje kože važan je kotačić koji čini razliku u njezi kože iznutra.

SkinAx² ™ –  sinonim za zdravlje kože u svakoj dobi

Znanstvenici iz francuskog laboratorija kreirali su jedinstvenu anti-age formulu nove generacije. SkinAx² ™ je patentirana mješavina pomno biranih botaničkih ekstrakata klinički dokazanog djelovanja. Ekstrakt sjemenki vinove loze (Vitis vinifera L.) i koncentrat dinje (Cucumis melo L.), uz cink i vitamin C bogati su izvori prirodnih i snažnih antioksidansa.                                                                  

Poznata je potporna uloga vitamina C u stvaranju i stabilnosti kolagena za normalnu funkciju kože, a njegova sinergija sa cinkom štiti sve naše stanice od oksidacijskog stresa. Isto tako, cink sudjeluje u procesu sinteze keratina čime sudjeluje u održavanju zdravlja noktiju, a općenito je važan za zdravlje i normalnu funkciju vanjskih pokazatelja ljepote i zdravlja: kože, kose i noktiju. Sinergijski učinak monomera flavanola iz grožđa, superoksid dismutaze iz francuske dinje, vitamina C i cinka temelj je uspješnog djelovanja ove veganske formule.

Upravo je SkinAx² ™ jedina formula koja kombinacijom primarnih i sekundarnih antioksidansa djeluje protiv različitih mehanizama uključenih u procese starenja. Ova jedinstvena anti-age formula sudjeluje u:

  • regulaciji sinteze melanina čime se smanjuju hiperpigmentacijske mrlje,
  • smanjuje nepravilnosti (crvenilo, izražajnost podočnjaka i tamna boja podočnjaka) te
  • poboljšava mikrocirkulaciju kože što pomaže u vraćanju zdravog sjaja i blistavosti kože.

Također, sastojci sudjeluju u poboljšanju stabilnosti kolagena te povećavaju prirodnu sintezu kolagena za čak 34 %.

Provedeno je i istraživanje u kojem su sudjelovale ispitanice koje su imale problema s izgledom kože te su uzimale SkinAx² ™ kroz osam tjedana. Rezultati su pokazali kako je 82 % ispitanica potvrdilo zadovoljstvo korištenjem ovog veganskog boostera kolagena, a posebno su bile sretne u vidu poboljšanja teksture i glatkoće kože.

Shine On+ zaslužuje biti dio vaše anti-age rutine

Shine On+ je dodatak prehrani nove generacije koji u inovativnim veganskim Licaps kapsulama, osim patentirane mješavine SkinAx² ™, sadrži i Keranat™ te druge aktivne sastojke: vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin (vitamin B7). Značajna prednost Shine On+ je činjenica da je prigodan za vegane, trudnice i dojilje, ali i osobe koje ne podnose gluten. Također, ne sadrži alergene, konzervanse i GMO.7 snažnih aktivnih sastojaka djeluje iznutra za gustu, lijepu, sjajnu i zdravu kosu, blistavu i elastičnu kožu, uravnotežen ten i čvrste nokte – zbog čega je Shine On+ zasluženo pronašao mjesto u anti-age rutini svih dobnih skupina. Literatura:

1. Michalak, M., Pierzak, M., Kręcisz, B., Suliga, E. (2021) Bioactive Compounds for Skin Health: A Review. Nutrients, 13, 203. https://doi.org/10.3390/nu13010203.

2. Dumoulin, M., Gaudout, D., Lemaire, B. (2016) Clinical effects of an oral supplement rich in antioxidants on skin radiance in women. Clin. Cosmet. Investig. Dermatol. 9, 315-324. doi:10.2147/CCID.S118920.