Smanjite utjecaj stresa i modernog načina života

  • Lifestyle
  • 3 min.
  • almagea
  • 13.12.2016.

Užurbana svakodnevica, stresan i dinamičan zapadnjački način života mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje.

Pušenje, pretilost, povišeni krvni tlak, previše kilograma, čimbenici su koji najčešće dovode do obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, a stres i emotivna napetost tome još dodatno doprinose. Odgovarajuće preventivne mjere, poput promjene načina života koja uključuje zdravu i uravnoteženu prehranu, mogu prevenirati razvoj kroničnih bolesti.
Danas je poznato kako upalni procesi u organizmu značajno doprinose razvoju brojnih kroničnih bolesti. Proučavanjem omega- 3 masnih kiselina ustanovljeno je kako one imaju utjecaj na suzbijanje upalnih procesa. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića, zvanog kril,koji živi u čistom moru Antarktika.

Blagotvorni učinci ulja krila najvećim dijelom potječu od višestruko nezasićenih masnih kiselina (EPA i DHA), međutim, u ulju se nalaze i vitamini A i E, crveni pigment astaksantin te posebna vrsta flavonoida i fosfatidil-kolin, sve redom supstance s antioksidacijskim djelovanjem.

Stoga ulje račića krila ima dvojaku ulogu – protuupalno djelovanje radi sadržaja EPA i DHA, ali i antioksidacijsko djelovanje zbog sadržaja prirodnih antioksidansa.

Krill Oil Cardio+ preporučuje se preventivno za zaštitu srca i krvnih žila te nakon preboljelih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija. Budući da omega-3 masne kiseline imaju širok raspon djelovanja, poglavito protuupalno, preporučuju se u prevenciji i kao nadopuna prehrani modernih ljudi koja je danas (nažalost) često manjkava omega-3 masnim kiselinama.