Prenatal Omega3+

Evolucija života.

Esencijalni nutrijenti za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Namjena

Almagea® Prenatal Omega3+

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije, tijekom trudnoće te za vrijeme dojenja. Almagea® Prenatal Omega3+ zadovoljava povećane potrebe za ključnim nutrijentima u tim razdobljima. Nutrijenti koje uzima majka tijekom laktacije izlučuju se u mlijeko i tako posredno štite dojenče.

Prenatal Omega3+ je dodatak prehrani u Licaps® DuoCap™ kapsulama koje sadrže:

 • OMEGA-3 MASNE KISELINE
  DHA i EPA
 • VITAMINE
  B6, B12, 5-MTHF (aktivna folna), B9 (folna kiselina), D  i E
 • MINERALE
  magnezij, željezo, jod

Riječ je o kompleksu vitamina i minerala obogaćenom omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA), folnom kiselinom, vitaminom B6 i B12, vitaminom D te željezom, magnezijem i jodom. Prenatal Omega3+ sadrži dva oblika folne kiseline – aktivni oblik 5-MTHF te folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Niska razina folata majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Sa samo 2 Licaps® DuoCap™ kapsule Prenatal Omega3+ dnevno unosite sve esencijalne nutrijente u optimalnim dozama bitne za mamu i bebu. Licaps® DuoCap™ kapsule dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari i štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja.

Brošuru proizvoda možete pogledati ovdje.

Kupite online

Prenatal Omega3+ 60 kapsula

Prenatal Omega3+ temeljen je na najnovijim znanstvenim spoznajama te posebno kreiran za žene koju planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

153,75 HRK
Pretplati se
Pretplatom na proizvod ostvarujete dodatne popuste te besplatnu dostavu svaki mjesec tijekom trajanja pretplate.

Način primjene

Tijekom razdoblja prije, za vrijeme trudnoće i laktacije uzimati 2 puta dnevno po jednu kapsulu, uz obroke.

Pakiranje

Jedno pakiranje sadrži 60 Licaps® OceanCaps® kapsula.

Almagea-Prenatal-Omega-3-kutija-small

Sastojci

Prenatal Omega3+
DHA

unos dokosaheksaenske kiseline (DHA) tijekom trudnoće i dojenja pridonosi normalnom razvoju oka i mozga fetusa i dojenčadi.

Željezo

doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.

Vitamin D

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® DuoCap™ kapsule)% PU*
VANJSKA KAPSULA
Riblje ulje
Riblja ulja bogata su omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA), sigurna su za upotrebu te nisu utvrđeni toksični učinci njihovog svakodnevnog unosa.
600 mg-
DHA
Dokozaheksaenska (DHA) masna kiselina pripada skupini omega-3 masnih kiselina te je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka. Smatra se da unos DHA u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa i dojene dojenčadi.
250 mg-
EPA
Eikozapentaenska (EPA) masna kiselina pripada skupini omega-3 masnih kiselina, a važna je za očuvanje imunološkog sustava te podupire rad srca i krvnih žila.
50 mg-
UNUTRAŠNJA KAPSULA
Vitamin B6 (piridoksin hidroklorid)
Regulira hormonsku aktivnost, sudjeluje u stvaranju crvenih krvnih stanica, antitijela i neurotransmitera te je od ključne važnosti za razvoj živčanog sustava djeteta. Potreban je i za metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata.
2,6 mg186 %
Folna kiselina, od toga:
Bitna za rast majčinog tkiva tijekom trudnoće, dijeljenje stanica i formiranje određenih struktura fetusa poput neuralne cijevi.
400 µg200 %
Pteroilglutaminska kiselina (folacin)
Suvremene formulacije s folnom kiselinom kombiniraju folacin i aktivni fiziološki oblik (5-MTHF) u jednakim omjerima.
200 μg-
(6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina, sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin)
Aktivni oblik folne kiseline poboljšane bioraspoloživosti. Odmah je dostupan za transport do ciljnog tkiva i metabolizam, ne prekriva deficit vitamina B12 te ne stvara nemetaboloziranu folnu kiselinu.
200 μg-
Vitamin B12 (cijanokobalamin)
Bitan za formiranje fetalnog tkiva i organa, a često se pojavljuje u deficitu kod vegetarijanaca i vegana. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.
2,5 μg100 %
Vitamin D3 (kolekalciferol)
Održava normalnu razinu kalcija u krvi te potiče apsorpciju fosfora. Neophodan je za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi te održavanje gustoće kostiju. Podržava rad imunološkog sustava te sudjeluje u reguliranju stanične aktivnosti.
10 μg200 %
Vitamin E (D-alfa-tokoferol)
Vitamin koji pripada skupini vitamina topljivih u mastima. Snažan antioksidans.
12 mg100 %
Magnezij (magnezijev oksid)
Mineral koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju te održavanje normalne funkcije živaca i mišića.
50 mg13,3 %
Jod (kalijev jodid)
Mikroelement bitan za normalno funkcioniranje štitnjače i normalan razvoj fetusa. Smanjene količine mogu dovesti do zaostatka u razvoju i malformacije ploda te uzrokovati gušavost majke.
150 μg100 %
Željezo (željezov fumarat)
Element nužan za tvorbu crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina. Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te igra ulogu u procesu dijeljenja stanica.
14 mg100 %
*PU - dnevni preporučeni unos

Upozorenje

Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.

Reference

Zadovoljni korisnici

Marina

Koristila sam ih od prvog dana otkako sam saznala da sam trudna te dok sam dojila. Zahvalna sam im jer sam ih lako konzumirala te mi nisu izazivale mučninu. Mojoj sreći nije bilo kraja kad mi je pedijatrica u rodilištu rekla da je s bebom sve super.

-Marina
Anette

Tijekom i nakon trudnoće uzimala sam Prenatal Omega3+ i mogu reći da nisam imala nikakve poteškoće tijekom trudnoće, dapače mogla sam maksimalno uživati u drugom stanju.

-Anette

Vaša iskustva

Cijenimo Vašu vjernost! Isprobali ste ovaj proizvod ili imate dodatno pitanje za nas? Pišite nam…

  * Polja su obavezna
  Prikupljene podatke koristiti ćemo kako bi unaprijedili naše proizvode i usluge. Više o načinu kako obrađujemo osobne podatke možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.

  Gdje kupiti?

  Česta pitanja

  Informirajte se
  • Da li je potrebno uzimanje omega-3 masnih kiselina u fazi planiranja trudnoće pa sve i do faze dojenja?

   S obzirom da posteljica u zadnjem tromjesečju aktivno crpi majčine rezerve omega-3 masnih kiselina, posebice DHA, kako bi djetetu osigurala dostatne količine za rast i razvoj mozga, od iznimne je važnosti da majka osigura dovoljne zalihe DHA od samog početka trudnoće kako se u zadnjem tromjesečju ne bi javio deficit. Neka istraživanja povezuju kronični umor, koji se javlja kod dojilja, s posljedicama iscrpljenja zaliha DHA u organizmu.

  • Je li riblje ulje, kao izvor omega-3 masnih kiselina, siguran za primjenu kod trudnica i dojilja?

   Riblja ulja su bogata omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA) i sigurna su za upotrebu te nisu utvrđeni toksični učinci njihovog svakodnevnog unosa za majku i dijete.

  • Zašto uzimati omega-3 masne kiseline tijekom trudnoće i dojenja?

   DHA je omega-3 masna kiselina koja je građevna struktura mozga i mrežnice oka. Smatra se da unos 200 mg DHA dnevno u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa te dojene dojenčadi.