Pet izvrsnih razloga zašto ulje od krila odabrati za zdravlje ljudi i planeta zemlje

LIFESTYLE     3 MIN      ALMAGEA      02.11.2021

Jeste li znali da je procijenjeno da 97 % svjetske populacije ima nedovoljne razine omega-3 masnih kiselina?

Pitate se kako u moru različitih omega-3 masnih kiselina odabrati proizvod koji je najbolji za vas? Koji izvor omega-3 je najviše ekološki ispravan izbor te koja vrsta na planeti se smatra najboljim izvorom omega-3 i zašto? Odgovore na ova (i još neka pitanja) pronađite u ovom članku. 

1. Čistoća omega-3 masnih kiselina iz ulja od krila

I to prirodno superiorna čistoća! Obzirom na činjenice da se račić kril nalazi na dnu hranidbenog lanca, hrani se samo algama i planktonima, ima kratak životni vijek i živi u jednom od najčišćih mora na planeti (Antarktičkom) – on ne može nakupljati štetne spojeve poput teških metala, pesticida i herbicida kojeg industrijska postrojenja otpuštaju u naša mora i oceane.

Krilovo ulje smatra se izvorom omega-3 najveće čistoće i bioraspoloživosti.

Što je bioraspoloživost?

Bioraspoloživost je pojam koji označava sposobnost našeg organizma da neku aktivnu tvar/nutrijent metabolizira i apsorbira te da ona pokaže svoj pozitivan učinak na neki aspekt za zdravlje ljudi. Zbog vezanosti omega-3 masnih kiselina na fosfolipide, ulje od krila ima znatno veću bioraspoloživost što znači da ga trebamo uzimati u puno manjim koncentracijama u odnosu na riblje ulje da bismo postigli jednako snažan učinak na zdravlje.

Dodatno, sadržaj kolina djeluje blagotvorno na funkciju i zdravlje jetre koja je glavni filter u našem tijelu – čisti ga i štiti od toksina kojima ga svakodnevno izlažemo.

2. Zašto ulje od krila ima superiornu bioraspoloživost i lakšu apsorpciju u odnosu na ostale izvore omega-3 masnih kiselina?

Razlika je u vezama kojima su omega-3 masne kiseline vezane. Primjerice, najčešće korišteni izvor omega-3 na svijetu još uvijek je riblje ulje, u kojem su omega-3 vezane na trigliceride, dok su u ulju krila u najvećem postotku vezane na fosfolipide.

Naše tijelo je oko 65 % voda, a fosfolipidi na koje su vezane omega-3 u ulju krila omogućavaju da se ulje od krila miješa s vodom. Zato se ulje od krila miješa u želucu s vodom i ne stvara refluks – najveći faktor koji „smeta“ u korištenju omega-3 iz ribljeg ulja.

 Naše tijelo najbolje iskorištava omega-3 fosfolipide iz ulja krila i pomoću njih popravlja štetu na membranama nastalu zbog svakodnevnog rada/metabolizma unutar stanica.

 U tome se krije ogromna prednost ulja od krila. Membrane naših stanica građene su kao fosfolipidni dvosloj što znači da, kada uzimamo omega-3 fosfolipide, naše tijelo taj oblik prepoznaje kao „nešto svoje“ i zbog toga ne zahtjeva nikakav metabolizam (ni enzime niti žučne soli) kako bi se postigla apsorpcija, ugradnja i popravak membrana u ciljanim tkivima (mišići, krvožilni sustav, mozak, oči, koža, zglobovi).

3. Djelotvornost potvrđena znanstvenim istraživanjima

Aker BioMarine je norveška tvrtka koja se bavi ulovom i preradom krila u završni proizvod – ulje krila koje se zove Superba2 Krill Oil i koje se nalazi u našem proizvodu KRILL OIL CARDIO+.

Zašto smo odabrali baš ulje od krila od tvrtke Aker BioMarine u kreiranju našeg proizvoda? Posebnost ovog ulja od krila je u prirodnom sadržaju astaksantina – snažnog antioksidansa koji ulju daje prepoznatljivu crvenu boju te štiti ulje i sadržaj kapsule od oksidacije zbog čega nije potrebno dodavati konzervanse. Svojim radom i djelovanjem Aker BioMarine izdvaja velika sredstva u znanstvena istraživanja, brigu o okolišu i o svojim zaposlenicima – sve to su karakteristike društveno odgovornog poslovanja koje zajednički dijelimo.

4. Održivost i sljedljivost: ulje od krila za zdravlje ljudi i planeta Zemlje

Konačno svjedočimo pozitivnim promjenama u svijetu, posebice u EU, gdje se počelo više paziti na zdravlje ljudi, ali ne samo ljudi, već i naše planete. Postali smo svjesni koliko smo hranidbenog potencijala na zemlji već iscrpili te da čovječanstvo neće moći slijediti rastuću potrebu za povećanjem proizvodnje hrane.

Do 2050. godine bit će 10 milijardi ljudi te će se stoga morati povećati produkcija hrane za 70 % u odnosu na danas. Zato je nužno okrenuti se oceanima kao potencijalnom izvoru hrane i dodataka prehrani – kako za čovjeka, tako i za životinje. Sve je više potrošača, uključujući i nas same, koji želimo da naš odabrani proizvod bude dobar za naše zdravlje, ali i za zdravlje našeg planeta.

Krill Oil Cardio+ odgovara svim zahtjevima potrošača jer naš partner Aker BioMarine svoj rad temelji na potpunoj transparentnosti. Kontrolirani izlov omogućio je čak povećanje biomase račića krila u periodu od 2000. do 2019. godine za 3 milijuna tona. Najbolja potvrda njihove održivosti i odgovornom odnosu prema prirodnim zalihama jest certifikat MSC (Marine Stewardship Council), a AkerBioMarine je prvi proizvođač ulja od krila kojem je taj prestižni certifikat dodijeljen.

5. Alfa među omegama – Krill Oil Cardio+

  • malena kapsula bez mirisa i bez sadržaja GMO, plastifikatora, konzervansa, šećera, škroba, laktoze,
  • sinergija vitamina E, selena, astaksantina, kolina i fosfolipida – pruža dodatnu zaštitu cijelom tijelu od oksidacijskokg stresa i doprinosi zdravlju kože, zglobova, mozga, mišića i jetre,
  • sadrži netaknuto, prirodno ulje krila iznimne čistoće i sigurnosti,
  • siguran za trudnice i dojilje te za djecu stariju od 12 godina

Ako vam je ovaj članak bio zanimljiv, share-ajte ga s nekom dragom osobom za koju mislite da treba pročitati ove informacije i/ili dodatno proširite znanje o temi održivosti i čistoće ulja od krila kroz naša 2 članka: Aker BioMarine osigurao je račiću krilu održivu budućnost u Južnom oceanu i Aker BioMarine Superba™ ulje od krila ne sadrži GMO.

 

Istaknuti proizvodi

Istaknuti proizvodi

Omega-3 masne kiseline neophodne za normalno funkcioniranje cijelog organizma.

21.97