Ultramaratonac, vegetarijanac i Almagea muškarac

  • Dejan Radanac
  • 2 min.
  • almagea
  • 24.07.2020.

Almagea je uvijek uz vrhunske sportaše i uz one koji pomiču svoje granice!

Jedan od njih je Dejan Radanac, medicinski tehničar, magistar struke sestrinstva, zaposlenik Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, ultramaratonac, reprezentativac Hrvatske u ultramaratonskom trčanju te kategorizirani vrhunski sportaš. I novi sportaš kojeg Almagea prati u svim njegovim pothvatima.

Maratonac koji ruši rekorde i spašava živote

Trčanjem se rekreativno počeo baviti 2012. godine nakon što je prestao igrati nogomet, a posljednjih sedam godina je član AK Sljeme Zagreb. Dosad je sudjelovao na više državnih prvenstava u raznim disciplinama: krosu, polumaratonu, maratonu, planinskom trčanju i ultramaratonu te je više puta osvajao državna odličja i postolja, kako pojedinačna, tako i ekipna.

Posljednje četiri godine je državni prvak u cestovnom trčanju na 100 kilometara i aktualni rekorder Hrvatske te nositelj drugog najbržeg vremena u toj disciplini na svijetu.

Kako intenzivno trenira tijekom cijele godine i prolazi kroz razne psihofizičke napore, što zbog posla, što zbog treninga, zadnje dvije godine, uz pravilnu i raznovrsnu prehranu (u njegovom slučaju vegeterijansku), preventivno koristi Almagea dodatke prehrani koji mu pomažu u bržem oporavku od intenzivnih treninga.

Dejanovi favoriti su Prenatal Omega3+ jer, kako kaže, „u njemu ima sve potrebno za pojačane psihofizičke napore jednog ultramaratonca“ i L-Carnitine Active+, kojeg koristi u dozi od 2 g dnevno.


Dejanova poruka rekreativcima? Najvažniji su upornost, sistematičnost i kontinuitet. „Optimalnim treningom i sistematičnim radom iz godine u godinu napredujete sve više te vaš rad polako krene davati plodove, a u mom slučaju rezultate.“, kaže Dejan koji će nam u narednim tjednima otkriti i neke svoje tajne treninga – kako biste i vi ostvarili svoj najbolji rezultat.