Za trudnice i dojilje

Dodatak prehrani posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje obogaćen omega-3 masnim kiselinama, 5-MTHF (aktivnom folnom), folnom kiselinom, vitaminom D i željezom.

Uvod

Zahtjevno razdoblje trudnoće i dojenja

Trudnoća je jedno od nutritivno najzahtjevnijih razdoblja u životu žene. Tijekom trudnoće dolazi do brzog dijeljenja stanica i razvoja organa. Adekvatna opskrba nutrijentima od iznimne je važnosti za potporu rasta i pravilan razvoj djeteta.

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije i tijekom trudnoće kao i za vrijeme razdoblja dojenja, a povećane potrebe trudnica i dojilja za određenim ključnim nutrijentima pomaže zadovoljiti Almagea® PRENATAL OMEGA3+.

Almagea kapsule Više o tehnologiji
Prenatal Omega3+


Licaps® and OCEANCAPS® are trademarks of Lonza or its affiliates.


Almagea PRENATAL OMEGA3+ preporučuje se svim ženama reproduktivne dobi koje planiraju trudnoću, tijekom cijelog razdoblja njihove trudnoće i laktacije.

Što je

Almagea PRENATAL OMEGA3+ je dodatak prehrani nove generacije posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje. Formulacija usklađena s najnovijim znanstvenim spoznajama na području perinatalne skrbi, sadrži ključne nutrijente u optimalnim dozama bitne za majku i dijete. Riječ je o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 (DHA), folnom kiselinom i željezom. Dnevni unos 200 mg DHA u trudnica doprinosi normalnom razvoju mozga i oka u dojenčadi. Dodatnim unosom folne kiseline povećava se razina folata majke. Almagea PRENATAL OMEGA3+ sadrži dva oblika folne kiseline - aktivni oblik 5-MTHF te folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Niska razina folata majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Zadovoljava potrebe trudnica i dojilja za vitaminima B6, B12,E i jodom.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ dolazi u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli te sadrži omega-3 masne kiseline u vanjskoj kapsuli, a u unutarnjoj manjoj kapsuli magnezij, željezo, vitamin E, vitamin B6, folnu kiselinu, jod, vitamin D i vitamin B12.

Prenatal Omega3+
Almagea DuoCaps kapsula

Inovativnost

Licaps® DuoCap™ kapsule predstavljaju novu visokokvalitetnu generaciju u Licaps® tehnologiji. DuoCap™ je patentirani sustav kapsule-u-kapsuli, u kojem je manja kapsula, prethodno napunjena, umetnuta u veću kapsulu napunjenu tekućim medijem. DuoCap™ tehnologija omogućuje kombinaciju nekompatibilnih sastojaka, nudi dvostruko otpuštanje medija i može se koristiti kada se želi postići brzo djelovanje i duže trajanje. Primjenom patentirane tehnologije DuoCap™ kapsule ispunjavaju visoke standarde čistoće i sigurnosti, omogućuju lakše gutanje i bolju apsorpciju nutrijenata, te nemaju mirisa niti okusa.

Licaps® kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsula ne sadrži otapala, konzervanse, plastifikatore, gluten, škrob, šećer, laktozu, alergene ni GMO sastojke. Znanstvena istraživanja ukazuju na lakšu apsorpciju i iskoristivost sadržaja kapsule.

Prenatal Omega3+

Za što služi

Zadovoljava potrebu za ključnim nutrijentima prije trudnoće, za vrijeme trudnoće i za vrijeme razdoblja dojenja.

Tijekom trudnoće i dojenja majka osigurava potrebne hranjive tvari djetetu. Almagea PRENATAL OMEGA3+, pomaže pripremiti tijelo na trudnoću te u delikatnom razdoblju same trudnoće i dojenja pomaže zadovoljiti povećane potrebe za pojedinim esencijalnim nutrijentima: DHA, folatom, željezom, vitaminom B12, vitaminom B6, vitaminom D, vitaminom E, magnezijem, jodom. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline i aktivnog oblika folata (5-MTHF) prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Zbog bitne uloge u dijeljenju stanica i formiranju određenih struktura fetusa savjetuje se da sve žene reproduktivne dobi kao dodatak hrani bogatoj folatima, koriste dodatke prehrani koji sadrže 400 mikrograma folne kiseline svaki dan, a poželjno je da polovica ukupne količine bude u aktivnom obliku 5-MTHF. DHA (dokozaheksaenska kiselina) pripada skupini omega-3 masnih kiselina te je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka pa se smatra da unos DHA u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojene dojenčadi. DHA je u prvim ključnim godinama života uvjetno esencijalna odnosno ljudsko tijelo je ne može sintetizirati u dovoljnoj količini što upućuje na nužnost njezinog dodatnog unosa. Trudnice i dojilje postižu blagotvorni učinak uz dnevni unos 200 mg DHA. Preporučeni ukupni dnevni prehrambeni unos omega-3 masnih kiselina iznosi 250 mg.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ sadrži i 10 µg (400 IJ) vitamina D, što je u skladu sa smjernicama i preporukama nastalim na temelju brojnih spoznaja o važnosti prevencije nedostatka vitamina D u trudnica. Adekvatna koncentracija vitamina D u krvi majke odražava se i na status vitamina D u novorođenčeta te posjeduje povoljne učinke na koštano zdravlje i imunosni sustav majke i djeteta.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ preporučuje se i tijekom razdoblja dojenja

Prehrana žene u razdoblju laktacije neobično je važna za pravilnu produkciju i kvalitetu mlijeka. Smatra se da je ženama u razdoblju laktacije potrebno dodatnih 500 kcal dnevno. Istovremeno rastu potrebe za večinom vitamina i minerala, a unos blagotvornih nutrijenata poput omega-3 masnih kiselina iznimno je važan kako bi se osigurala adekvatna koncentracija tih dragocjenih masti u majčinom mlijeku. Preporučuje se dnevni unos od najmanje 250 mg, a poželjno 300 mg omega-3 (DHA + EPA), a pritom udio DHA treba iznositi 200 mg kako bi se postigao blagotvorni učinak odnosno doprinijelo normalnom razvoju dvaju ključnih organa: mozga i oka u dojene dojenčadi.

NE ZABORAVITE! Nutrijenti koje uzima majka tijekom dojenja izlučuju se u mlijeku i tako posredno štite dojenče.

Sastojci

Riblje ulje (470 mg/g DHA i 50 mg/g EPA), rafinirano sojino ulje, riblja želatina, riblje ulje (280 mg/g EPA i 190 mg/g DHA), magnezijev oksid, goveđa želatina, željezov fumarat, zgušnjivač pčelinji vosak (E901), voda, d-alfa tokoferol, cijanokobalamin, piridoksin hidroklorid, bojilo željezov oksid, kolekalciferol, (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina, sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin) , bojilo titan dioksid, pterioilglutaminska kiselina , kalijev jodid.

Način primjene

Tijekom razdoblja prije, za vrijeme trudnoće i laktacije uzimati 2 puta dnevno po jednu kapsulu, uz obroke.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 60 Licaps® DuoCap™ kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® DuoCap™ kapsule) % PU*
VANJSKA KAPSULA
Riblje ulje 600 mg -
EPA 50 mg -
DHA 250 mg -
UNUTRAŠNJA KAPSULA
Vitamin B6 2,6 mg 186 %
Folna kiselina, od toga:
400 μg 200 %
    Pteroilglutaminska kiselina (folacin) 200 μg
    (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina,
    sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin)
200 μg
Vitamin B12 2,5 μg 100 %
Vitamin D3 10 μg 200 %
Vitamin E 12 mg 100 %
Magnezij 50 mg 13,3 %
Jod 150 μg 100 %
Željezo 14 mg 100 %
*PU = preporučeni dnevni unos

Zahvaljujući upotrebi sofisticiranih tehnologija, od početne sirovine do završnog kapsuliranja, Almagea PRENATAL OMEGA3+
je moderan proizvod vrhunske kvalitete.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ :

 • posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje,
 • osigurava omega -3 masnu kiselinu (DHA) - važnu za pravilan razvoj djeteta. Dnevni unos od 200 mg DHA za vrijeme trudnoće i dojenja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojenčadi,
 • zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom za vrijeme trudnoće i laktacije. Dodatnim unosom folne kiseline povećava se razina folata majke. Niska razina folata u organizmu majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju,
 • sadrži dva oblika folne kiseline - aktivni oblik 5-MTHF te folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke,
 • formulacija bogata željezom. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina,
 • zadovoljava potrebe trudnica i dojilja za vitaminima B6, B12, D, E i jodom,
 • vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava,
 • dolazi u obliku Licaps® DuoCap™ kapsule koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari,
 • Licaps® DuoCap™ kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka,
 • Licaps® DuoCap™ ne sadrži otapala, plastifikatore, GMO, gluten, laktozu, šećer niti škrob,
 • bez specifičnog „ribljeg“ okusa i mirisa,
 • blage za želudac.
Prenatal Omega3+

Dodatno

Članci

Njezin dnevnik u 30-ima: Gdje su moji praunuci?

Ako Ivica ima 1 krušku, a Marica 2 jabuke, koliko vremena će proći prije nego li dođu didu unuci?

Nastavi čitati

Važnost aktivne folne kiseline u trudnoći

Posljednjih godina sve se više ističe važnost unosa odgovarajuće količine folata za zdrav razvoj fetusa u trudnica.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu