Alfa među omegama.
Za zdravlje srca

Najdragocjenjenije vrste omega-3 masnih kiselina, koje dokazano doprinose normalnoj funkciji srca - EPA i DHA, tijelo često ne dobiva u dovoljnim količinama. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu. Dnevnim unosom 250mg EPA+DHA postiže se blagotvoran učinak za zdravlje srca

Uvod

Almagea KRILL OIL CARDIO+ sadrži ulje račića krila koji većinom obitava u čistom antarktičkom moru. Ulje krila bogat je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina te sadrži višestruko bolje iskoristive omega-3 masne kiseline, nego riblje ulje.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ bogat je vitaminom E i selenom koji dodatno pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Almagea KRILL OIL CARDIO+ nalazi se u Vcaps®, celuloznim kapsulama, zatvorenim patentiranom Fusion tehnologijom u Licaps® kapsulama koje sprječavaju riblji okus, miris te pojavu neugodnog refluksa.

Više o tehnologiji
zdravstvene blagodati infografika
Istraživanja koja su vršena s uljem krila pokazala su da se Omega-3 indeks značajno povećava već nakon 2 – 4 tjedna primjene ulja krila u dozi od 2g

Namjena — Za zdravlje srca
Struktura EPA i DHA u ulju krila identična je onoj ljudskih stanica i staničnih organela pa je i njihova apsorpcija u ciljana tkiva bolja.

video krill oil

Što je

Ulje račića krila je inovativni sastojak s posebno učinkovitim omega-3 masnim kiselinama EPA i DHA. Račić kril duguje preživljenje u hladnom okruženju Antarktika visokom udjelu dugolančanih, višestruko nezasićenih masnih kiselina, uključujući EPA i DHA koje su vezane u njihovim staničnim membranama za fosfolipide. Osim fosfolipida, u prirodni sastav ulja krila ulaze i astaksantin i vitamin E, tvari koje štite od oksidativnog stresa.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ rezultat je suradnje s norveškom tvrtkom Aker BioMarine - liderom na području ubiranja i prerade račića krila u ulje s visokim sadržajem bioaktivnih supstanci. Pod imenom SuperbaTM Krill Oil nalazi se ulje krila vrhunske kvalitete i čistoće. Osim visokih standarda u proizvodnji, Aker BioMarine razvija i potiče znanstvena istraživanja ulja krila posredstvom skupine eminentnih svjetskih stručnjaka. Cilj istraživanja je rasvijetliti sva potencijalna područja primjene ulja krila i specifičnosti njegovog djelovanja.

Sakupljanje krila u prostranstvima Antarktika posebno je regulirano kako se ne bi ugrozila bioraznolikost zbog pretjeranog izlova. U skladu s time, Aker BioMarine je razvio posebnu, ekološki prihvatljivu metodu za sakupljanje krila naziva Eco-HarvestingTM. Kril se sakuplja pomoću specijalno dizajnirane mreže na čijem se kraju nalazi cijev uronjena u more. Sustav je direktno povezan s brodom što omogućuje nježno i kontinuirano dopremanje krila i trenutnu preradu u ulje. Zahvaljujući posebnom mehanizmu ubire se samo kril, no ne i drugi morski organizmi ili životinje. Eco–HarvestingTM metoda svodi utjecaj na biološku raznolikost na minimum i sprječava enzimsku razgradnju krila čime se omogućuje maksimalno očuvanje svih ključnih hranjivih tvari u ulju krila.

Kril račići i kapsula

Za što služi

Ulje račića krila primjenjuje se kao potpora normalnom radu srca i krvnih žila.

Studije provedene na ljudima i životinjama pokazale su da omega-3 masne kiseline vezane za fosfolipide, poput onih u ulju račića krila, imaju značajno bolju apsorpciju i viši stupanj ugradnje u ciljana tkiva od metilnih i etilnih estera ili triglicerida omega-3 masnih kiselina kakve obično nalazimo u ribljem ulju.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, izuzetne čistoće te prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom. Takav sastav omogućuje Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatku prehrani veću stablinost i iskoristivost u organizmu, a ujedno, prirodno podrijetlo sastava jamči da svakodnevno uz Almagea KRILL OIL CARDIO+ dodatak prehrani činite dobro sebi i svojem zdravlju.

Sastojci

Almagea KRILL OIL CARDIO+ jedinstvena, inovativna formulacija sadrži visok udio vrijednih aktivnih tvari:

 • ulje antarktičkog krila koje se ističe sadržajem EPA i DHA vezanim za fosfolipide,
 • vitamin E,
 • selen.

Supstance se posebnom Fusion tehnologijom kapsuliraju u kapsule sa sadržajem na bazi uljnog medija (Licaps) koje čuvaju stabilnost aktivne tvari i onemogućuju oslobađanje mirisa.

Doziranje

Preporučuje se uzimati 1-2 kapsule Almagea KRILL OIL CARDIO+ s dosta tekućine, uz obrok. Doza se po potrebi može i povećati uz konzultacije s liječnikom.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps kapsula s 500mg ulja krila.

Sastojci

Lipidni ekstrakt planktonskih račića vrste antarktički kril (Euphausia superba), kapsula: riblja želatina, vitamin E (D-alfa-tokoferol), selen (natrijev selenat), bojilo: titanov dioksid.

 

 

 

2 Licaps kapsule (dnevna doza) osiguravaju: % PU*
Lipidni ekstrakt planktonskih račića vrste antarktički kril (Euphausia superba) – 1000 mg -
SuperbaTM Krill Oil, od čega prirodno sadrži: -
Fosfolipidi 400 mg -
Fosfatidilkolin 300 mg -
Kolin 50 mg -
Ukupne omega-3 masne kiseline 220 mg -
EPA 120 mg -
DHA 55 mg -
Vitamin E (D-alfa-tokoferol) 24 mg 200
Selen (natrijev selenat) 110 μg 200
*PU = preporučeni dnevni unos

Zahvaljujući upotrebi sofisticiranih tehnologija, od početne sirovine do završnog kapsuliranja,
Almagea KRILL OIL CARDIO+ je proizvod vrhunske kvalitete:

 • sadrži SuperbaTM Krill Oil, ulje račića krila, očuvanog sadržaja aktivnih tvari i dobiveno na ekološki prihvatljiv način,
 • osigurava EPA i DHA vezane na fosfolipide što omogućuje značajno bolju apsorpciju važnih omega-3 masnih kiselina u usporedbi s onima kakve nalazimo u ribljem ulju te je stoga za isti učinak potrebna manja doza masnih kiselina iz račića krila u usporedbi s konvencionalnim ribljim uljem,
 • EPA i DHA iz ulja krila dokazano doprinose normalnoj funkciji srca,
 • pripravak dodatno sadrži vitamin E i selen, nutrijente koji pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa, a time čuvaju EPA i DHA od negativnih promjena,
 • dolazi u obliku Licaps kapsule koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari,
 • Licaps kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka, poput neugodnog refluksa,
 • nema specifični riblji okus i miris,
 • blag je za želudac.
Krilloil proces

Certifikati

Zaštita okoliša, odgovorno
poslovanje i održivost

Prestižni cerifikat MSC – jamstvo održive proizvodnje

 • Aker BioMarine je zbog svog odgovornog poslovanja 2010. godine odlikovana certifikatom organizacije Marine Stewardship Council (MSC).
 • MSC provodi programe certificiranja tvrtki koje podržavaju održivo ribarstvo.
 • Aker BioMarine je prvi i jedini proizvođač ulja krila kojem je ovaj prestižni certifikat dodijeljen.

Dodatno

Članci

Nek' se srce smije!

Svjetski dan srca, koji održava 29. rujna, savršen je povod za promjenu nekih životnih navika. Dan je nastao s ciljem da potakne ljude na pozitivne životne promjene. Teško je samo tako preokrenuti navike i rutine koje imamo no postoje jednostavni i minimalni pomaci koji vode velikim promjenama, ne zahtijevaju previše napora te mogu biti prvi korak ka zdravom i jakom srcu. A prvi korak počinje – korakom.

Nastavi čitati

D za dobro zdravlje - vitamin od iznimnog značaja

Ljeto je i kalendarski došlo svome kraju, sve se manje izlažemo suncu pa je tako smanjena sinteza vitamina D u koži prilikom izlaganja sunčevoj svjetlosti. Upravo je on od velike važnosti za naš imunitet, a u trudnoći se potreba za ovim blagotvornim vitaminom topivim u mastima dodatno povećava.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku