Motion Support+ sadrži savršeni par za zdravlje kostiju i srca: K2VITAL® & vitamin D3

 • Riječ stručnjaka
 • 5 min.
 • almagea
 • 07.09.2022.

Kako zdravlje srca i kostiju može biti povezano? Poveznica je kombinacija vitamina D3 i nove sjajne zvijezde u znanstvenim istraživanjima – vitamina K2 koji u našem proizvodu Motion Support+ dolazi pod brand imenom K2VITAL®.

K2VITAL® i vitamin D3 djeluju u harmoniji održavajući ravnotežu kalcija u našem tijelu. Kombinirani u jednoj formulaciji, poznatoj kao Motion Support+, zajedno s vitaminom C i UC-II® kolagenom čine ono što volimo zvati savršenom kombinacijom za zdravlje kostiju, mišića i hrskavice.

Vitamin K je živio život u sjeni vitamina D koji je privlačio svu pozornost posljednjih godina. K2 možemo „okititi“ brojnim pozitivnim epitetima i trebali bismo mu svakako dati puno više pozornosti. On je vitalni vitamin topiv u mastima koji promiče dobrobiti kalcija za zdravlje kostiju čineći da prirodni kalcij iz prehrane djeluje učinkovitije.

Kako to uspijeva? Vitamin K2 igra središnju ulogu u regulaciji metabolizma kalcija. U cijelom tijelu, vitamin K2 je potreban za aktiviranje proteina ovisnih o vitaminu K, a ti proteini vežu kalcij na sebe i pomažu da se on dopremi tamo gdje je potreban te na taj način sprječavaju štetne naslage (kalcifikate) bilo gdje drugdje. Uloga vitamina D3 u ovoj priči je da pomaže apsorpciju kalcija u krvotok.

5 razloga zašto je za sve ljude dobra ideja suplementacija vitaminom K2

 1. Vitamin K2 i zdravlje kostiju
  Vitamin K2 je nevjerojatno kompletan nutrijent. Za ljudsko zdravlje važan je kroz sve životne faze; od trudnoće i najranijih dana života do starije životne dobi. Vitamin K2 nadopunjuje djelovanje vitamina D3 i zato s razlogom kažemo da su D3 i K2 savršeni par.

 2. Vitamin K2 i zdravlje srca
  Kalcifikacija naših mekih tkiva (kao što su arterije i pluća) može imati ozbiljan učinak na naše zdravlje. Navedena pojava može se dogoditi ako je unos K2 prenizak obzirom da je K2 potreban za aktivaciju enzima koji transportiraju kalcij. Arterijska kalcifikacija je rizični faktor za razvoj kardiovaskularne bolesti.

 3. Vitamin K2 i zdravlje imunološkog sustava
  Vitamin D3 i vitamin K2 rade u savršenoj harmoniji u našim tijelima. Podrška imunološkom sustavu od strane vitamina D3 je dobro shvaćena, zahvaljujući ekstenzivnim istraživanjima. Širina uloga vitamina K2 nije još sasvim do kraja otkrivena, no do sada provedne studije ukazuju da bi mogao biti uključen u reguliranje važnih markera upale. Vitamin K2, D3 i vitamin C djeluju u sinergiji kako bi još dodatno pomogli poboljšati zdravlje srca i imunološkog sustava.

 4. Vitamin K2 kao nutritivna podrška u sportu
  Od amatera do profesionalnih sportaša, vitamin K2 može imati benefite za one koji vode aktivni stil života. Upravljajući trasportom i odlaganjem kalcija kroz cijelo tijelo, pomaže da kosti i srce ostanu na vrhu kondicije, dok vitamin D3 pomaže apsorpciju kalcija u krvotok.

 5. Vitamin K2 za žensko zdravlje
  Vitamin K2 je ključna stavka za održavanje zdravlja kostiju kako starimo. Milijuni žena starije dobi u svijetu imaju smanjenu koštanu gustoću tako da su suplementi vitamina D3, kalcija i vitamina K2 često preporučivani.

Nažalost, uravnotežena prehrana sama po sebi nije dovoljna da bismo dobili K2 niti vitamin D3 u količinama koje su nam zaista potrebne, a s druge strane – dodaci prehrani gotovo uvijek sadrže kalcij bez vitamina K2 i D3.

Sve navedene činjenice i okolnosti dovele su do toga da je kalcij i previše zastupljen u našoj suplementaciji, a s druge strane ne unosimo dovoljno vitamina K2 i D3 koji su ključni da kalcij završi svoj metabolički put u kostima i zubima (gdje to i želimo), a ne na stijenkama krvnih žila gdje uzrokuje kalcifikaciju (otvrdnjavanje krvnih žila što im šteti jer smanjuje njihovu elastičnost).

Podrška u svakom koraku

Zato smo za našu formulaciju Motion Support+ odabrali K2VITAL® tvrtke Kappa Bioscience. Naime, njihov patentirani sastojak K2VITAL® je 99,7 % all-trans K2 MK-7. Što to znači? To znači da je MK-7 identičan molekuli K2 koja se nalazi u prirodi i potpuno je bioaktivan, tako da njegovim korištenjem svi imaju najbolje moguće dobrobiti za svoje kosti, srce i zdravlje cijelog tijela.

Ako vam se svidio, proslijedite ovaj članak osobi za koju mislite da bi joj koristilo da ga pročita! 🙂 Ukoliko pripadate skupini “za one koje žele znati više”, klikom na ovaj link možete poslušati besplatnu audio-vizualnu edukaciju o našem proizvodu Motion Support+ na čije smo povratne informacije zaista ponosni – slobodno ih pregledate na web stranici proizvoda (pri čemu je potrebno scroll-ati na dno stranice).

Ukoliko se želite savjetovati s nama je li Motion Support+ proizvod za vas ili biste ga voljeli kombinirati s nekim drugim (našim) proizvodom, nazovite nas na +385 1 4657 283 ili nam pošaljite mail na savjetovanje@almagea.hr i odgovorit ćemo u najbržem mogućem roku..