Za trudnice i dojilje

Dodatak prehrani posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje obogaćen omega-3 masnim kiselinama, folnom kiselinom, 5-MTHF, vitaminom D i željezom.

Uvod

Zahtjevno razdoblje trudnoće i dojenja

Trudnoća je jedno od nutritivno najzahtjevnijih razdoblja u životu žene. Tijekom trudnoće dolazi do brzog dijeljenja stanica i razvoja organa. Adekvatna opskrba nutrijentima od iznimne je važnosti za potporu rasta i pravilan razvoj djeteta.

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije i tijekom trudnoće kao i za vrijeme razdoblja dojenja, a povećane potrebe trudnica i dojilja za određenim ključnim nutrijentima pomaže zadovoljiti Almagea® PRENATAL OMEGA3+.

Almagea kapsule Više o tehnologiji
Prenatal Omega3+


Licaps® and OCEANCAPS® are trademarks of Lonza or its affiliates.


Almagea PRENATAL OMEGA3+ preporučuje se svim ženama reproduktivne dobi koje planiraju trudnoću, tijekom cijelog razdoblja njihove trudnoće i laktacije.

Što je

Almagea PRENATAL OMEGA3+ je dodatak prehrani nove generacije posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje. Formulacija usklađena s najnovijim znanstvenim spoznajama na području perinatalne skrbi, sadrži ključne nutrijente u optimalnim dozama bitne za majku i dijete. Riječ je o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 (DHA), folnom kiselinom i željezom. Dnevni unos 200 mg DHA u trudnica doprinosi normalnom razvoju mozga i oka u dojenčadi. Dodatnim unosom folne kiseline povećava se razina folata majke. Almagea PRENATAL OMEGA3+ sadrži dva oblika folne kiseline - aktivni oblik 5-MTHF te folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Niska razina folata majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Zadovoljava potrebe trudnica i dojilja za vitaminima B6, B12,E i jodom.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ dolazi u inovativnoj Licaps® DuoCap™ kapsuli te sadrži omega-3 masne kiseline u vanjskoj kapsuli, a u unutarnjoj manjoj kapsuli magnezij, željezo, vitamin E, vitamin B6, folnu kiselinu, jod, vitamin D i vitamin B12.

Prenatal Omega3+
Almagea DuoCaps kapsula

Inovativnost

Licaps® DuoCap™ kapsule predstavljaju novu visokokvalitetnu generaciju u Licaps® tehnologiji. DuoCap™ je patentirani sustav kapsule-u-kapsuli, u kojem je manja kapsula, prethodno napunjena, umetnuta u veću kapsulu napunjenu tekućim medijem. DuoCap™ tehnologija omogućuje kombinaciju nekompatibilnih sastojaka, nudi dvostruko otpuštanje medija i može se koristiti kada se želi postići brzo djelovanje i duže trajanje. Primjenom patentirane tehnologije DuoCap™ kapsule ispunjavaju visoke standarde čistoće i sigurnosti, omogućuju lakše gutanje i bolju apsorpciju nutrijenata, te nemaju mirisa niti okusa.

Licaps® kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsula ne sadrži otapala, konzervanse, plastifikatore, gluten, škrob, šećer, laktozu, alergene ni GMO sastojke. Znanstvena istraživanja ukazuju na lakšu apsorpciju i iskoristivost sadržaja kapsule.

Prenatal Omega3+

Za što služi

Zadovoljava potrebu za ključnim nutrijentima prije trudnoće, za vrijeme trudnoće i za vrijeme razdoblja dojenja.

Tijekom trudnoće i dojenja majka osigurava potrebne hranjive tvari djetetu. Almagea PRENATAL OMEGA3+, pomaže pripremiti tijelo na trudnoću te u delikatnom razdoblju same trudnoće i dojenja pomaže zadovoljiti povećane potrebe za pojedinim esencijalnim nutrijentima: DHA, folatom, željezom, vitaminom B12, vitaminom B6, vitaminom D, vitaminom E, magnezijem, jodom. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline i aktivnog oblika folata (5-MTHF) prije i tijekom rane faze trudnoće može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Zbog bitne uloge u dijeljenju stanica i formiranju određenih struktura fetusa savjetuje se da sve žene reproduktivne dobi kao dodatak hrani bogatoj folatima, koriste dodatke prehrani koji sadrže 400 mikrograma folne kiseline svaki dan, a poželjno je da polovica ukupne količine bude u aktivnom obliku 5-MTHF. DHA (dokozaheksaenska kiselina) pripada skupini omega-3 masnih kiselina te je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka pa se smatra da unos DHA u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojene dojenčadi. DHA je u prvim ključnim godinama života uvjetno esencijalna odnosno ljudsko tijelo je ne može sintetizirati u dovoljnoj količini što upućuje na nužnost njezinog dodatnog unosa. Trudnice i dojilje postižu blagotvorni učinak uz dnevni unos 200 mg DHA. Preporučeni ukupni dnevni prehrambeni unos omega-3 masnih kiselina iznosi 250 mg.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ sadrži i 10 µg (400 IJ) vitamina D, što je u skladu sa smjernicama i preporukama nastalim na temelju brojnih spoznaja o važnosti prevencije nedostatka vitamina D u trudnica. Adekvatna koncentracija vitamina D u krvi majke odražava se i na status vitamina D u novorođenčeta te posjeduje povoljne učinke na koštano zdravlje i imunosni sustav majke i djeteta.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ preporučuje se i tijekom razdoblja dojenja

Prehrana žene u razdoblju laktacije neobično je važna za pravilnu produkciju i kvalitetu mlijeka. Smatra se da je ženama u razdoblju laktacije potrebno dodatnih 500 kcal dnevno. Istovremeno rastu potrebe za večinom vitamina i minerala, a unos blagotvornih nutrijenata poput omega-3 masnih kiselina iznimno je važan kako bi se osigurala adekvatna koncentracija tih dragocjenih masti u majčinom mlijeku. Preporučuje se dnevni unos od najmanje 250 mg, a poželjno 300 mg omega-3 (DHA + EPA), a pritom udio DHA treba iznositi 200 mg kako bi se postigao blagotvorni učinak odnosno doprinijelo normalnom razvoju dvaju ključnih organa: mozga i oka u dojene dojenčadi.

NE ZABORAVITE! Nutrijenti koje uzima majka tijekom dojenja izlučuju se u mlijeku i tako posredno štite dojenče.

Sastojci

Riblje ulje (470 mg/g DHA i 50 mg/g EPA), rafinirano sojino ulje, riblja želatina, riblje ulje (280 mg/g EPA i 190 mg/g DHA), magnezijev oksid, goveđa želatina, željezov fumarat, zgušnjivač pčelinji vosak (E901), voda, d-alfa tokoferol, cijanokobalamin, piridoksin hidroklorid, bojilo željezov oksid, kolekalciferol, (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina, sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin) , bojilo titan dioksid, pterioilglutaminska kiselina , kalijev jodid.

Način primjene

Tijekom razdoblja prije, za vrijeme trudnoće i laktacije uzimati 2 puta dnevno po jednu kapsulu, uz obroke.

Pakiranja

Jedno pakiranje sadrži 60 Licaps® DuoCap™ kapsula.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® DuoCap™ kapsule) % PU*
VANJSKA KAPSULA
Riblje ulje 600 mg -
EPA 50 mg -
DHA 250 mg -
UNUTRAŠNJA KAPSULA
Vitamin B6 2,6 mg 186 %
Folna kiselina, od toga:
400 μg 200 %
    Pteroilglutaminska kiselina (folacin) 200 μg
    (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina,
    sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin)
200 μg
Vitamin B12 2,5 μg 100 %
Vitamin D3 10 μg 200 %
Vitamin E 12 mg 100 %
Magnezij 50 mg 13,3 %
Jod 150 μg 100 %
Željezo 14 mg 100 %
*PU = preporučeni dnevni unos

Zahvaljujući upotrebi sofisticiranih tehnologija, od početne sirovine do završnog kapsuliranja, Almagea PRENATAL OMEGA3+
je moderan proizvod vrhunske kvalitete.

Almagea PRENATAL OMEGA3+ :

 • posebno formuliran za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje,
 • osigurava omega -3 masnu kiselinu (DHA) - važnu za pravilan razvoj djeteta. Dnevni unos od 200 mg DHA za vrijeme trudnoće i dojenja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojenčadi,
 • zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom za vrijeme trudnoće i laktacije. Dodatnim unosom folne kiseline povećava se razina folata majke. Niska razina folata u organizmu majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju,
 • sadrži dva oblika folne kiseline - aktivni oblik 5-MTHF te folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke,
 • formulacija bogata željezom. Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina,
 • zadovoljava potrebe trudnica i dojilja za vitaminima B6, B12, D, E i jodom,
 • vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava,
 • dolazi u obliku Licaps® DuoCap™ kapsule koje dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari,
 • Licaps® DuoCap™ kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka,
 • Licaps® DuoCap™ ne sadrži otapala, plastifikatore, GMO, gluten, laktozu, šećer niti škrob,
 • bez specifičnog „ribljeg“ okusa i mirisa,
 • blage za želudac.
Prenatal Omega3+

Dodatno

Članci

Važnost aktivne folne kiseline u trudnoći

Posljednjih godina sve se više ističe važnost unosa odgovarajuće količine folata za zdrav razvoj fetusa u trudnica.

Nastavi čitati

Jesu li dojiljama potrebni dodaci prehrani?

Velika pažnja poklanja se prehrani tijekom trudnoće, međutim puno je veći izazov hraniti se pravilno kako bi osigurali stvaranje dovoljne količine mlijeka za vaše dojenče.

Nastavi čitati

Prijavite se na naš newsletter & pratite nas na Facebooku i Instagramu