Prenatal Omega3+

Evolucija života.

Esencijalni nutrijenti za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Namjena

Almagea® Prenatal Omega3+

Uravnotežena i raznolika prehrana od ključne je važnosti prije, tijekom trudnoće te za vrijeme dojenja. Almagea® Prenatal Omega3+ zadovoljava povećane potrebe za ključnim nutrijentima u tim razdobljima. Nutrijenti koje uzima majka tijekom laktacije izlučuju se u mlijeko i tako posredno štite dojenče.

Prenatal Omega3+ je dodatak prehrani u Licaps® DuoCap™ OceanCaps kapsulama koje sadrže:

 • OMEGA-3 MASNE KISELINE
  DHA i EPA
 • VITAMINE
  B6, B12, 5- MTHF (aktivna folna), folna kiselina (B9), D i E
 • MINERALE
  magnezij, željezo, jod

Prenatal Omega3+ sadrži dva oblika folne kiseline – aktivni oblik 5-MTHF te folnu kiselinu u jednakim udjelima što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke. Niska razina folata majke je čimbenik rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju.

Sa samo 2 Licaps® DuoCap™ kapsule Prenatal Omega3+ dnevno unosite sve esencijalne nutrijente u optimalnim dozama bitne za mamu i bebu.

Brošuru proizvoda možete pogledati ovdje.

Kupite online

Prenatal Omega3+ 60 kapsula

Prenatal Omega3+ temeljen je na najnovijim znanstvenim spoznajama te posebno kreiran za žene koju planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

153,75 HRK

Način primjene

Tijekom razdoblja prije, za vrijeme trudnoće i laktacije uzimati 2 puta dnevno po jednu kapsulu, uz obroke.

Pakiranje

Jedno pakiranje sadrži 60 Licaps® DuoCap™ kapsula.

Almagea-Prenatal-Omega-3-kutija-small

Sastojci

Prenatal Omega3+
DHA

dopridonosi normalnom razvoju oka i mozga fetusa i dojenčadi.

Željezo

doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.

Vitamin D

doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije Licaps® DuoCap™ kapsule)% PU*
VANJSKA KAPSULA
Riblje ulje
Visokopročišćeno riblje ulje je kvalitetan i siguran izvor omega-3 masnih kiselina koje su prepoznate kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju rizika od nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Nadležne institucije u Europi, trudnicama i dojiljama preporučuju dnevni unos od najmanje 250, a poželjno 300 mg omega-3 ukupno odnosno kao kombinacija DHA i EPA.
600 mg*
DHA
Dokozaheksaenska kiselina (DHA) ima neophodnu ulogu u pravilnom razvoju mozga i vida u dojenčadi i djece. DHA je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka.
250 mg*
EPA
Djelovanje eikozapentaenske kiseline (EPA) najdragocjenije je za ljudsko zdravlje u pogledu zaštite srca i krvožilja te kroz smanjenje upalnih procesa u organizmu.
50 mg*
UNUTRAŠNJA KAPSULA
Vitamin B6
Vitamin potreban za razgradnju proteina, masti i ugljikohidrata koji doprinosti regulaciji hormonske aktivnosti. Ima važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica, antitijela i neurotransmitera te je od ključne važnosti za razvoj živčanog sustava djeteta.
2,6 mg186 %
Folna kiselina, od toga:
Folna kiselina je kemijski oblik koji se najčešće nalazi u dodacima prehrani, međutim ne može ostvariti svoju biološku funkciju prije nego li se u tijelu pretvori u dihidrofolat (DHF) i tetrahidrofolat (THF), a ta sposobnost za pretvorbu folne kiseline u aktivni oblik (5-MTHF) - različita je u populaciji.
400 µg200 %
Pteroilglutaminska kiselina (folacin)
200 μg
( 6S)-5-metiltetrahidrofolna kiselina, sol glukozamina (5-MTHF-glukozamin)
200 μg
Vitamin B12
U suradnji s folatom, sudjeluje u formiranju fetalnog tkiva i organa, a važan je i za psihološko zdravlje kao i smanjenje umora i iscrpljenosti. U prosjeku trudnice unose dovoljne količine vitamina B12, no vegetarijanke i veganke mogu imati ozbiljan deficit budući da se vitamin B12 nalazi samo u životinjskim namirnicama poput mesa, ribe, jaja i mlijeka. Od dostupnih oblika, metilkobalamin je oblik vitamina B12 superiorne bioraspoloživosti.
2,5 μg100 %
Vitamin D3
U populaciji trudnica i dojilja učestalost nedostatka vitamina D kreće se od 20 - 40 %. Vitamin D ima važan utjecaj i kod autoimunih bolesti, dijabetesa te malignih bolesti. Dokazano je da trudnice s adekvatnom razinom vitamina D u krvi u ranoj trudnoći, imaju manji rizik od razvoja gestacijskog dijabetesa. Prema smjernicama Institute of Medicine, preporuka je tijekom trudnoće i dojenja postići dnevni unos od 15 μg vitamina D (što odgovara 600 IJ dnevno).
10 μg200 %
Vitamin E
Antioksidativni vitamin, topiv u mastima. Uz selen, s kojim pokazuje sinergijsko djelovanje, štiti stanice od oksidacijskog stresa.
12 mg100 %
Magnezij
Mineral koji pomaže kod regulacije visokog krvnog tlaka tijekom trudnoće, grčeva, konstipacije i dispepsije (žgaravica). Potreban za normalan rast i razvoj kostiju te održavanje normalne funkcije živaća i mišića.
50 mg13,3 %
Željezo
Tijekom trudnoće potrebe za željezom se udvostručuju na otprilike 30 mg dnevno kako bi tijelo majke moglo stvarati hemoglobin koji je potreban za povećan volumen krvi majke. Tijekom trudnoće, fetus marljivo skladišti željezo kako bi imao zalihe kroz prvih nekoliko mjeseci života kada mu je prehrana manjkava ovim mineralom.
14 mg100 %
Jod
Nutrijent bitan za normalno funkcioniranje štitnjače i normalan razvoj fetusa. Smanjene količine mogu dovesti do mentalne retardacije i malformacije ploda i uzrokovati gušavost majke
150 μg100 %
*PU - dnevni preporučeni unos

Upozorenje

Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.

Reference

Zadovoljni korisnici

Marina

Koristila sam ih od prvog dana otkako sam saznala da sam trudna te dok sam dojila. Zahvalna sam im jer sam ih lako konzumirala te mi nisu izazivale mučninu. Mojoj sreći nije bilo kraja kad mi je pedijatrica u rodilištu rekla da je s bebom sve super.

-Marina
Anette

Tijekom i nakon trudnoće uzimala sam Prenatal Omega3+ i mogu reći da nisam imala nikakve poteškoće tijekom trudnoće, dapače mogla sam maksimalno uživati u drugom stanju.

-Anette

Vaša iskustva

Cijenimo Vašu vjernost! Isprobali ste ovaj proizvod ili imate dodatno pitanje za nas? Pišite nam…

  * Polja su obavezna
  Prikupljene podatke koristiti ćemo kako bi unaprijedili naše proizvode i usluge. Više o načinu kako obrađujemo osobne podatke možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.

  Gdje kupiti?

  Česta pitanja

  Informirajte se
  • Je li potrebno uzimanje omega-3 masnih kiselina u fazi planiranja trudnoće pa sve i do faze dojenja?

   Omega-3 masne kiseline prepoznate su kao esencijalni nutrijenti za vrijeme trudnoće i ranog djetinjstva te imaju važnu ulogu u smanjenju rizika od nastanka degenerativnih bolesti u kasnijem životu. Od rođenja do 18. mjeseca života, bebin mozak stvara 1 milijun novih neuronskih veza u sekundi. U tom osjetljivom razdoblju za rast mozga i razvoj mentalnih sposobnosti, od osobite je važnosti dovoljan unos specifičnih nutrijenata poput DHA jer je dominantna gradivna struktura mozga i mrežnice oka. S obzirom da posteljica u zadnjem tromjesečju aktivno crpi majčine rezerve omega-3 masnih kiselina, posebice DHA, kako bi djetetu osigurala dostatne količine za rast i razvoj mozga, od iznimne je važnosti da majka osigura dovoljne zalihe DHA od samog početka trudnoće kako se u zadnjem tromjesečju i za vrijeme dojenja ne bi javio deficit. Imajući u vidu važnost unosa omega-3 masnih kiselina, nadležne institucije u Europi, trudnicama i dojiljama preporučuju dnevni unos od najmanje 250, a poželjno 300 mg omega-3 (kao kombinacija DHA i EPA) kako bi se smanjio rizik od razvoja post porođajne depresije. Neka istraživanja povezuju kronični umor, koji se javlja kod dojilja, s posljedicama iscrpljenja zaliha DHA u organizmu, ali i atopijski dermatitis koji se sve češće javlja kod novorođenčadi.

  • Je li riblje ulje, kao izvor omega-3 masnih kiselina, siguran za primjenu kod trudnica i dojilja?

   Riblja ulja su bogata omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA) i sigurna su za upotrebu te nisu utvrđeni toksični učinci njihovog svakodnevnog unosa za majku i dijete. Riblje ulje dostupno u PRENATAL OMEGA3+ pročišćeno je najstrožom metodom molekulske destilacije.

  • Zašto uzimati omega-3 masne kiseline tijekom trudnoće i dojenja?

   DHA je omega-3 masna kiselina koja je građevna struktura mozga i mrežnice oka. Smatra se da unos 200 mg DHA dnevno u trudnica i dojilja doprinosi normalnom razvoju mozga i oka fetusa te dojene dojenčadi.