Otkrijte tajnu zdrave, lijepe i snažne kose Keranat™

ALMAGEA NOVOSTI     10 MIN      ALMAGEA      08.12.2023

Nerijetko možemo čuti kako je naša kosa ujedno i ogledalo našeg zdravlja. Uistinu, stanje, izgled i zdravlje kose važan je pokazatelj zdravlja organizma.

Kao i drugi dijelovi tijela, za rast i zdrav izgled, naša kosa zahtijeva cijeli niz nutrijenata, a brojni nutritivni deficiti povezuju se upravo s gubitkom kose. Iako različiti čimbenici, poput dobi, genetike i hormonskog statusa, uvelike utječu na rast i izgled kose, ključnu ulogu u održavanju zdrave i njegovane kose ima prehrana, odnosno optimalni unos ciljanih nutrijenata i drugih aktivnih spojeva.

Ako ste u potrazi za učinkovitom metodom koja će vam pomoći da snažna, zdrava i lijepa kosa postane vaša stvarnost, u nastavku vam otkrivamo tajnu francuskih znanstvenika.

Keranat™ – snažna, zdrava i lijepa kosa

Višegodišnji predani rad francuskih znanstvenika specijaliziranih u području nutrikozmetike rezultirao je otkrićem jedinstvene botaničke mješavine ulja sjemenki prosa, sjemenki suncokreta, ekstrakta pšenice te ekstrakta listova ružmarina, koja se krije iza naziva Keranat™. Ova patentirana mješavina za lijepu i zdravu kosu potpuno je prirodnog, biljnog podrijetla te ne sadrži GMO, niti gluten. Dragocjena ulja i ekstrakti, koji se nalaze u jedinstvenoj formuli Keranat™, pomno su odabrani zbog brojnih znanstvenih dokaza1 koji potvrđuju njihov blagotvoran učinak na zdravlje kose i vlasišta.

Tajna uspješnog djelovanja Keranata™ krije se u sjemenkama prosa koje se organski uzgajaju isključivo na poljima u francuskoj dolini Loire. Naime, francuski biolozi su šest godina posvetili istraživanju moći jedinstvenog sastojka prosa: miliacina. Došli su do spoznaje kako miliacin svoje blagotvorno djelovanje na zdravlje kose ostvaruje izravnim učinkom na biološki „motor” kose, odnosno dermalnu papilu. Miliacin su potom patentirali i posebnom inovativnom tehnologijom enkapsulacije formulirali u Keranat™ te su na taj način povećali učinkovitost ove botaničke mješavine.

Dodatno, u Keranatu™ je posebno važna jedinstvena kombinacija polifenola miliacina i ceramida (koji su po strukturi fosfolipidi) koji aktivno stimuliraju dijeljenje keratinocita, regeneraciju vlasišta te stvaranje kolagena u korijenu kose što je važno za „usidrenje“ vlasi zbog čega je već nakon 6 tjedana snažna, zdrava i sjajna kosa još snažnija, zdravija i sjajnija, a zbog ceramida vlakna kose i vlasište je pravilno hidratizirano.

Rezultati studije: povećanje gustoće i volumena te ljepote i sjaja kose

Keranat™ vraća zdrav životni ciklus kose, smanjuje gubitak kose i čini ju jačom, sjajnijom i zdravijom te povećava njen volumen i ljepotu već nakon 6 tjedana korištenja, u dnevnoj dozi od 300 mg pokazali su rezultati kliničke studije objavljene 2020. godine u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology. U ovom dvostruko slijepom randomiziranom istraživanju sudjelovalo je 65 žena koje su uzimale 300 mg Keranat™, svaki dan tijekom tri mjeseca. Analiza je napravljena na samom početku studije te šest i dvanaest tjedana nakon početka studije.

Rezultati su pokazali da se, u skupini koja je uzimala Keranat™:

  • gubitak kose u prosjeku smanjio za 50 %
  • povećala gustoća i volumen kose, koje je bilo značajno već nakon šest tjedana ispitivanja, a ovaj pozitivan učinak bio je još očitiji kako se tromjesečno istraživanje bližilo kraju
  • nakon šest tjedana ispitivanja, Keranat™ je pokazao i pozitivan učinak na ljepotu i sjaj kose

Slika 1: Kada govorimo o subjektivnom doživljaju (samoprocjeni) stanja kose, 91 % ispitanica koje su uzimale Keranat™ primijetilo je smanjenje gubitka kose te je 75 % ispitanica primijetilo je da je da je rezultat bio snažna, zdrava i sjajna kosa, više nego ranije.

Stoga su autori ove studije donijeli zaključak kako se Keranat™ dobro podnosi, nema nikakvih nuspojava te je učinkovit u smanjenju gubitka kose i poboljšanju općeg stanja, zdravlja i ljepote kose.

Blistaj svaki dan uz Shine On+, inovativnu formulu za zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju

Shine On+ je dodatak prehrani nove generacije koji u inovativnim veganskim Licaps kapsulama, osim patentirane mješavine Keranat™, sadrži i SkinAx2 ™ te druge aktivne sastojke: vitamin C, koenzim Q10, cink, bakar i biotin.  Osobita prednost Shine On+ je što NE sadrži: hormone, gluten, alergene te je također prigodan za vegane, trudnice i dojilje.

Shine On+ se preporučuje svim osobama koje žele održavati i poboljšati zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju, a osobito onima koji putem hrane ne unose dovoljno mikronutrijenata potrebnih za održavanje značajki ljepote i zdravlja kose, kože i noktiju.

Literatura:

  1. Keophiphath, M., Courbière, C., Manzato, L., Lamour, I., Gaillard, E. (2020) Miliacin encapsulated by polar lipids stimulates cell proliferation in hair bulb and improves telogen effluvium in women. J. Cosmet. Dermatol. 19(2), 485-493. doi:10.1111/jocd.12998.
Istaknuti proizvodi

Istaknuti proizvodi

Nutrijenti za zdravu i lijepu kosu, sjajnu kožu i čvrste nokte.

24.90 

Njega kože iznutra tijekom cijele godine i zaštita od oksidacijskog stresa.

22.75