Ulje krila – superioran oblik omega-3 masnih kiselina

  • Lifestyle
  • 3 min.
  • almagea
  • 10.09.2020.

Mjesec rujan tradicionalno je u znaku Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna.

Svjetski dan srca nastao je s ciljem da se ljude potakne na pozitivne životne promjene te je savršen povod za promjenu nekih životnih navika. Užurban način života, stres te nekvalitetna i neuravnotežena prehrana koja obiluje „lošim“ masnoćama stvaraju prijetnju svakom pojedincu za njegovo cjelokupno zdravlje. Ipak, na određene kardiovaskularne rizične čimbenike možemo utjecati regulirajući svoju prehranu, a brojna znanstvena istraživanja tako su potvrdila kako je mediteranska prehrana najblagotvornija za ljudsko zdravlje jer obiluje „zdravim“ masnoćama, među kojima se nalaze i omega-3 masne kiseline.

Omega-3 masne kiseline – dragocjeni nutrijenti za zdravlje organizma

Omega-3 masne kiseline odavno su poznate po svojim brojnim blagotvornim učincima na zdravlje.

Tako ove „zdrave masti“ štite zdravlje srca, krvnih žila i mozga, pozitivno utječu na lipidni profil, snižavaju razinu triglicerida u krvi te pomažu kod masne jetre.

Također, povoljno djeluju na krvni tlak te imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože. Osim toga, omega-3 masne kiseline vlaže kožu, ublažavaju nadražaje na koži i utječu na zaštitu stanica od štetnog UV zračenja, a njihov nedostatak manifestira se pojavom suhe i perutave kože sklone iritacijama. Nedostatak esencijalnih masnih kiselina u prehrani zasigurno će se ogledati na koži, kosi i noktima.

Esencijalne masne kiseline, kako im i samo ime govori, naše tijelo ne može samo proizvesti već ih je nužno unositi prehranom i dodacima prehrani. Poznato je kako su glavni prehrambeni izvori omega-3 masnih kiselina plava riba (srdela, skuša, tuna, inćuni), riba iz hladnih mora (haringa, losos) te sjemenke i orašasti plodovi. Nažalost, u prehrani suvremenog čovjeka navedene namirnice nisu zastupljene dovoljno često pa su dodaci prehrani koji sadrže pročišćeno i koncentrirano ulje račića krila vrijedan izvor omega-3 masnih kiselina. 


Alfa među omegama – Almagea® KRILL OIL CARDIO+

Kril je sitni morski račić upečatljive crvene boje koji obitava u hladnim i čistim vodama Antarktika. Hrani se mikroskopskim algama koje su bogate omega-3 masnim kiselinama pa zahvaljujući takvoj prehrani račić kril obiluje omega-3 masnim kiselinama i to u superraspoloživom obliku. Osim visokog sadržaja eikozapentaenske kiseline (EPA) i dokozaheksaenske kiseline (DHA), posebnost ulja račića krila je da ove omega-3 masne kiseline dolaze u fosfolipidnom obliku. Vezanost na fosfolipide omogućuje im bolju apsorpciju i iskoristivost u našem organizmu.

U ribljem ulju je drugačija priča – omega-3 masne kiseline vezane su na trigliceride koji se sporije i teže metaboliziraju te je zato učinkovitost ribljeg ulja slabija u usporedbi s uljem krila. Dodatno, u ulju račića krila još se prirodno nalaze vitamini A i E, crveni pigment sa snažnom antioksidacijskom aktivnosti- astaksantin te fosfatidil-kolin. 

Krill Oil Cardio+ je inovativna formulacija aktivnih sastojaka s dragocjenim uljem račića krila koje je bogato omega-3 masnim kiselinama u posebnom fosfolipidnom obliku. Osim toga, formulacija je bogata vitaminom E i selenom – moćnim nutrijentima sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem.