priprema-kože-sunce

Kada započeti s pripremom kože za izlaganje suncu?

  • Lifestyle
  • 3 min.
  • almagea
  • 08.02.2023.

Zakoračili smo u veljaču, koja nas je odmah obradovala sunčanim i duljim danima, no istovremeno pokazala zašto se naziva i veljača – prevrtača. Hladna jutra popraćena jakim vjetrom, osim što uzrokuju poteškoće u prometu, mogu izazvati i neželjene promjene na našoj koži.

Niske temperature, boravak u zatvorenim prostorijama, hladan vjetar i zubato sunce mogu nepovoljno djelovati na našu kožu i oštetiti je. Nerijetko zimi koža može postati suha i crvena, a to se najčešće opaža na obrazima, nosu, usnicama i rukama.

UV zrake – jesu li zaista toliko štetne?

UV zrake kojima smo svakodnevno izloženi jedan su od najopasnijih čimbenika koji negativno utječu na naš najveći organ – kožu. Osim što uzrokuju preuranjeno starenje kože, posljedice dugotrajnog i neopreznog izlaganja sunčevoj svjetlosti mogu biti pogubne. Prekomjerna izloženost suncu može uzrokovati opekline, prerano starenje kože, hiperpigmentaciju, alergijske reakcije, ali i rak kože.

Njega kože bitna je tijekom cijele godine i uključuje korištenje različitih krema, seruma i ulja, no ne smijemo zaboraviti da je, za zdravlje i prirodni sjaj, najvažnije našu kožu nahraniti iznutra.

Što koristiti za pripremu kože?

Kako bi se oštećenja poput crvenila i hiperpigmentacije prevenirala, bitno je koristiti antioksidans astaksantin, karotenoid koji koži omogućava bržu adaptaciju na UV zračenje. Astaksantin utječe na ljepotu i sjaj kože štiteći ju od štetnog djelovanja UV zraka, smanjuje i sprječava nastajanje hiperpigmentacija te poboljšava elastičnost i vlažnost kože.

Iako je astaksantin kemijski vrlo sličan beta-karotenu, vrlo male razlike u strukturi čine velike razlike ovih dvaju spojeva u kemijskim svojstvima i antioksidacijskom kapacitetu.

Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 11 puta jače od beta karotena te čak 500 puta jače od vitamina E.

Astaksantin – “kralj karotenoida”

Nakon apsorpcije u crijevima, astaksantin dolazi do naše kože dopirući u njezin dermis i epidermis. Epidermis je gornji sloj kože koji ima funkciju zadržavanja vode u tijelu, a astaksantin pomaže u smanjivanju gubitka vode iz kože uslijed izlaganja UV zračenju. Više o ovom moćnom antioksidansu možete saznati ovdje.

Također, astaksantin utječe na stanje kože kroz prevenciju štetnog djelovanja UV zraka, omogućava bržu adaptaciju na UV zračenje, smanjuje i sprječava nastajanje hiperpigmentacija te poboljšava elastičnost i vlažnost kože.

Naime, pokazalo se kako smanjuje sveukupne posljedice fotostarenja kože i pri tome je u prevenciji tih oštećenja znatno učinkovitiji od ostalih poznatih karotenoida: beta-karotena i luteina.

Danas je jasno kako pravovremeno uzimanje astaksantina može biti vrlo korisna „unutarnja“ zaštita koju valja kombinirati s odgovornim izlaganjem suncu te odgovarajućom vanjskom zaštitom od UV zračenja (krema sa zaštitnim faktorom).

Zaštitite kožu iznutra uz Sunlove Skin+

Kvalitetna briga o koži iznutra započinje hidracijom, dnevnom rutinom njege, zaštitom od sunca i uravnoteženom prehranom. Upravo zato je važno svakodnevno unositi dovoljne količine antioksidansa u organizam, a ponekad je to prehranom nemoguće u potpunosti ostvariti – tada nam u pomoć dolaze efikasni sastojci dostupni u Almagea liniji dodataka prehrani.Tajna Almagea® Sunlove Skin+ je u snažnom antioksidacijskom djelovanju koje štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča i argana u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma. Jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu.

Idealno, Sunlove Skin+ koristi se tijekom cijele godine, a posebno s početkom proljetnih mjeseci kako bi pripremili kožu za sunce, brže adaptirali cijeli organizam na intenzivnije UV zračenje (alergije na sunce), smanjili širenje hiperpigmentacija te poboljšali elastičnost i vlažnost kože.

Još sitno brojimo do dugih ljetnih noći, uživanja u prirodi, ali i u suncu. Ne zaboravite, uživati u suncu možemo tek uz zaštitu od štetnih UV zračenja kako bi izbjegli neželjen efekt i opekline od sunca, starenje kože, ali i različita druga oboljenja!

Istaknuti proizvodi

Prilika

SUNLOVE SKIN+ SUMMER 3in1

Njega kože iznutra tijekom cijele godine i zaštita od oksidacijskog stresa.

64,50  (485,98 HRK) 52,96  (399,03 HRK)
485,98 HRK (64,50 €)
 
399,03 HRK (52,96 €)

Sunlove Skin+

Njega kože iznutra tijekom cijele godine i zaštita od oksidacijskog stresa.

21,50  (161,99 HRK)
161,99 HRK (21,50 €)