SkinAx² ™ – francuski anti-age patent za zdravlje i ljepotu kože

 • Lifestyle
 • 3 min.
 • almagea
 • 09.02.2022.

Koža je naš najveći organ koji ima brojne složene zadaće. Osim što predstavlja „prvu liniju obrane”, odnosno štiti nas od štetnih vanjskih utjecaja, koža igra izuzetnu ulogu u biološkim i biokemijskim procesima u tijelu. Zdrav sjaj znak je mladolikosti, zdravlja i dobrog stanja kože. Kako godine prolaze, taj sjaj se smanjuje, a prvi znakovi starenja obično se javljaju u 30-im i 40-im godinama, kada prirodni ciklus kože počinje usporavati. Smanjenje elastičnosti kože, pojava bora, tamnija pigmentacija, povećanje pora – vidljivi su znakovi starenja kože.

Na starenje kože uvelike utječe genetika, pretjerano izlaganje suncu, naše svakodnevne (životne) navike i rituali vezani za njegu kože.

Prva pomisao na njegu kože obično nas asocira na korištenje različitih krema, seruma, pilinga, ulja i svih ostalih preparata koji nam služe da kožu nahranimo i zaštitimo izvana. No, ponekad zaboravimo da je, za zdravlje i prirodni sjaj, najvažnije našu kožu nahraniti iznutra.

SkinAx² ™ –  sinonim za zdrav i prirodni sjaj kože

Nadaleko poznate blagodati francuske prirode znanstvenici su uspjeli pretočiti u jedinstvenu anti-age formulu nove generacije koja se krije iza naziva SkinAx² ™. Naime, SkinAx² ™ predstavlja patentiranu mješavinu ekstrakta sjemenki vinove loze (Vitis vinifera L.), koncentrata dinje (Cucumis melo L.), cinka i vitamina C.

Tajna uspješnog djelovanja ove veganske formulacije je upravo u sadržaju prirodnih primarnih i sekundarnih antioksidansa koji sinergijski djeluju za blistavu i zdravu kožu te sintezu i stabilnost kolagena (veganski booster kolagena).


Slika 1: In vitro studija pokazala je da primjena SkinAx² ™ povećava stabilnost i sintezu kolagena za 34 %.

Grožđe koje se koristi u proizvodnji ekstrakta sjemenki raste isključivo u regiji Champagne, a može se pohvaliti bogatim sadržajem prirodnih antioksidansa: monomera flavanola. S druge strane, koncentrat francuske dinje obiluje drugim prirodnim antioksidansom: superoksid dismutazom koja u tijelu predstavlja jedan od glavnih tjelesnih antioksidansa koji reduciraju nastajanje slobodnih radikala odgovornih za ubrzavanje starenja (kože).

SkinAx² ™ je jedina formula koja, kombinirajući primarne i sekundarne antioksidanse, djeluje protiv različitih mehanizama uključenih u procese starenja. Dok primarni antioksidans (superoksid dismutaza: skraćeno „SOD“) čini prvu liniju obrane protiv reaktivnih kisikovih spojeva, sekundarni antioksidansi (vitamin C, monomeri flavanola i cink) djeluju na samom kraju lanca oksidacijskih reakcija i na taj se način bore protiv slobodnih radikala.

Četiri sastojka SkinAx² ™ pažljivo su odabrana zbog dokazanog učinka u vraćanju sjaja kože, poboljšanju elastičnosti i mikrocirkulacije te smanjenju podočnjaka i nesavršenosti, a to je potvrdilo i više od 40 znanstvenih radova.

Rezultati studije: povećanje blistavosti, elastičnosti i sjaja te smanjenje nepravilnosti kože

SkinAx² ™ koži vraća sjaj iznutra i to nakon samo 8 tjedana suplementacije, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni 2016. godine u znanstvenom časopisu Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. U ovom istraživanju sudjelovalo je 35 žena u dobi od 40 do 70 godina koje su imale vidljive znakove starenja te problema sa sjajem, zdravljem i ljepotom kože. Ispitanice su svaki dan tijekom dva mjeseca uzimale 150 mg SkinAx² ™ mješavine.

Parametri stanja kože koje su znanstvenici ispitivali uključivali su boju, blistavost, sjaj i prozirnost kože. Nesavršenosti na koži utvrđivane su kliničkom procjenom, dok je elastičnost kože, osim kliničkom procjenom, mjerena i kutometrom. Osim toga, ispitanice su ispunile i upitnik samoprocjene kako bi se utvrdilo njihovo zadovoljstvo sa stanjem kože i općenito učinkom ispitivanog sastojka/ dodatka prehrani.

Rezultati studije pokazali su:

Slika 2: Klinički testirani učinak SkinAx2 ™ pokazuje smanjenje crvenila kože za 19 %, smanjenje izražajnosti podočnjaka za 12 %, za 19 % manje tamnih podočnjaka te smanjenje hiperpigmentacijskih mrlja i pjega za 21 %.

Što se tiče upitnika samoprocjene:

 • 82 % ispitanica potvrdilo je zadovoljstvo korištenjem SkinAx² ™
 • 66 % žena osjećalo se ljepšima
 • 62 % ispitanica primijetilo je da im je koža glađa
 • 67 % njih primijetilo je poboljšanje teksture kože.

Autori studije stoga su zaključili kako uzimanje SkinAx² ™ formulacije, bogate antioksidansima, poboljšava zdravlje i ljepotu kože na način da:

 • smanjuje hiperpigmentaciju,
 • povećava sjaj i blistavost,
 • smanjuje nepravilnosti (crvenilo/ rozacea, boja i izražajnost podočnjaka) te
 • poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.

Blistaj svaki dan uz Shine On+, inovativnu formulu za zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju

Shine On+ je dodatak prehrani nove generacije koji u inovativnim veganskim Licaps kapsulama sadrži 7 aktivnih snažnih sastojaka. Osim patentirane mješavine SkinAx² ™, sadrži i Keranat™ (biljna patentirana mješavina za zdravlje i ljepotu kose) i vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin (vitamin B7 ili H). Značajna prednost Shine On+ je što ne sadrži: hormone, gluten, alergene te je također prigodan za vegane, trudnice i dojilje.Literatura:

Dumoulin, M., Gaudout, D., Lemaire, B. (2016) Clinical effects of an oral supplement rich in antioxidants on skin radiance in women. Clin. Cosmet. Investig. Dermatol. 9, 315-324. doi:10.2147/CCID.S118920.