Aker BioMarine Superba™ ulje krila ne sadrži GMO

  • Almagea novosti
  • 5 min.
  • almagea
  • 29.04.2015.

Vodeći svjetski prerađivač račića krila, Aker BioMarine nedavno je za svoj prepoznatljiv i najcjenjeniji proizvod: Superba™ ulje krila dobio certifikat da ne sadrži GMO

Potvrda je došla od strane neprofitne organizacije Non-GMO Project čiji je cilj edukacija potošača i osiguravanje certificiranih proizvoda koji ne sadrže genetski modificirane organizme (GMO).

Dobiveni certifikat dokazuje da sve sirovine koje se koriste u proizvodnji SuperbaTM ulja krila ne sadrže GMO i time je još jednom potvrđena najviša kvaliteta proizvoda. Naime, Aker BioMarine od prije posjeduje i Marine Stewardship Council (MSC) certifikat za održivost poslovanja. Standardi MSC-a smatraju se jednima od najstrožih za ekološki održivo ribarstvo, a Aker BioMarine je jedina tvrtka za ubiranje račića krila koja ga posjeduje.

Budući da se pokazalo da potrošači sve više traže proizvode bez GMO-a te su spremni i prestati koristiti određeni proizvod ukoliko sadrži GMO, ovo priznanje dolazi u pravi trenutak.

Trend oznake „Bez GMO-a“ sve više migrira iz područja hrane u područje dodataka prehrani. Iako je lanac opskrbe dodacima prehrani izuzetno kompleksan, certifikat je bio nužan kako bi naši potrošači bili sigurni da kupuju kvalitetan proizvod koji je održiv te ne posjeduje GMO“, ističe Becky Wright, direktorica marketinga u tvrtki Aker BioMarine.

SuperbaTM ulje krila je, inače, prirodan izvor blagotvornih EPA i DHA, masnih kiselina iz skupine omega-3 masnih kiselina te prirodno sadrži antioksidans astaksantin. Jedinstvenost SuperbaTM ulja krila je da su omega-3 masne kiseline vezane na fosfolipide što, kako pokazuju brojne kliničke studije, osigurava veću iskoristivost u organizmu od metilnih i etilnih estera ili triglicerida omega-3 masnih kiselina kakve obično nalazimo u ribljem ulju.