Prenatal Omega3+

Evolucija života.

Inovativna formula za zdravu trudnoću i dojenje.

Almagea_Prenatal_Omega3

Namjena

Almagea® Prenatal Omega3+

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije, tijekom trudnoće te za vrijeme dojenja. Povećane potrebe za esencijalnim i ključnim nutrijentima u ovom prekrasnom i izazovnom razdoblju, važnim za majku i dijete, pomaže upotpuniti inovativna formula nove generacije – Almagea® Prenatal Omega3+.

Prenatal Omega3+ je dodatak prehrani za zdravu trudnoću i dojenje s jedinstvenim sadržajem vitamina, minerala, antioksidansa i omega-3 masnih kiselina:

 • OMEGA-3 MASNE KISELINE
  DHA i EPA
 • KOMBINACIJA AKTIVNE FOLNE (Quatrefolic®; 5-MTHF) I FOLNE KISELINE (VITAMIN B9)
 • KAROTENOIDI
  FloraGLO® Lutein i OPTISHARP™ Natural zeaksantin
 • VITAMINI
  B6, B12, D i E
 • ANTIOKSIDANSI
  željezo, jod, selen, cink i bakar.
prenatal cover

FloraGLO® Lutein i OPTISHARP™ Natural zeaksantin prirodni su karotenoidi dobiveni iz cvijeta kadifice s klinički dokazanim pozitivnim djelovanjem u svim razdobljima života.

Lutein i zeaksantin dva su biljna pigmenta iz skupine karotenoida koja voću i povrću daju žutu do crvenkastu boju. Naše ih tijelo ne može sintetizirati, stoga ih je važno unositi putem hrane i dodataka prehrani te najbolje djeluju kada se primjenjuju u kombinaciji. Dokazano je da se razina luteina i zeaksantina u krvi tijekom trudnoće povećava te se putem pupčane krvi prenose do fetusa, dok razine ostalih poznatih karotenoida u krvi trudnice ostaju nepromijenjene.

Nakon što se prenesu od majke do nerođene bebe, lutein i zeaksantin se koncentriraju u retini fetusa već između 17. i 22. tjedna trudnoće. Nutrijenti koje unosi majka, izlučuju se u mlijeko te tijekom dojenja posredno štite dojenče tako da i važnost luteina i zeaksantina ne prestaje niti nakon poroda. Lutein i zeaksantin se koncentriraju u mozgu, koži, tkivu dojke, ali i u majčinom mlijeku te na taj način pružaju antioksidacijsku zaštitu za bebu.

Zbog ključne uloge u dijeljenju stanica i formiranju određenih struktura fetusa preporuka je započeti s primjenom folata 12 tjedana prije začeća. Prenatal Omega3+ sadrži dva oblika folne kiseline – aktivni oblik 5-MTHF (600 µg) te folnu kiselinu (200 µg) što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Niska razina folata majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Sa samo 2 Licaps®  OceanCaps® kapsule Prenatal Omega3+ dnevno unosite sve esencijalne nutrijente u optimalnim dozama bitne za mamu i bebu. Licaps® kapsule dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari i štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja.

Brošuru proizvoda možete pogledati ovdje

Kupite online

Prenatal Omega3+ 50 kapsula

Prenatal Omega3+ temeljen je na najnovijim znanstvenim spoznajama te posebno kreiran za sve žene u reproduktivnoj dobi, a posebno za one koje su u fazi planiranja trudnoće, trudnice ili dojilje.

178,90 HRK
23,74 
Pretplati se
Pretplatom na proizvod ostvarujete dodatne popuste te besplatnu dostavu svaki mjesec tijekom trajanja pretplate.
Almagea_Prenatal_Omega3

Način primjene

Tijekom razdoblja prije, za vrijeme trudnoće i dojenja uzimati 2 puta dnevno po jednu kapsulu, uz obroke.

Almagea_Prenatal_Omega3 kapsula

Pakiranje

Jedno pakiranje sadrži 50 Licaps® OceanCaps® kapsula.

Almagea_Prenatal_Omega3

Sastojci

Prenatal Omega3+
DHA

unos dokosaheksaenske kiseline (DHA) tijekom trudnoće i dojenja pridonosi normalnom razvoju oka i mozga fetusa i dojenčadi.

Željezo

doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina zbog čega doprinosi normalnom transportu kisika u tijelu.

Vitamin D

doprinosi normalnoj funkciji imuniteta te održavanju normalnih kostiju i zubi.

Vitamin B6

doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti.

Jod

doprinosi normalnoj proizvodnji hormona i normalnoj funkciji štitnjače.

Cink

doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji.

Bakar

doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava.

Vitamin B12

doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji.

Vitamin E i selen

doprinose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® OceanCaps® kapsule)% PU*
Riblje ulje, od toga:
Visokopročišćeno riblje ulje je kvalitetan i siguran izvor omega-3 masnih kiselina koje su prepoznate kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju rizika od nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Nadležne institucije u Europi, trudnicama i dojiljama preporučuju dnevni unos od najmanje 250, a poželjno 300 mg omega-3 ukupno odnosno kao kombinacija DHA i EPA.
640 mg*
DHA
Dokozaheksaenska kiselina (DHA) ima neophodnu ulogu u pravilnom razvoju mozga i vida u dojenčadi i djece. DHA je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka.
250 mg*
EPA
Djelovanje eikozapentaenske kiseline (EPA) najdragocjenije je za ljudsko zdravlje u pogledu zaštite srca i krvožilja te kroz smanjenje upalnih procesa u organizmu.
50 mg*
FloraGLO® Lutein
FloraGLO® Lutein i OPTISHARP™ Natural zeaksantin prirodni su karotenoidi dobiveni iz cvijeta kadifice s klinički dokazanim pozitivnim djelovanjem u svim razdobljima života. FloraGLO® Lutein i OPTISHARP™ Natural tek su nedavno prepoznati kao visokovrijedni sastojci za prenatalne dodatke prehrani.
55 mg
od toga lutein
Biljni pigment iz skupine karotenoida. Iako preporučeni dnevni unos luteina i zeaksantina nije službeno utvrđen, znanstvenici se slažu da bi omjer njihovog unosa trebao iznositi 5:1, stoga je preporuka svaki dan unijeti: 10 mg luteina i 2 mg zeaksantina.
11 mg-
od toga zeakstantin
Zeaksantin i lutein u makuli formiraju makularni pigment (macula lutea) koji, klinički dokazano, štiti fotoosjetljive stanice u stražnjem dijelu oka, ima esencijalnu ulogu u osjetilu vida te filtrira štetnu plavu svjetlost (380 – 470 nm) koja dolazi od Sunčeve svjetlosti, mobitela, kompjutera i LED svjetlosti.
0,55 mg
OPTISHARP™ Natural
Prednost OPTISHARP™ Natural zeaksantina je njegov slobodni, neesterificirani oblik, zbog čega se izravno apsorbira u krvotok te tako pruža vrijedna blagotvorna djelovanja.
14,29 mg
od toga zeaksantin
2 mg-
Folna kiselina
Potrebe žena za folatom rastu tijekom trudnoće, a optimalan status folata trebao bi se postići prije začeća - u prvom tromjesečju - kada se zatvara neuralna cijev. Zbog ključne uloge u dijeljenju stanica i formiranju određenih struktura fetusa, preporuka je započeti s primjenom folata 12 tjedana prije začeća. Istraživanja ukazuju da unos folne kiseline prije i tijekom rane faze trudnoće, može smanjiti rizik od oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.
800 μg400%
od toga Quatrefolic®: (6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina, sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin)
Folna kiselina je kemijski oblik koji se najčešće nalazi u dodacima prehrani, međutim ne može ostvariti svoju biološku funkciju prije nego li se u tijelu pretvori u dihidrofolat (DHF) i tetrahidrofolat (THF), a ta sposobnost za pretvorbu folne kiseline u aktivni oblik (5-MTHF) - različita je u populaciji.
600 µg
od toga folna kiselina
200 μg
Vitamin B6 (piridoksal fosfat)
Prijeko potreban u metabolizmu stvaranja energije – za razgradnju proteina, masti i ugljikohidrata. Ima važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica, antitijela i neurotransmitera te je od ključne važnosti za razvoj živčanog sustava djeteta. Dodatno, vitamin B6 doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti te stoga može biti od pomoći kod ublažavanja hormonski izazvanih tegoba u trudnoći (od promjena na koži do mučnina).
2,6 mg186%
Vitamin B12 (metilkobalamin)
U suradnji s folatom, sudjeluje u formiranju fetalnog tkiva i organa, a važan je i za psihološko zdravlje kao i smanjenje umora i iscrpljenosti. U prosjeku trudnice unose dovoljne količine vitamina B12, no vegetarijanke i veganke mogu imati ozbiljan deficit budući da se vitamin B12 nalazi samo u životinjskim namirnicama poput mesa, ribe, jaja i mlijeka. Od dostupnih oblika, metilkobalamin je oblik vitamina B12 superiorne bioraspoloživosti.
2,6 μg104 %
Vitamin D3 (kolekalciferol)
U populaciji trudnica i dojilja učestalost nedostatka vitamina D kreće se od 20 - 40 %. Vitamin D ima važan utjecaj i kod autoimunih bolesti, dijabetesa te malignih bolesti. Dokazano je da trudnice s adekvatnom razinom vitamina D u krvi u ranoj trudnoći imaju manji rizik od razvoja gestacijskog dijabetesa. Prema smjernicama Institute of Medicine, preporuka je tijekom trudnoće i dojenja postići dnevni unos od 15 μg vitamina D (što odgovara 600 IJ dnevno).
15 μg300 %
Vitamin E (DL-alfa-tokoferil acetat)
Antioksidativni vitamin, topiv u mastima. Uz selen, s kojim pokazuje sinergijsko djelovanje, štiti stanice od oksidacijskog stresa.
12 mg100 %
Jod (kalijev jodid)
Više od 60 % zaliha joda u organizmu nalazi se pohranjeno u štitnjači za koju je jod izuzetno važan; a štitnjača je važna za svaku stanicu u našem tijelu obzirom da je ključni regulator metabolizma i energetskog statusa. Preporuča se da trudnice unose dodatnih 25 μg joda odnosno sveukupno 175 μg joda dnevno, a za vrijeme dojenja preporuka unosa joda je čak od 250 do 290 μg.
150 μg100 %
Željezo (željezov fumarat)
Tijekom trudnoće potrebe za željezom se udvostručuju na otprilike 30 mg dnevno kako bi tijelo majke moglo stvarati hemoglobin koji je potreban za povećan volumen krvi majke. Tijekom trudnoće, fetus marljivo skladišti željezo kako bi imao zalihe kroz prvih nekoliko mjeseci života kada mu je prehrana manjkava ovim mineralom.
14 mg100 %
Cink (cinkov citrat)
Drugi mikronutrijent po zastupljenosti u organizmu. Prisutan je u svakoj stanici našeg tijela zbog čega možemo reći da nam je od vitalne važnosti. Cink dopinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, štiti stanice od oksidacijskog stresa te je važan za osjetilo vida, u održavanju normalne funkcije imunološkog sustava te zdravlja kože.
10 mg100 %
Selen (L-selenometionin)
Predstavlja sastavni dio antioksidacijskog enzima koji štiti stanice od oksidacijskog stresa. Osim toga, neophodan je za proizvodnju i regulaciju hormona štitnjače, a ujedno doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. Oblik selena koji ima visoku bioraspoloživost jest selenometionin.
56 μg101 %
Bakar (bakrov sulfat)
Bakar je element u tragovima koji sudjeluje u normalnom transportu željeza u tijelu. Važan je i za normalno funkcioniranje imunološkog sustava, ali i za zaštitu stanica od oksidacijskog stresa. Bakar s cinkom i folnom kiselinom pokazuje sinergijsko djelovanje.
1 mg100 %
*PU - dnevni preporučeni unos

Upozorenje

Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.

Reference

Zadovoljni korisnici

Marina

Koristila sam ih od prvog dana otkako sam saznala da sam trudna te dok sam dojila. Zahvalna sam im jer sam ih lako konzumirala te mi nisu izazivale mučninu. Mojoj sreći nije bilo kraja kad mi je pedijatrica u rodilištu rekla da je s bebom sve super.

-Marina
Anette

Tijekom i nakon trudnoće uzimala sam Prenatal Omega3+ i mogu reći da nisam imala nikakve poteškoće tijekom trudnoće, dapače mogla sam maksimalno uživati u drugom stanju.

-Anette

Vaša iskustva

Cijenimo Vašu vjernost! Isprobali ste ovaj proizvod ili imate dodatno pitanje za nas? Pišite nam…

  * Polja su obavezna
  Prikupljene podatke koristiti ćemo kako bi unaprijedili naše proizvode i usluge. Više o načinu kako obrađujemo osobne podatke možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.

  Gdje kupiti?

  Almagea_Prenatal_Omega3

  Česta pitanja

  Informirajte se
  • Je li potrebno uzimanje omega-3 masnih kiselina u fazi planiranja trudnoće pa sve i do faze dojenja?

   Omega-3 masne kiseline prepoznate su kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju rizika od nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Od rođenja do 18. mjeseca života, bebin mozak stvara 1 milijun novih neuronskih veza u sekundi. U tom osjetljivom razdoblju za rast mozga i razvoj mentalnih sposobnosti, od osobite je važnosti dovoljan unos specifičnih nutrijenata poput DHA jer je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka. S obzirom da posteljica u zadnjem tromjesečju aktivno crpi majčine rezerve omega-3 masnih kiselina, posebice DHA, kako bi djetetu osigurala dostatne količine za rast i razvoj mozga, od iznimne je važnosti da majka osigura dovoljne zalihe DHA od samog početka trudnoće kako se u zadnjem tromjesečju i za vrijeme dojenja ne bi javio deficit. Imajući u vidu važnost unosa omega-3 masnih kiselina, nadležne institucije u Europi, trudnicama i dojiljama preporučuju dnevni unos od najmanje 250, a poželjno 300 mg omega-3 (kao kombinacija DHA i EPA) kako bi se smanjio rizik od razvoja post porođajne depresije. Neka istraživanja povezuju kronični umor, koji se javlja kod dojilja, s posljedicama iscrpljenja zaliha DHA u organizmu, ali i atopijski dermatitis koji se sve češće javlja kod novorođenčadi.

  • Je li riblje ulje, kao izvor omega-3 masnih kiselina, siguran za primjenu kod trudnica i dojilja?

   Riblja ulja su bogata omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA) i sigurna su za upotrebu te nisu utvrđeni toksični učinci njihovog svakodnevnog unosa za majku i dijete. Riblje ulje dostupno u Prenatal Omega3+ pročišćeno je najstrožom metodom molekulske destilacije.

  • Zašto uzimati omega-3 masne kiseline tijekom trudnoće i dojenja?

   DHA je omega-3 masna kiselina koja je građevna struktura mozga i mrežnice oka. Smatra se da unos 200 mg DHA dnevno u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa te dojene dojenčadi.