Aker BioMarine osigurao je račiću krilu održivu budućnost u Južnom oceanu

  • Almagea novosti
  • 5 min.
  • almagea
  • 15.01.2015.

Norveškoj tvrtki Aker BioMarine, vodećem proizvođaču ulja račića krila, početkom ove godine obnovljen je Marine Stewardship Council (MSC) – certifikat za održivost poslovanja.

Standardi MSC-a smatraju se jednima od najstrožih za ekološki održivo ribarstvo. Novi MSC certifikat vrijedi do 2020. godine, a Aker BioMarine prvi je i jedini proizvođač ulja krila kojem je ovaj prestižni certifikat dodijeljen.

”Znanstveno vijeće je, nakon temeljitog pregleda cijelog procesa proizvodnje, zaključilo kako poslovanje tvrtke Aker BioMarine ne utječe negativno na populaciju krila, niti na ekosustav”, izjavio je Sigve Nordrum, direktor održivosti u tvrtci Aker BioMarine.

”Cijenimo to što naši klijenti i njihovi kupci održivost shvaćaju ozbiljno i što od svojih dobavljača zahtijevaju MSC certifikat.”

Aker BioMarine lider je na području ubiranja i prerade račića krila u ulje s visokim sadržajem bioaktivnih supstanci. Pod imenom SuperbaTM Krill Oil dolazi ulje račića krila vrhunske kvalitete i čistoće. Sakupljanje račića krila u prostranstvima Antarktika posebno je regulirano kako se ne bi ugrozila bioraznolikost zbog pretjeranog izlova. U skladu s time, Aker BioMarine razvio je posebnu, ekološki prihvatljivu metodu za sakupljanje krila naziva Eco-HarvestingTM  koja omogućuje maksimalno očuvanje svih ključnih hranjivih tvari u ulju krila. Račić kril se sakuplja pomoću specijalne mreže na čijem se kraju nalazi cijev uronjena u more. Sustav je direktno povezan s brodom što omogućuje nježno i kontinuirano dopremanje račića krila na brod i trenutnu preradu u ulje. Zahvaljujući posebnom mehanizmu ubire se samo račić kril, no ne i druge morske životinje.

Krill Oil Cardio+  dodatak je prehrani za zdravlje srca, a nastao je kao rezultat  suradnje s norveškom tvrtkom Aker BioMarine. Najkvalitetnije ulje račića krila, Superba Krill Oil, izuzetne je čistoće te prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom. Takav sastav omogućuje veću stabilnost i iskoristivost u organizmu, a ujedno, prirodno podrijetlo sastava jamči da svakodnevno činite dobro sebi i svojem zdravlju.