Almagea Društveno odgovorni projekti u 2023.g- pogled na godinu iza nas

ALMAGEA NOVOSTI     7 MIN      ALMAGEA      16.02.2024

Iza nas je još jedna u nizu, uspješna poslovna godina, ali smo svjesni da dio tog našeg uspjeha leži u dobrim djelima i projektima u kojima smo sudjelovali tijekom 2023.g. Društveno odgovorni projekti postali su sastavni dio našeg poslovanja već godinama te smo izrazito ponosni na sve projekte, humanitarne akcije i pozive kojima smo se mogli odazvati robnom ili novčanom donacijom u 2023. g.. Svake godine dio našeg budžeta izdvajamo i ulažemo u bolju budućnost najmlađih generacija, obitelji, životinja i prirode. Vjerujemo da bez ulaganja pojedinca u bolju budućnost nema pomaka ka boljem sutra.

Godina 2023. za nas je od samog početka započela humanitarno. Javni apel za skupljanje financijske pomoći za liječenje Ratnice Lave, djevojčice Lave Petrušić za koju je čula gotovo cijela Hrvatska, nije nam dao niti sekunde razmišljanja. Godinu smo odmah započeli s uplatom 1.333 EUR (10 000 kn) na račun Lavine majke Petre koja je uspješno i u vrlo kratkom roku sakupila potreban iznos za Lavino liječenje u Americi. Lavina snaga i upornost došli su brzo do izražaja pa je 2023.g. završila s prekrasnim vijestima; Lava uspješno odrađuje svoje prve korake, a svoje liječenje Lava nastavlja u Hrvatskoj.

Brzo nakon toga, u javnosti se pojavio još jedan apel za financijsku pomoć. Ovoga puta radilo se o Udruzi za zaštitu životinja Dog&Go koja se zbog visokih financijskih dugova našla u nepovoljnoj situaciji te joj je prijetilo zatvaranje. Odlučili smo se odazvati ovom apelu te smo Udruzi Dog&Go donirali iznos od 500 EUR (3.750 kn). Udruga je uspješno pokrila sve financijske troškove, njihovi plemeniti volonteri nastavili su sa svojim humanitarnim radom, a puno veselih njuškica i dalje maše svojim repićima, svakim novim danom se nadajući da će pronaći svoj topao i sretan dom.

I u 2023.g. odlučili smo pomoći radu Udruge Šapa u Srcu iz Ogulina te smo ih razveselili donacijom od 500 EUR (3.750 kn). Pratimo rad ove Udruge i napore koje volonteri Udruge na ovom području ulažu u dobrobit životinja, zbog čega smo ih podržali još jednu godinu za redom. I ovim njuškicama želimo da budu što prije udomljenje i pronađu svoje tople i sretne domove.

Almagea kolektiv čini velik broj žena čiji je udio 78%. Odlično funkcioniramo jer znamo da si međusobno trebamo biti potpora, izmjenjivati iskustva i davati savjete kako u poslovnim, tako ponekad i u privatnim odlukama. Nažalost, nasilje nad ženama postao je sve češći problem današnjeg društva, a vijesti koje susrećemo svakodnevno nas razočaraju i šokiraju. Odlučili smo stoga u 2023.g. potpomognuti rad Autonomne ženske kuće Zagreb te smo donirali 800 EUR (6.000 kn). Želimo svim štićenicama što brži oporavak i sretnu i sigurnu budućnost. Solidarnost je ono što dodatno osnažuje naš Almagea tim.

Obnovili smo i Ugovor o stipendiranju s Udrugom Dora koji je je aktivan od 2022.g. te ga produljili i na godinu ispred nas. Dora je humanitarna udruga u području skrbi o djeci i mladima u Republici Hrvatskoj, a novčanom mjesečnom  donacijom pomažemo u obrazovanju i edukaciji njihovih štićenika te doprinosimo kvaliteti njihova života. Na mladima svijet ostaje, to su generacije koje će kreirati našu budućnost pa nam je iznimno drago pružiti im novčanu podršku te ih pripremiti za sve životne odgovornosti i zadatke koji ih očekuju.

Iz godine u godinu česti smo sponzori na brojnim stručnim kongresima koje posjećujemo, a tisuće naših doniranih proizvoda na godišnjoj razini pomažu brojnim studentima i različitim Udrugama u uspješnom provođenju aktivnosti diljem Hrvatske.  S radošću se odazovemo na sve pozive za donacijom koje smo u mogućnosti ostvariti te ćemo ovu praksu nastaviti i dalje.

Kao i u prethodnim godinama, i u 2023.g. pridali smo pažnju tome da svi naši promotivni materijali budu biorazgradivi, ali i da sva pakiranja budu ekološka. Kontinuirano brinemo da proizvodimo što manje otpada u uredu i izvan njega te da otpad ispravno odvajamo, a nastavili smo suradnju s tvrtkom koja otkupljuje veće količine našeg uredskog otpada i na pravilan ga način zbrinjava.

Zdravlje nam je na prvom mjestu pa svi naši zaposlenici imaju ugovoreno dodatno zdravstveno osiguranje u cilju prevencije i očuvanja zdravlja.

Istim ovim koracima nastavit ćemo i u godini ispred nas. Veselimo se 2024.g., svim novim projektima koji nas očekuju te svim dobrim djelima koji su postali sastavni dio našeg poslovanja. Svjesni smo da ne možemo pomoći svima, ali znamo da svatko od nas može pomoći nekome. Upravo ovim mislima pozdravljamo 2023.g. i spremno dočekujemo godinu ispred nas.

Želimo vam uspješnu, sretnu i plemenitu 2024.g., i zapamtite:

„Pomaganje drugima čini čovjeka sretnijim“.

Vaša Almagea