Za djecu, za životinje, za prirodu. Za bolju budućnost s Almageom

  • Almagea novosti
  • 5 min.
  • almagea
  • 04.01.2023.

Iako smo dočekali novu 2023.g. kojoj se jako veselimo, imamo osjećaj da je baš sada pravi trenutak kratko se vratiti u 2022.g. i istaknuti sve one lijepe trenutke i ostvarene ciljeve koje smo napravili u 2022.g. Bila je to godina puna lijepih, ali i izazovnih poslovnih trenutaka, no ono što nas ispunjava i čini sretnima jest činjenica da smo i ove godine uspjeli u jednom od svojih glavnih ciljeva, a to je pomaganje djeci, životinjama i prirodi, sve s ciljem da budućnost nas i naših najmlađih bude što bolja i kvalitetnija.

S Udrugom Dora, humanitarnom organizacijom u području skrbi o djeci i mladima u Republici Hrvatskoj, potpisali smo ugovor o godišnjem stipendiranju njihovih štićenika. Novčanom mjesečnom  donacijom tako pomažemo u obrazovanju i edukaciji njihovih štićenika te doprinosimo kvaliteti njihova života. Jako nam je drago što smo na ovaj način uspjeli mlađim generacijama barem malo olakšati svakodnevni život i pripremiti ih da spremno dočekaju budućnost pred sobom.

Kako bi repići čovjekova najboljeg prijatelja i dalje sretno i veselo mahali te poljupcima mogli zahvaljivati osobama koje se svakodnevno predano brinu o njima, potpomogli smo rad Udruge „Šapa u srcu“ iz Ogulina donacijom 5000 kn. Nadamo se da su se trbuščići štićenika ove Udruge napunili te im želimo što prije da se sretno udome i pronađu svoje zauvijek obitelji u kojima će biti sretni i veseli do kraja svojih života.

Postali smo brončani sponzor Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“  te donacijom od 5000 kn podržali 4. nacionalnu kampanju sadnje stabala u RH u 2022.g. Ova nam se inicijativa jako svidjela te smo stava da je ulaganje u prirodu sadnjom novih stabala jedan od najboljih doprinosa za bolju i kvalitetniju budućnost prirode i čovječanstva.

Uz sve gore navedeno, ima tu još stvari koje možemo ponosno istaknuti: pažnju smo i u 2022.g. pridali tome da svi naši promotivni materijali budu biorazgradivi, ali i da sva pakiranja budu ekološka. Uz kontinuiranu brigu da proizvodimo što manje otpada u uredu i izvan njega te da otpad ispravno odvajamo, započeli smo suradnju s tvrtkom koja otkupljuje veće količine našeg uredskog otpada i na pravilan ga način zbrinjava. Veliku brigu pridajemo higijeni i čistoći i zato smo podržali projekt „Sapuni s točkicama“ Udruge slijepih Zagreb kupnjom njihovog tekućeg sapuna za uredske potrebe, a cilj nam je ovaj odličan projekt podržavati i u budućnosti. Dobro je poznato kako mi u Almagei brigu o zdravlju stavljamo na prvo mjesto, stoga je svim našim zaposlenicima i ove godine ugovoreno dodatno zdravstveno osiguranje u cilju prevencije i i očuvanja zdravlja. Potpomogli smo rad i brojnih studentskih udruga, kongresa i skupova koji su se održavali u 2022.g. donacijom naših proizvoda.

I za kraj, jedan lijepi citat kojim ćemo se voditi i u 2023.g. za uspješan nastavak našeg društveno odgovornog poslovanja:

Kako odrastate, otkrit ćete da imate dvije ruke, jednu za pomaganje sebi, a drugu za pomaganje onima oko sebe“.

Neka nam je svima sretna, vesela i uspješna 2023.g., i ono glavno- ne zaboravite pomagati ljudima oko sebe i biti velikog srca kad god to možete.

Vaša Almagea