Alfa među omegama.
Za zdravlje srca

Najdragocjenjenije vrste omega-3 masnih kiselina, koje dokazano doprinose normalnoj funkciji srca - EPA i DHA, tijelo često ne dobiva u dovoljnim količinama. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu. Dnevnim unosom 250mg EPA+DHA postiže se blagotvoran učinak za zdravlje srca

Uvod

Almagea KRILL OIL CARDIO+ sadrži ulje račića krila koji većinom obitava u čistom antarktičkom moru. Ulje krila bogat je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina te sadrži višestruko bolje iskoristive omega-3 masne kiseline, nego riblje ulje.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ bogat je vitaminom E i selenom koji dodatno pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Almagea KRILL OIL CARDIO+ nalazi se u OceanCaps®, ribljim kapsulama, zatvorenim patentiranom Fusion tehnologijom u Licaps® kapsulama koje sprječavaju riblji okus, miris te pojavu neugodnog refluksa.

Više o tehnologiji
zdravstvene blagodati infografika
Istraživanja koja su vršena s uljem krila pokazala su da se Omega-3 indeks značajno povećava već nakon 2 – 4 tjedna primjene ulja krila u dozi od 2g

Licaps® and OceanCaps® are trademarks of Lonza or its affiliates.
Eco-Harvesting™ je zaštitni znak tvrtke Aker BioMarine

Namjena — Za zdravlje srca
Struktura EPA i DHA u ulju krila identična je onoj ljudskih stanica i staničnih organela pa je i njihova apsorpcija u ciljana tkiva bolja.

video krill oil

Što je

Ulje račića krila je inovativni sastojak s posebno učinkovitim omega-3 masnim kiselinama EPA i DHA. Račić kril duguje preživljenje u hladnom okruženju Antarktika visokom udjelu dugolančanih, višestruko nezasićenih masnih kiselina, uključujući EPA i DHA koje su vezane u njihovim staničnim membranama za fosfolipide. Osim fosfolipida, u prirodni sastav ulja krila ulaze i astaksantin i vitamin E, tvari koje štite od oksidativnog stresa.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ rezultat je suradnje s norveškom tvrtkom Aker BioMarine - liderom na području ubiranja i prerade račića krila u ulje s visokim sadržajem bioaktivnih supstanci. Pod imenom Superba2TM Krill Oil nalazi se ulje krila vrhunske kvalitete i čistoće. Osim visokih standarda u proizvodnji, Aker BioMarine razvija i potiče znanstvena istraživanja ulja krila posredstvom skupine eminentnih svjetskih stručnjaka. Cilj istraživanja je rasvijetliti sva potencijalna područja primjene ulja krila i specifičnosti njegovog djelovanja.

Sakupljanje krila u prostranstvima Antarktika posebno je regulirano kako se ne bi ugrozila bioraznolikost zbog pretjeranog izlova. U skladu s time, Aker BioMarine je razvio posebnu, ekološki prihvatljivu metodu za sakupljanje krila naziva Eco-HarvestingTM. Kril se sakuplja pomoću specijalno dizajnirane mreže na čijem se kraju nalazi cijev uronjena u more. Sustav je direktno povezan s brodom što omogućuje nježno i kontinuirano dopremanje krila i trenutnu preradu u ulje. Zahvaljujući posebnom mehanizmu ubire se samo kril, no ne i drugi morski organizmi ili životinje. Eco–HarvestingTM metoda svodi utjecaj na biološku raznolikost na minimum i sprječava enzimsku razgradnju krila čime se omogućuje maksimalno očuvanje svih ključnih hranjivih tvari u ulju krila.

Kril račići i kapsula

Za što služi

Ulje račića krila primjenjuje se kao potpora normalnom radu srca i krvnih žila.

Studije provedene na ljudima i životinjama pokazale su da omega-3 masne kiseline vezane za fosfolipide, poput onih u ulju račića krila, imaju značajno bolju apsorpciju i viši stupanj ugradnje u ciljana tkiva od metilnih i etilnih estera ili triglicerida omega-3 masnih kiselina kakve obično nalazimo u ribljem ulju.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, izuzetne čistoće te prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i kolinom, zaštićene prirodno prisutnim antioksidansom astaksantinom. Takav sastav omogućuje Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatku prehrani veću stabilnost i iskoristivost u organizmu, a ujedno, prirodno podrijetlo sastava jamči da svakodnevno uz Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatak prehrani činite dobro sebi i svojem zdravlju.

Sastojci

Almagea KRILL OIL CARDIO+ jedinstvena, inovativna formulacija sadrži visok udio vrijednih aktivnih tvari:

 • ulje antarktičkog krila koje se ističe sadržajem EPA i DHA vezanim za fosfolipide,
 • vitamin E,
 • selen.

Supstance se posebnom Fusion tehnologijom kapsuliraju u kapsule sa sadržajem na bazi uljnog medija (Licaps®) koje čuvaju stabilnost aktivne tvari i onemogućuju oslobađanje nepoželjnih mirisa i okusa.

Doziranje

Preporučuje se uzimati 1-2 kapsule Almagea KRILL OIL CARDIO+ s dosta tekućine, uz obrok. Doza se po potrebi može i povećati uz konzultacije s liječnikom.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula s 500mg ulja krila.

Sastojci

Ekstrakt lipida dobiven iz raka vrste antarktički kril (Euphausia superba) – Superba2™, kapsula: riblja želatina, vitamin E (D-alfa-tokoferol), selen (natrijev selenat), bojilo: titanov dioksid.

 

 

 

2 Licaps kapsule (dnevna doza) osiguravaju: % PU*
Ekstrakt lipida dobiven iz raka vrste antarktički kril (Euphausia superba) – Superba2TM Krill Oil, od čega prirodno sadrži: 1000 mg -
Fosfolipidi 400 mg -
Fosfatidilkolin 300 mg -
Kolin 50 mg -
Astaksantin 100 μg -
Ukupne omega-3 masne kiseline 220 mg -
EPA 120 mg -
DHA 55 mg -
Vitamin E (D-alfa-tokoferol) 24 mg 200
Selen (natrijev selenat) 110 μg 200
*PU = preporučeni dnevni unos

Zahvaljujući upotrebi sofisticiranih tehnologija, od početne sirovine do završnog kapsuliranja,
Almagea KRILL OIL CARDIO+ je proizvod vrhunske kvalitete:

 • sadrži Superba2TM Krill Oil, ulje račića krila, očuvanog sadržaja aktivnih tvari i dobiveno na ekološki prihvatljiv način,
 • osigurava EPA i DHA vezane na fosfolipide što omogućuje značajno bolju apsorpciju važnih omega-3 masnih kiselina u usporedbi s onima kakve nalazimo u ribljem ulju te je stoga za isti učinak potrebna manja doza masnih kiselina iz račića krila u usporedbi s konvencionalnim ribljim uljem,
 • EPA i DHA iz ulja krila dokazano doprinose normalnoj funkciji srca,
 • pripravak dodatno sadrži vitamin E i selen, nutrijente koji pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa, a ujedno dodatno čuvaju EPA i DHA od negativnih promjena,
 • dolazi u obliku Licaps kapsule koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari,
 • Licaps kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka, poput neugodnog retrookusa,
 • nema specifični riblji okus i miris,
 • blag je za želudac.
Krilloil proces

Certifikati

Zaštita okoliša, odgovorno
poslovanje i održivost

Prestižni cerifikat MSC – jamstvo održive proizvodnje

 • Aker BioMarine je zbog svog odgovornog poslovanja 2010. godine odlikovana certifikatom organizacije Marine Stewardship Council (MSC).
 • MSC provodi programe certificiranja tvrtki koje podržavaju održivo ribarstvo.
 • Aker BioMarine je prvi i jedini proizvođač ulja krila kojem je ovaj prestižni certifikat dodijeljen.

Dodatno

Članci

Ulje krila - superioran oblik omega-3 masnih kiselina

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna.

Nastavi čitati

Prva klinička studija o primjeni Almagea KRILL OIL CARDIO+ u bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre (NAFLD)

U Hrvatskoj je provedeno prvo PILOT istraživanje o primjeni ulja račića krila bogatog omega-3 masnim kiselinama u bolesnika s masnom jetrom – jedno od rijetkih domaćih istraživanja s domaćim dodatkom prehrani.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu