Kako ulje krila utječe na cjelokupno zdravlje našeg organizma
LIFESTYLE 8 MIN ALMAGEA 19.11.2021
LIFESTYLE 8 MIN ALMAGEA 19.11.2021
Sve se više ljudi okreće sastojcima i proizvodima koji utječu na zdravlje i dobrobit cijelog organizma, a omega-3 masne kiseline vezane na fosfolipide postaju sve važnija karika u tom lancu. Omega-3 masne kiseline esencijalne su za naše zdravlje u svakoj fazi života te imaju vrlo važnu ulogu u mnogim procesima koji se događaju u našem tijelu.
Nažalost, na svjetskoj razini, suočavamo se s nedovoljnim prehrambenim unosom omega-3 masnih kiselina vezanih za fosfolipide, što može negativno utjecati na zdravlje cijelog organizma.
Kril (Euphasia superba) je sitni morski račić upečatljive crvene boje čija se morska biomasa procjenjuje na čak 500 milijuna tona. Osim planktonima, hrani se i mikroskopskim algama koje proizvode omega-3 masne kiseline. Kril je najniži dio hranidbenog lanca, obitava isključivo u kristalno čistom moru oko Antartika stoga se u ulju ne nalaze onečišćenja kakva su vrlo često prisutna u vrstama više pozicioniranim u hranidbenom lancu, poput ribe.
Jeste li znali da ulje krila sadrži omega-3 masne kiseline, ali i fosfolipide, kolin i astaksantin?
Benefiti ulja krila dobro su poznati što se zdravlje srca tiče, no istraživanja novijeg datuma sugeriraju kako ulje krila, obzirom da se radi o fosfolipidnom kompleksu omega-3 masnih kiselina i kolina, pokazuje pozitivan učinak na zdravlje mozga, jetre, lokomotornog sustava, kao i na hidraciju kože i aktivaciju mišića tijekom tjelesne aktivnosti.
Ulje krila je dobro za zdravlje, a osobito na:
Mnogi benefiti ulja krila proizlaze iz činjenice da prirodno sadrži omega-3 masne kiseline (EPA i DHA), fosfolipide, kolin i antioksidans astaksantin.
Fosfolipidi su prirodni, sastavni dijelovi svih naših stanica te su neophodni za naše zdravlje. Ponekad se nazivaju i „molekulom života“ jer pomažu u održavanju snage, fleksibilnosti i integriteta stanica i staničnih membrana. EPA i DHA u ulju krila vezane su na fosfolipide, a takva struktura identična je strukturnoj komponenti ljudskih stanica i staničnih organela. To znači da se omega-3 masne kiseline iz ulja krila lakše ugrađuju u membrane stanica i učinkovitije dospijevaju u ciljna tkiva. Takav oblik omega-3 masnih kiselina lakše je iskoristiv i bolje se apsorbira u odnosu na omega-3 masne kiseline vezane u trigliceride, koje nalazimo u ribljem ulju.
Ulje krila, osim fosfolipida, prirodno sadrži i kolin, esencijalni nutrijent važan za normalno funkcioniranje cijelog organizma, a naročito mozga, jetre, mišića te očuvanju kardiovaskularnog sustava. Neophodan je i za održavanje strukture membrana, transport i metabolizam masti, metabolizam metilnih skupina, biosintezu neuroprijenosnika acetilkolina i staničnu signalizaciju. Ljudski organizam može proizvesti kolin endogeno u jetri, uglavnom kao fosfatdilkolin, ali količina koju tijelo prirodno sintetizira nije dovoljna da zadovolji ljudske potrebe stoga ljudi moraju unositi kolin prehranom odnosno ciljanom suplementacijom uljem krila.
Snažan antioksidans astaksantin odgovoran je za crvenu boju račića krila, no važno je spomenuti da astaksantin u krilu djeluje kao prirodni konzervans, štiteći ulje od oksidacije i degradacije te uklanja potrebu za dodavanjem umjetnih konzervansa.
Krill Oil Cardio+ sadrži ulje račića krila koji većinom obitava u čistom Antarktičkom moru. Ulje krila bogat je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina te sadrži višestruko bolje i lakše iskoristive omega-3 masne kiseline nego riblje ulje jer su vezane na fosfolipide, čime su benefiti ulja krila kristalno jasni. Osim fosfolipida, u prirodni sastav ulja krila ulaze i astaksantin i vitamin E, tvari koje štite od oksidacijskog stresa.
Proizvod je obogaćen vitaminom E i selenom koji dodatno pridonose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa te mu upravo takav sastav omogućuje veću stabilnost i iskoristivost u našem organizmu.
Omega-3 masne kiseline neophodne za normalno funkcioniranje cijelog organizma.
21.97 €